Sunday, May 2, 2010

Welcome to the Jungle ~ eli Elegialle esimakua LA:sta

Kerasin tahan kollaasiin hiukan tunnelma paloja taalta LA:sta. En kuitenkaan mitaan turistioppaankuvia, niitahan loytyy kylla googlettamalla. Kuvat on tarkoitettu Elegialle antamaan hiukan esimakua siita, mita taalla LA:ssa odottaa.

Elegiahan on siis tulossa meille ens perjantaina. Susa tulee kuitenkin jo torstai-iltana ja voidaankin sitten yhdessa menna Elegiaa vastaan LAX:iin ja sielta suoraan Melroselle (ylimman rivin kuvat), joka onkin varmaan monille tuttu Melrose Placesta. Siella on ihani putiikkeja, kahviloita ja pikku ravintoloita. 

Lauantaina sitten voitas menna koko paivaksi Venice Beach:ille (keskirivin kuvat). Se ehdottomasti mun lempipaikkani taalla, siella on Tyynen valtameren ihana ranta ja siella on nakyy edelleen rippeita Kalifornian kuuluisasta hippikaudesta.

Seuraavan viikon ohjelma on viela avoin, mutta mulla on kylla mielessani jo sellaisia paikkoja, joissa meidan on ihan must kayda. Downtown LA (alarivin vasemmalla) on todella kiehtova, etenkin sen historiallinen osa. Ja tietty Hollywood (alarivin keskella), sita nyt ei voi LA:ssa jattaa valiin. Ja ehka Chinatown (alarivin oikealla). Ja onhan niita paljon muitakin paikkoja ja taalla kylla nahtavaa riittaa.

Ja taalla on viela paljon paikkoja, joissa en ole itsekkaan kaynyt. En ole esim. viela matkustanut LA:n metrolla, mutta Elegian kanssa hiukan suunniteltiin, etta siihen voitas yhdessa tutustua. Ja ma olen tainnut muutenkin olla liiaksi taalla 4 seinan sisalla tai kaynyt vain laheisessa marketissa ja mall:issa, joten olen melkein unohtanut jo itsekin, etta tassa ymparilla on  yksi maailman kiehtovimmista kaupungeista!

Taalla nyt odottelen ihan innoissani. Tervetuloa Susa ja Elegia!

Ja tahan sopii tietty nyt sitten sunnuntaiklassikoksi Guns N' Roses Welcome to the Jungle:
(Hassua tietysti on, etta bandilla, joka tulee LA:sta, on ollut esikuvana suomalainen Hanoi Rocks!)

***
I'm waiting Susa and Elegia next week to LA. Here is some foretaste for it. And by the way, did you know, that Hanoi Rocks, the Finnish band, have been exemplar for Guns N' Roses?

22 comments:

 1. Ihanaa, teille tulee varmaan kivaa!!

  ReplyDelete
 2. Mymskä
  Joo, ma odotan jo ihan innolla! :))

  ReplyDelete
 3. Tota noin ... alan ihan just nyt buukata lentoja... ai niin, lapsenvahti .. IHANAA tapaamista!!!!

  ReplyDelete
 4. Heljä
  Voi harmi, pitaa ottaa taa uusiksi, etta sakin paaset mukaan.

  Tastahan olis voinut tehda hiukan isommatkin pippalot, Mymskällehan ma jo aiemmin ehdotinkin, etta voi tulla tanne LA:hin. ;)

  ReplyDelete
 5. Tätä vierailua täällä kotona seurataan kiinnostuneena. Nauttikaa yhdessäolosta.
  Hieman kateellisena tutkin kuviasi.

  ReplyDelete
 6. Mäkin haluaisin olla mukana!Venice Beach oli mustakin aivan ihana paikka.Eniten vietin kyllä LA:ssä aikaa the Valleyn alueella.Nautinnollista yhdessäoloa ja laita sitten tänne kuvia ja juttuja!

  ReplyDelete
 7. Unelma
  No koitetaan pitaa teidat sitten ajan tasalla. :))

  Yaelian
  No voi ei, olis pitanyt hiukan ajatella ja kutsua teidat kaikki!

  Me asutaan Valleyssa ja taalla makin tietty suuriman osan ajastani vietan. Mutta onneksi ollan ihan Hollywoodin kupeessa, joten tasta paase nopeasti myos hiukan jannempiin paikkoihin. Vaikka onhan toki taalla Valleyssakin paljon mielenkiintoista nahtavaa. ;)

  ReplyDelete
 8. Yes yes yes, me like as usual!!

  Agneta

  ReplyDelete
 9. Gannarit, oh yes.

  Pitäkää hauskaa!

  ReplyDelete
 10. Agneta
  Thank you again. :))

  SusuPetal
  Juu, sattu nyt niin sopivasti taa biisi sopimaan teemaan. ;)

  ReplyDelete
 11. Bändi joka tuo aina mieleen Terminator 2:n :-) Hauska kuulla tuo Hanoi rocks -esikuvatieto muuten!

  ReplyDelete
 12. Timo
  Juu, Axel on ihan julkisesti myontanyt, etta Hanoi Rocks, ja kuten selvasti nakyy, varsinkin Michael Monroe on ollut Gannareiden ykkos esikuva ja onhan Axel ja Mike tehnyt aika paljon yhteisiakin juttuja. :_

  ReplyDelete
 13. Heh heh tuosta Gannari-videosta tuli ihan mieleen mun poitsu pienenä.Se oli alle kymmenvuotiaana totaalinen Guns& Roses fani!

  ReplyDelete
 14. Yaelian
  Ai, sunkin poikas, mulla oli mun pojalle soittoaanenakin kannykassa Sweet Child O' Mine. Voi niita aikoja. ;)

  ReplyDelete
 15. Tosi aitoja kuvia, niitä olisi mielellään katsonut vaikka kuinka isoina. Kiva nähdä tällaisia kuvia, jotka näyttää matkaoppaista tutun paikan eri kulmasta. Mukavia päiviä toivottelen teille :)

  ReplyDelete
 16. Voih, pääsispä LA:han. Kyllä kadehdin noita Elegian matkoja. No, kyllä mekin vielä tästä, kun lapset vähän kasvaa. Ja erikseen reissataan sitä ennen. Haaveena on Amerikan läpiajomatka.

  ReplyDelete
 17. Kirjailijatar
  Nyt on luvassa varmaan paljon LA kuvia ja taalta tosiaan loytyy niin paljon kiehtovaa, jota ei valttamatta Los Angelesiin osaa yhdistaa. Mulle ainakin oli iloinen yllatys, etta taa onkin tosi "rajahtanyt" ja moni-ilmeinen kaupunki.

  Helena
  No sanoppas muuta, Elegia se tosiaan seikkailee maailmalla ristiin rastiin.

  Mulla oli kanssa matkustukset aika vahissa, kun lapset oli pienia. Mutta kylla se aika menee niin nopeasti, kun taakse pain katsoo.

  Meilla on myos haaveena toi lapiajo, New Yorkiin olis kiva paasta ja tosi kiva se reissu olis tehda omalla autolla, ehka jokin paiva, jos mies sais hiukan pidemman loman.:)

  ReplyDelete
 18. Kuulostaa ihanalta tyttojen reissulta! 2000-luvun alussa kaytiin LA:ssa ja olimme ihan onnessamme teidan metrosta :-) Siisti, nopea ja puolityhja! Mahtaako viela olla noin....Silloin oli selitys etta Losilaiset pelkaa maanjaristyksia niin paljon etteivat uskalla kayttaa metroa!

  Pitakaa hauskaa!

  ReplyDelete
 19. Susa
  Juu, tuskin maltan odottaa. ;))

  Satu
  En ole viela kokeillut metroa, mutta kasittaakseni se on todellakin aika vahaisella kaytolla, mika on harmi, koska se metro on jaanyt aika suppeaksi. Mutta tietty toi maanjaristyspelko selittaa osittain sen vahaista kayttoa.

  Juu, kiva paasta kaupungille tyttoporukassa, olenkin vaan liikkunut taalla mieheni kanssa, ja sehan ei ole sama. ;))

  ReplyDelete
 20. Voi hitsi, mitä kuvia! Odottelen innolla perjantaita ja tosi kiva, että pääsette kaikki minua vastaan! Ilmottelen lentotiedot tarkemmin maililla (tai siis terminaalin, kellonaika on jo selvä).

  Ja minä kyllä haluaisin käydä sielläkin China townissa ja ties missä ja ehdottomasti korkataan LA:n metro ;)

  Täällä muuten moni sanoo, että älä mene Los Angelesiin, yäk ja hyi :D Joo, minulla on aika sosiaalista täällä, vaikka kiertelen yksin.

  Kysyin sitten eilen ollessani drinkillä ja jutellessani erään naisen kanssa, mistä tuo "LA-viha" johtuu ja hän nauroi, että se on vaan tapa. Ei siinä ole mitään sen kummempaa sisältöä taustalla :D

  ReplyDelete
 21. Elegia
  Ymmarran kylla jos jotkut sanoo, etta Los Angeles on yak. Kyllahan taalla on sellasiakin paikkoja, joihin ei edes uskalla menna.

  Mutta taalta kylla loytyy niin paljon paikkoja, joissa on ihan kiva leppoisa meninki ja joissa uskaltaa kuvatakin.

  Ma odotan ihan innolla tuota metroon tutustumista ja odotan kylla innolla ihan kaikkea, tosi kiva paasta kaupungille tyttoporukassa. :))

  ReplyDelete