Tuesday, May 25, 2010

Minun mielestani.. ~ In my opinion

Ma olin pitkaan digikuvaamisen ja photomanipulaatioiden yms. jaarapainen vastustaja. Muuta tajusin, etta oikeastaan kysehan oli ihan samanlaisesta mahdollisuuksien laajentamisesta, kuin esim. elektronisessa musiikissa. Elektronisesta musiikista olen tykannyt jo 70-luvulta asti. Monethan vastustaa elektronista musiikkia juuri siksi, etta ajattelevat niiden yrittavan korvata "oikeat" instrumentit elektronisilla. Mutta siinahan on kyse aivan samasta kuin muussakin digitaiteessa, etta se ei todellakaan ole korvike, vaan aivan uusi instrumentti.

Nykyisin olen kylla siirtynyt lahes taysin digiaikaan. Mutta en kuitenkaan pida sellaisesta digimanipulaatiosta, joka perustuu liaaksi nappuloiden painelulle. Ma yritan ottaa kuvat niin, etta niissa ei tarvitse kayttaa liiaksi mitaan kepulikonsteja. Nama kuvat ovat "studiosta" juuri sellaisenaan, ilman kroppauksia tai varien muuntelua. Liiallinen muokkaus vie kuvista aitouden ja sielun. Siina pitaa olla erityisen tarkkana kun hienosaataa kuvia jalkikateen.

***
I used  to be against digi-photographing and manipulation. But I realized that it was actually the same thing, like with electric-music, that the computer wasn't the substitute for real instruments, but the expansion. After I realized that, I've  gone almost totally digital. I make my living with photo-manipulation.

But I still don't like just randomly  pushing the buttons. I try to shoot the photos in a way, that I don't need much manipulation. These pictures are from my "studio" as is, without cropping or color adjustments. Too much manipulation wipes out the originality and the soul of the photos.

14 comments:

 1. Manipulated or not, I believe that these photos have got soul, they are live, the composition of colorful is fantastic, the atmosphere transported you to a magical world, you're an artist, congratulations.

  Greetings from Spain,
  Elena

  ReplyDelete
 2. Toisaalta pieni muokkaus voi tehdä kuvista enemmän aitoja. Koska kameran linssi kuitenkin monesti latistaa sen, mitä ihmissilmä näkee. :)

  ReplyDelete
 3. Elena
  Thank you so much, I'm so happy you like my photos, your blog is so full of amazing photography. :))

  Tiina
  Juu, tuo on kylla totta, muokkauksella voi kylla parannella hyvia kuvia, esim. juuri varien aitoutta. Mutta sen varaan ei voi mielestani kuitenkaan valokuvausta jattaa, siis etta rapsii vaan ja sitten koittaa manipulaatiolla "tehda" niista hyvia.

  ReplyDelete
 4. Underbart vackert, jag dör!!

  Agneta

  ReplyDelete
 5. Minulla on asenne, että haluan ottaa sellaisia kuvia, joille ei tarvitse tehdä mitään parannuksia (Liittyy myös laiskuuteni). Viiden Teen kuvia en pahemmin muokkaa, joskus kroppaan hitusen ja tietty pienennän järkevämpään kokoon.

  Mutta jos epäonnistuneissa otoksissa on joku mielestäni helmi, niin yritän kyllä pelastaa sen Photarissa, jos suinkin mahdollista.

  ReplyDelete
 6. Temps perdu
  Kiitos. :))

  Agneta
  Tack so mycket! :))

  Elegia
  Juu, tietty on poikkeuksia, kyllahan makin kuvia muokkaan ja joitakin joskus joutuu muokkaamaan hiukan enemman, mutta yritan valttaa sellaista manipuloitua vaikutelmaa. Ma en tykkaa sellaisista "muovisista" kuvista, jossa on kaytetty efekteja overisti.

  ReplyDelete
 7. Luin tänään just lehdestä,kun joku valokuvaaja sanoi et mielummin kuvaa tavallisella kameralla, et siten tarttee keskittyy paremmin ja ottaa heti parempia kuvia,kun digikameralla. Mä kuitenkin luulen et digikamera on kivempi jotenkin meille tavallisille tallaajille,koska näet millanen kuva missäkin valossa ja miltäkin suunnnalta tulee...joten voit oppia samalla. Minä itse oon niin fiilis ja väri ihminen että...joten sun kuvas puhuttelee mua.

  ReplyDelete
 8. ihanuudet by fleure
  Harrastelija kuvaajalle digikamera on tietty tosi kiva siitakin syysta, etta se on niin paljon halvempaa, voi rapsia kuvia ihan mielin maarin ja sehan on tietty hyvaa harjoitusta.

  Mutta laadullisestihan tavallisella kameralla kuvatut kuvat ovat ihan eri luokkaa. Joten ymmarran hyvin, etta ammattikuvaajat kayttavat mieluummin filmia. Ja silloin todellakin pitaa hiukan tarkemmin jo kuvaushetkella arvioida kuvan laatua ja sommittelua.

  ReplyDelete
 9. Täällä toinen mielipidettään muuttanut. Olen valokuvauksen suhteen alkutaipaleella yhä ja croppauksella kyllä joudun välillä ottamaan pois ylimääräisiä. Iloisin olen kun voin käyttää kuvaa sellaisenaan.
  Jos kuvaa muokkaan niin siitä kyllä näkee että on muokattu eli laitettu joku filtteri tai muu blur tehoste. Hauskaa kuvien kanssa leikkiminen on.

  ReplyDelete
 10. Pidän näistä ottamistasi kuvista. Rakastan värejä. Valokuvauksesta en valitettavasti tiedä mitään.
  Omissa kuvissani haluaisin välittää tunteen, tekniikka jääköön niille, jotka sen osaavat.
  Digikamera on oikea taivaan lahja tumpelolle kuvaajalle. :)

  ReplyDelete
 11. Ihania kuvia ja IHANIA väriyhdistelmiä!!!

  ReplyDelete
 12. Sulla on aina niin ihania värejä!!

  ReplyDelete