Monday, June 14, 2010

Sinista ja punaista ~ Blue and Red

 
Varikollaasi haasteen parina oli talla kertaa sininen ja punainen. Loytyihan tatakin yhdistelmaa, vaikka aluksi ajattelin, etta vois tulla vaikeuksia. Ma pidan molemmista vareista, mutta harvoin yhdistelen niita keskenaan. 

Yhdistelen vareja mieluiten valiparien kanssa. Ja vastakohtia kaytan vain kontrastina. Eli sinista mulla loytyy aina makkarista, mutta yleensa vihrean, turkoosin ja lilan seurasta. Punaista taas loytyy olkkarista, mutta sen seurana keltaista, pinkki ja oranssia. Peruspunainen on mulle kylla kaikkein vierain punaisen savyista, yleensa punaista loytyykin vaaleanpunaisena tai sitten viininpunaisena.

Laitan tahan nyt taas samalla naytille pari nakymaa entisesta olohuoneestani. Nykyisestahan loytyy kuva mm. edellisesta postauksesta.


***
Blue and Red was the color combination for this week challenge in Color Collages. I found something, although I don't usually use blue and red together. I combine blues with greens, turquoises and purples. And with red I like to choose yellow, orange and pink.

Here is a couple of  corners from my previous living room. My current living room you can see on previous post.

24 comments:

 1. Ihanan herkullinen kollaasi taas.Nuo pääkallohahmot ovat hauskat!

  ReplyDelete
 2. Yhdistelet värejä niin reippaasti ja kauniisti. Kuviasi on mukava katsella. Mistähän se johtuu, että minulla kotona on melko väritöntä? rakastan värejä muualla, mutta itse en uskalla "irrotella".
  Käyn täällä blogissasi hurmostelemassa värien perässä, tuo peilikaappi pinkkinä on hurmaava.

  ReplyDelete
 3. Murretut värisävyt ovat minusta kaikista kauneimpia. Esimerkiksi syvän, vihertävän sininen ja sitten taas valkoisen ja violetin sävyinen vaalea sini.

  ReplyDelete
 4. Minustakin yhdistelmä sininen ja punainen oli vaikea.

  Sinulla on hyvin kauniita väriyhdistelmiä myös kodissasi. Minun täytyy olla sisustusväreissä valitettavasti hyvin kurinalainen ja niukka, sillä meillä on valtavasti kirjoja, edelleen, vaikka hävitimme muutossa suuren osan.

  ReplyDelete
 5. Yealian
  Kiitos, ja paakallohahmoja taitaa livahtaa melkein mun kaikkiin kollaaseihin. ;)

  Unelma
  Kiitos. Ma uskallan kayttaa vareja rempseasti, ehka siksi, etta olen ollut tekemisissa niiden kanssa niin paljon. Varit lisaanty huimasti meidan kodissa kun lapset oli pienia, ja jotenkin ole niin tykannyt varikkaasta ymparistosta, etta niita vielakin ahmin. Voisin kylla kuvitella asuvani paljon niukemmissakin vareissa. ;)

  Tuure
  Ma tykkaan kanssa myos murretuista savyista, vaikkakin talla hetkella meilta loytyy puhtaita ja kirkkaitakin vareja.

  Anna
  Kiitos, varien yhdisteleminen on mulle niin rakasta puuhaa. Ja jarjestelen kirjatkin vari jarjestykseen, tosin talla hetkella meilla on aika vahan kirjoja taalla esille, useat ovat autotallissa laatikoissa.

  Ihan uteliaisuuttani kysyn, etta miksi susta suuri kirjojen maara rajoittaa varien kayttoa?

  ReplyDelete
 6. Visiting your blog always makes me feel so happy - your colour combinations and photos are beautiful and inspiring.

  ReplyDelete
 7. Danten tunnelmissa, myös eräänlaista karnevaali tunnelmaa tässä on, upeaa!

  ReplyDelete
 8. Kirjani ovat kaikkia mahdollisia värejä. Osa on huonokuntoisia, mutta täysin välttämättömiä. Minun täytyy järjestää ne aihepiireittäin (1500-luvun Englanti, Viro, Merikirjallisuus, pukuhistoria jne), muuten en löytäisi nopeasti sitä kirjaa, jonka tarvitsen.

  Nyt olen järjestänyt kahdessa projektissa tarvitsemani tärkeimmät kirjat pinoihin pitkälle ruokapöydälle.:) Pitäisi olla erillinen työhuone.

  Koetan kyllä laittaa kirjat omissa ryhmissään värien mukaan, jos mahdollista.

  Kerran poikamme järjesti kaikki (!) kirjamme väreittäin. Oli kaunista! Mutta sitä silmäniloa saatoimme pitää vain vähän aikaa, edellä mainitusta syystä.

  ReplyDelete
 9. Sulla on kyllä ollut aina aivan ihana ja persoonallinen koti. :)

  ReplyDelete
 10. Vanhassa olohuoneessasi näkyy olevan kaksi samanlaista nojatuolia, kuin juuri nyt tässä nenäni edessä työpaikalla (täällä vain yksi). Huvittavaa :)

  ReplyDelete
 11. kaunis kollaasi, kauniista tavaroista. ihanat nuo helmet! (: ihailin tuossa tuota olohuoneesi entistä sisustusta. vau!

  ReplyDelete
 12. Kaunis värimaailma on entisessä olohuoneessasi.
  Hienon kollaasin olet saanut esineistäsi. Näkee, että käytät värejä aika reippaasti.

  ReplyDelete
 13. Aika dramaattinen tuo ylin kollaasi, kaunis ja hätkähdyttävä!

  ReplyDelete
 14. Carousel Dreams
  Thank you so much, your lovely comments inspires me. :))

  Kuvatar
  Kiva, sait kollaasini nayttamaan omissakin silmissani kiehtovammalata. ;)


  Anna
  Kuullosta tosi kivalta tuo, etta poikasi jarjesti kaikki kirjat varijarjestykseen, mutta tiedan kylla kokemuksesta, etta se ei se jarjestys kauaa kesta, jos kirjoja tarvii kayttaa paljon.

  Ma olen itse oppinut loytaan kirjat nimenomaan varien perusteella, mutta tosin nyt meilla ei ole edes kovin paljon kirjoja taalla. Kirjaston kirjat pidetaan eri pinoissa.

  Tiina
  No ma tykkaan niin kovasti tehda naita kollaaseja, etta paneudun siihen tosissani. ;)

  ii
  Juu, noi nojatuolit oli mulle mieluisa loyto, olin etsinyt niita jo jonkin aikaa ja kun viela loyty viininpunasena, niin olin ihan myyty...tai siis ostin ne heti. ;)

  Unikukka
  Kiitos, helmet on ihan rihkamaa, ja oikeastaan olohuoneeni sisustuskin eninmakseen, mutta tykkaankin loytaa arvoa arvottomasta. ;)

  Tanssiva harmaa pantteri
  No mulla sommittelu perustuu niin vareihin ja oikealla yhdistelylla saa mitattomatkin asiat nayttamaan parhaat puolensa. Ja varien suhteen olen kylla aika tuhlailevainen. ;)

  Tuulento
  Kiitos, tuo varipari toi siihen aikaslailla dramatiikkaa. ;)

  ReplyDelete
 15. Ihana kollaasi. Olen unohtanut koko kollaasin, oikeastaan aika vaikea väriyhdistelmä etenkin tuo sininen.

  Kauniita interiörkuvia, niitä ihastelen ja sommittelutaitoasi.

  ReplyDelete
 16. Arleena
  Toi on aika vaikea varipari, vaikkakin kiehtova. Ja valkoisella hoystettyna tota variyhdistelmaa toki nakee usein, amerikan lippuhan on siita hyva esimerkki.

  Mulle varit ja sommittelu on niin tarkea juttu, etta sommittelen ihan taukoamatta juttuja kodissani. Se tuo piristysta ja ei tartte olla koko ajan hankkimassa uutta.

  ReplyDelete
 17. pirtee olkkari, ihanan pehmeen näkönen matto (: toi pääkallotyyppi on hauska, tais olla viime haasteeseenki sopiva.

  ReplyDelete
 18. Ihailen aina ihmisiä, joilla on luonnostaan silmää värien yhdistämiselle ja sisustamiselle. Minulla on riemukas toisiinsa sopimaton sekasotkusisustus. ;D Sinulla on upeaa väritystä sisustuksessa ja kollaasi on ihan nappi. Minä pidän kaikenlaisesta punaisesta, mutta sininen on taas vähäosaisin.

  ReplyDelete
 19. Mistä näitä mielenkiintoisia esineitä oikein riittää? Hieno kollaasi - jälleen kerran.

  ReplyDelete
 20. hheidi
  Toi matto oli ihan mun leppari, tosin puput kylla verotti siita hapsuja vahan liikaa.

  Ja totta, sama paakallo on ollut jo ainakin kertaalleen. ;)

  TeeTee
  No voisin paljastaa, etta tavoittelen sellaista suloista sekamelskaa sisustuksessa, mutta olen aarimmaisen pikku tarkka yksityiskohtien ja varien suhteen, asiat vaan nayttaa olevan miten sattuu. Kadehdin hiukan sellaisia, jotka oikeasti elavat suloisessa sekasotkusisustuksessa. ;)

  -maiju-
  Kiitos, ja kyllahan naita vareja kotoakin aika paljon loytyy ja lahiymparistosta sitten lisaa, jos ei omissa nurkissa ole tarpeeksi ja kierratan niita kollaasista toiseen. ;)

  ReplyDelete
 21. Kiesus, että teillä on kivan näköistä! No miksei olisi, kun sulla on sormes pelissä:)

  ReplyDelete
 22. Liivia
  No tuossa noi sisustuskuvat on meilta Kangasalta, mutta aika sama sekoilu jatkuu kylla taalla Kaliforniassakin. ;)

  Hannele
  Kiitos. :)

  ReplyDelete
 23. I've decided to to become a follower...your colors are amazing and they make me happy.

  Sylvia

  ReplyDelete