Wednesday, May 19, 2010

On pakko tunnustaa ~ I have to confess

Mun on nyt pakko tunnustaa jotain, minka te kaikki jo tiedattekin, nimittain se, etta en osaa kirjottaa. Haluaisin oppia kirjoittamaan ja olenkin harjoitellut sita lukuisilla blogeillani. Valilla olen yrittanyt kirjoittaa hauskasti, valilla vakavasti, alykkaasti, runollisesti, nasevasti...mutta kirjoittaminen vaan ei oo mun juttu. Kirjoittamisessa on se vika, etta siina pitas olla jotain ajatustakin mukana. Tai sitten toisaalta, ehka vielakin vaikeampaa mulle on kirjoittaa silloin kun on joku ajatus tai asia, jonka haluaisin jakaa muiden kanssa.

Musta on paljon helpompaa puhua. Ja puhun paljon. Ja kun puhuu paljon, niin siella saattaa olla joukussa jokunen jyvakin. Jos kirjoittaisin yhta paljon kun puhun, niin ei mun blogeja kukaan lukisi (jos lukee nytkaan). Mutta blogi nyt ei sovellu sellaseen hopottamiseen, joten tanne pitas jotekin osata tiivistaa.

Ja nyt sitten asiaan. Eli ma en nyt jaksa pohtia tota olematonta kirjoitustaitoani, vaan jatan sen ongelman nyt syrjaan ja keskityn kuviin. Rakastan valokuvata ja teenkin sita paljon. Mulla tayttyy arkistot kuvista, joita en voi postata, kun en keksi mita niiden saatoksi kirjoittaisin.

Nyt siis kerron vaan yksinkertaisesti, etta ylin kuva on $3 norsu, jonka ostin Chinatownista, se on mun virkkaaman tyynyn paalla ja olin siella Chinatownissa Elegian kanssa. Ja toinen kuva on meidan terassilta, silta, jossa vietettiin viime viikolla ikimuistosia iltoja Susan ja Elegian kanssa. Ja kaksi alimpaa kuvaa on meidan kadun kulmassa olevasta Thai Temppelista. Siellakin kavin Elegian kanssa. Ja mulla on sielta tosi paljon kuvia, mutta en ole keksinyt mita kirjoittaisin niiden seuraksi.

Sen pituinen se.;)
***
I have to confess, that I can't write, I mean also not in Finnish, I'm not a writer. No at all. So you, who don't understand Finnish, don't worry, you don't loose anything. I love to take photos, I have my archives full of them, but I can't publish them, cause I don't find any words. But for now on, I don't care about what to say, I post the pictures and write bull shit or something like that (pretty much like I've done before). I just wanted to share this with you. ;)

14 comments:

 1. Kuvasi ovat aina kauniita ja pidän kirjoituksistasikin. Joskushan postaus voi olla vaikka pelkkä kuva ilman tekstiäkin. Mä luulen, että mä höpöttelen melkein mieluummin kirjoittamalla tällä hetkellä kuin puhumalla... ehkä senkin aika tulee.

  ReplyDelete
 2. No höpsis, kyllähän sinä kirjoittaa osaat. Vaikka taidan tajuta, mitä tarkoitat eli olet enemmän puhuva kuin kirjoittava tyyppi. Mutta katsos miten pitkät pätkät kuitenkin sait tähänkin juttua ;))

  Blogit ovat siitä kivoja, että saa itse määrätä tyylin ja kieluasukin saa olla mitä on. Kireäpiposet pilkunnusaajat voivat mennä sinne Ilta-Lehden sivuille päivittelemään ;D

  Minä tykkään puhuvista ihmisistä. Jos pitää pihdeillä kiskoa joka sana, niin se ”vähän” latistaa oloa. Mutta sun ja Susan kanssa oli heti helppo olla ja höpöttää.

  Ja vaikka sinä puhut, Itkis, paljon niin osaat silti kuunnellakin eli muutkin saavat suunvuoron :D

  Ja arvatkaas mitä – olen nähnyt nuo kaikki kuvien kohteet livenä, läl ;))

  ReplyDelete
 3. Kyllä sä' mun mielestä osaat kirjoittaa ,ja hyvinkin. Mullakin on kirjoittamisongelma,koska olen alunperin kaksikielisenä hieman kielipuoli,ja puhuminen sujuu täälläkin paljon paljon paremmin kuin kirjoittaminen...

  ReplyDelete
 4. Kauniita kuvia sie otatkin :)
  Mutta kyllä mie aina kaikki kirjoituksetkin luen :)

  ReplyDelete
 5. "Molempi-parempi", sanoo vanhakansa. Sinun tekstiäsi on helppo lukea ja kuvasi ovat viehättäviä, varsinkin ne , jotka liittyvät kiinteästi sinuun ja kotiisi.

  Tuo riittämättömyydentunne kirjoittamisessa on minullekin tuttua. Haluaisin osata kirjoittaa, mutta nyt on vaan tyydyttävä tähän. Luulisin, että tekstin aitous on se, joka kantaa eteenpäin.

  Hyvää kesää!

  ReplyDelete
 6. Your world of images and colors is good enough for me!

  ReplyDelete
 7. All these beautiful images and color has made me so happy today.

  ReplyDelete
 8. Susa
  Kiitos, mulla on taas tallanen vaihe...;)


  Helja
  Mullakin kylla vaihtelee, valilla ei taas saa otettua kuvia. Talla hetkella kuvaaminen tuntuu helpommalta.

  Elegia
  No juu, nauratti kun kirjoitin ton, etta katos vaan, tulipas nappara juttu. ;)

  Ja kiva kuulla, etta multa saa myos suun vuoron, valilla hiukan kylla itse epailen sita.

  Tuttuja juttuja sulle, kaksi alinta kuvaa taitaa loytya sultakin. ;)


  Elisabeth
  Thank you. :))

  Yaelian
  Ma en oo huomannu sun kirjoitusongelmaa ollenkaan. Niin se taitaa olla, etta sita on itselle niin kriittinen. Mutta meidan pitas joskus varmaan jutella, niin saatas ehka sitten kumpikin ilmaistua itseamme sujuvammin. ;)

  Sisu71
  Voi kiitos, olipa kiva kommentti. :))

  Unelma
  Toisaalta tama bloggaus kylla on kiva tapa opetella myos sita kirjoittamista. Ilman blogia en varmaan kirjoittais mitaan. Ja kiva kuulla etta pidat kuvistani, koska niita on niin kiva jakaa taalla.

  Ihnanaa kesaa sinullekin. :))

  Corine
  Thank you so much. ;))

  Yoli
  I'm so happy you like my colors. :))

  ReplyDelete
 9. Hyvin sinä pärjäät koska onhan sinulla monta "vieraita" blogillasi! Minulla on sama ongelma... Puhetaitoni on liiankiin hyvässä kunnossa ja kun kirjoittaa niin ei keri oikeni kertoa kaikkea...

  ReplyDelete
 10. Luetaan, luetaan, ihan mielellään, aina jotain, vaikka muutamakin lausetta on hyvää kauniiden kuvien lisäksi. Haluaisin kyllä käydä katsomassa sun asuntoa, näyttää olevan aivan värikästä, meksikolaista. Tykkään tosi paljon niistä vedenvihreistä... Ehkä olet maininnut joskus siitä, mutta en lukenut kaikki kirjoituksesi läpi. Ensin kun eksyin tänne, ajattelin kuvasi perusteella, että no taas joku kakskymppinen höpöttäjä, halusin oman ikäisiä luke, mutta kuvasi vangitsi mua, ja ihan hyvä näin :-)
  Itse kirjoitan vain yksityisblogi unkariksi, mutta se jos jotain on huonosti kirjoitettu. Sun blogi tuntuu ihan "ammattimaiselta"

  ReplyDelete
 11. Pauliina
  No juu, onneksi taalla kay jokusia ihania uskollisia vieraita ilahduttamassa kommenteillaan, mutta enemman mulla kay vieraita sellaisilla blogeillani, johon en kirjoita oikeastaan mitaan. ;))

  Vanda
  No kyllapa kirjoitat hyvin suomeksi. Ja mua niin naurattaa toi kakskymppinen hopottaja, suorastaan imartelee tallasta viiskymppista mummoa. Ja tietty toi "ammattimainen" kuullostaa kanssa kivalta. ;))

  ReplyDelete
 12. Thanks for letting me know about the "bullshit". The pictures are so beautiful, I was sure I was missing out, not being able to read the words. That was funny to hear. If you visit my blog you can see a flower, that I got from you, put to use. I hope you like it, and thank you.

  ReplyDelete
 13. Sun kuvat ovatkin yksi blogimaailman kauneimpia :-)

  Mutta osaat kylla kirjoittaakin....ei taalla kukaan muuten lukis ;-)

  ReplyDelete