Tuesday, June 15, 2010

Antiikkia ja unelmointia

Tassapa hiukan ihanuuksia mun yhdesta lempparikaupastani Tumbleweed & Dandelionista Venice Beachilta. Naissa nakyy oikeastaan sellainen varimaailma, jollaiseksi kuvittelen oman unelmataloni, sitten joskus jossain. (Naista tulee mulle mieleen yks rakas ystavani ja kolleegani, kaykaapa katsomassa taalla, tuollaisia ihanuuksia ei tarvitse ihan taalta Kaliforniasta asti raahata sinne Suomeen.)

Me varmasti kaikki haaveillaan jostakin paremmasta, kuin mita meilla tassa ja nyt on. Ja haaveilla toki saa ja pitaakin. Elama on jatkuvaa liiketta ja muutosta. Mikaan ei pysy samana. Olipa se taman hetkinen tilanne minkalainen tahansa ja vaikka se vaikuttais kuinka jamahtaneelta ja epatoivoiselta, niin se muuttuu varmasti. Tai tuntuipa taman hetkinen tilanne miten hyvalta ja taydelliselta tahansa, sekin tulee muuttumaan. Me toisaalta odotamme muutoksia ja toisaalta pelkaamme niita.

Jos unelmat liittyy materiaan, niin voimme olla varmoja, etta tyytyvaisyyden sijasta mielessa on useimmiten tyytymattomyys. Mutta tyytymattomyyden sijaan pitaisi keskittya siihen mista voi olla kiitollinen, ei pitaisi keskittya siihen mita ei ole.Tama ei ole mitaan magiaa, vaan aivan kaytannollista psykologiaa. Tyytyvainen mieli on huomattavasti parempi yhteistyokumppani kuin tyytymaton mieli. Onnistumisen edellytyksena on hyvaksyminen, ei vastustus. Hyvaksy elamasi ja  juuri sellaisena kuin se on tassa ja nyt, ja hyvaksy itsesi juuri sellaisena kuin olet, niin huomaat, etta se tuo mukanaan positiivista muutosta, tyytymattomyys sen sijaan johtaa syvemmalle tyytymattomyyteen.

Arsyttavaa teoreettista hopinaa? Niin makin ennen ajattelin, olin karsimaton, enka kuvitellut, etta tuollaisten asioiden oivaltaminen voisi todella muuttaa mitaan. Mina yritin etsia oikopolkuja ja hatailla matkallani. Mutta mita noyremmin olisin malttanut pysahtya ja tarkistaa omaa asennettani, sita nopeammin olisin nahnyt positiivisen muutoksen elamassani. Itse tarvitsin taydellisen tietoisuuden muutoksen, etta ymmartaakseni etta en ole olosuhteiden uhri vaan itse vastuussa kaikesta mita elamassani tapahtuu. Kaikki rajoitukset, jotka koin olevan unelmieni esteena, oli vain omassa mielessani. Mutta siita sitten lisaa myohemmin.

***
Photos are from one of my favorite shop Tumbleweed & Dandelion at Venice Beach, CA. I can imaging my future dream house, sometime, somewhere, in these color shades.