Thursday, August 19, 2010

Pinna alkaa kiristya

Meilla roikkuu puutarhassa aidan yli naapurin puolella kasvavaa paivansinea. Mun mummolla oli kesaisin paivansini keittion ikkunalla. Muistan, etta laskettiin joka paiva, kuinka monta kukkaa oli auennut. Keskimaarin niita taisi olla siina 18 kpl, joten aika hyvin se paivansini mummon ikkunalla viihty. Mulla on niin ihania muistoja kesaisisesta mummolasta, etta koitin sitten itsekin joskus, samaisella ikkunalla, kasvattaa paivansinea, mutta ei se onnistunut, ei sielta auennut kuin muutama kukka ja hyvin nopeasti koko kasvi kuihtu pois. Taalla ma myos heitin paivansinen siemenia meidan puolelle aidan viereen, muutama kukka sielta nousi ja sitten se kuihtu pois. Mutta ei mitaan, ma nyt nautin tuosta naapurin kukasta. Antaa sen vaan ronsyilla meidankin puolelle. Taalla kylla paivansinesta hiukan varoitellaan, etta se saattaa helposti levita liiankin runsaasti.

Oman pihan puolella on auennu ihania vaaleanpunaisia liljoja. Meinasin napata jo muutaman kukan maljakkoon, mutten raaskinutkaan. Pitaa ensin siivota paikat viikonlopuksi, niin paasevat sitten kauniit kukat  paremmin oikeuksiinsa.

Mulla on jatkunut saamaton ja vetela olo jo liian pitkaan.  Kuten eilen jo kirjoitin, niin usein mulla taa vetelyys tulee siita, etta en osaa oikein paattaa mita tekisin. Nytkin haahuilen kahden vaiheilla, pitaisi tehda toita ja toisaalta taas tekis mieli tehda jotain ihan muuta. Tollanen kelaaminen on rasittavaa. Ma huomaan, etta meilla alkaa taalla taa saamattomuus piristaa molempien pinnaa.

Mutta solmut ei aukea kiskomalla vaan loysyttamalla. Joten menen tasta paivalevolle, koitan antaa noiden hoyryjen ja sekavien ajatusten soljua ihan vapaasti. Lataan siina samalla uutta energiaa ja uusia ideita.

Edit.
Nukuin tosi pitkat paikkarit, en tieda sainko akkuja ladattua tai uusia ideoita. Olo oli hiukan hontti heratessani. Kun Rob tuli kotiin, niin sovittiin, etta taa ilta otetaan lungisti ja huomena koitetaan karistaa taa velttous pois.

13 comments:

 1. Kuulostaa tutulta - ei naapurin puolelta tulevat kukat, vaan toi saamattomuus. Mulla menee välillä päivätolkulla kävellessä ympäriinsä. Sitten istuu alas ja aloittaa jotain, mutta jokin muu asia tuleekin mieleen ja sitten sitä menee aloittamaan jotain muuta...jne. Ja oikeesti mitään ei tapahdu! Kymmentä asiaa on vähän aloitettu tai jatkettu, muttei mitään valmista!

  ReplyDelete
 2. Noh voi harmi että tuntuu vieläkin siltä ettet saa mitään aikaseks,toivottavasti saat taas pian töistä kiinni.Omaa aikaa on hyvä ottaa aina silloin tällöin,mutta joskus varsinkin loman jälkeen täytyy vain yrittää ja ryhdistäytyä ja palata normaaliin.Se etu tai noh haitta on että työskentelee tavaratalossa...palaa lomalta ja heti on yleensä täys härdelli päällä varsinkin kesällä ja syksyllä.Siinä sitten menee ensimmäiset päivät pyöriessä ja sitten ei muu auta kun tarttua hommiin.Kotonakin yritän aina tehdä hommat alta pois ja sen jälkeen olen vaan...olenkin enemmän aamu kun ilta ihminen ainakin kotihommissa.Mitä pidempi loma sitä hitaammin paluu arkeen tapahtuu.Noh onneks nyt täällä Suomessa on jo vähän viileempää...joten kotonakin viitsii tehdä jo kotihommia.Kuopus tossa sairasteli muutaman päivän ja pakollisen kotona olon takia on nyt lelut ja kirjahyllyt raivattu,ikkunoita pesty ja muutenkin kotihommia päivitetty.Tsemppiä!!

  ReplyDelete
 3. Mulla joskus kans pää täys ideoita mitä toteuttaa ja vaikka sisustaa
  kotia
  mutta sen toteuttaminen on joskun niin työlästä:P

  Tsemppiä sinne kans
  toiv. piristi päiväunet:)

  Jamssi

  ReplyDelete
 4. Oisko kuumalla ilmalla myös jotain tekemistä tuon saamattomuuden kanssa? Itse ainakin menen aika veteläksi kun sää on näin kuuma ja kostea,ja siirrän monet jutut "sitten kun on viileämpää,,," ,en kertakaikkiaan jaksa kun kuumuus vie kaikki mehut. Mutta toivottavasti saat päätettyä sinne tai tuonne.
  Ihana kukka!

  ReplyDelete
 5. Nukkuessa monet asiat kirkastuvat.

  Ihanasti sanottu tuo, "solmut eivät kiristämällä aukea".

  Oletko koskaan lukenut Joseph Murphyn kirjaa "Alitajuntasi voima"?

  ReplyDelete
 6. Ajatukset kirkastuu ulkoillessa - siis raikkaassa ilmassa., miten on sielläpäin tällä hetkellä? - pyörälenkki tms. saa ihmeitä aikaan! Se vaikein kohta on tietysti päästä liikkeelle...:)

  ReplyDelete
 7. No nyt olen kyllä kirjoittanut jos ties kuin moneen paikkaan, että sitä on ilmassa. Saamattomuutta ja tyhjäkäyntiä ja ja ja....
  Ei hätää, sitä kuuluukin tällä hetkellä olla ja paras lääke siihen on, että antaa olla. Se on latautumisaikaa ja samalla siinä hiljaa kuitenkin työstää asioita. Vanhoja kurjiakin ulos ja uusia parempia alulle.
  Jännää kyllä, että oikeati nämä energiat tuntuu kaikkialla ja kaikille, eri vahvuuksina tietenkin, mutta samoja ovat. Kun ollaan kaikki samalla pallolla yhtaikaa :)

  ReplyDelete
 8. Tuire
  No ihan samanlaista haahuilua mulla just on. Se on rasittavaa. En tieda, pitaisiko se vaan ottaa rennommin, ettei arsyynny, vaan vaan lopettaa se kelaus ja tehda jotain.

  Ihanuudet
  Toi on tietty hyva periaate, etta yrittaa tehda hommat alta pois, niin sitten voi rentoutua hyvalla mielella. Ma kylla saan tehtya kaikki toihin liittyvat rutiinihommat ihan helpolla, mutta mitaan luovuutta vaativaa ei nyt kovin helposti irtoa.
  Toivottavasti kuopus voi paremmin, mutta sa sait sitten mukavasti pari extra paivaa kotihommiin. ;)

  Jamssi
  No mulla on just nyttenkin niin monta ideaa, etta lakahdyn jo ennen kuin olen aloittanut mitaan.

  Ma taisin nukkua hiukan liian pitkat paikkarit, koko illan oli kuin sumussa ja sitten ei meinannut uni tulla kun olis pitanyt menna nukkumaan.


  Yaelian
  Voi olla kylla kuumuudellakin tassa osansa, taalla alkaa lampotilat kohota ja sisalla on ollut ilmastointi paalla, joka jotenkin myos rasittaa ja hermostuttaa mua. Ma en myos oikein tykkaa kun kuumalla pitaa laittaa ikkunat ja ovi kiinni.

  ReplyDelete
 9. Unelma
  Ma usein kayn nukkumaan, jos asiat lukkiutuu ja ajattelen, etta kylla ne sitten aukee, kun heraan. Usein toimii.
  Toi kirja kuullostaa tutulta, en ole varma olenko lukenut. Mutta uskon kylla etta alitajunnalla on mahtava voima.

  Ruostevilla
  Juu, olet niin oikeassa. Pitaisi liikkua enemman. Kyllahan taalla nytkin vois aikaisin aamulla tai myohaan illalla lahtea liikkeelle, mutta paivalla on liian kuuma ja kovin raikkaasta ilmasta ei valitettavasti voi tallaisessa jattilaiskaupungissa puhua.

  Ma olen liian laiska liikkuja. Se myos veltostuttaa.

  Johanna
  Jossain luinkin jo sun kommentista, etta tuota on nyt ilmassa. Ja se lohduttaa jo kummasti, etta on yleismaailmallinen ilmio talla hetkella. Mun pitas muutenkin oppia toi hosumattomuus, mutta kuten edellisessa postauksessa kirjoitin, niin valitettavasti vielakin jotenkin yhdistan ajan rahaan, ja jos en tee mitaan, niin tuntuu etta tuhlaan.

  Vaikka kylla ma nykyisin jo osaan paremmin kayttaa noi luppo ajatkin, silloin tosiaan yritan tyhjentaa mieltani kaikesta kuonasta ja olo on sen jalkeen paljon kirkkaampi.

  ReplyDelete
 10. Joo, tiedän tuon jutun kun tuntuu että koko ajan pitäisi tehdä jotain tai tulee huono omatunto. Se on syvään istutettu ajatus sekin. Ennenhän sanottiin kovasti kehuen jostakin ihmisestä, että on se hyvä työihminen!
  Nykymaailmassa kumminkin asiat on nyt hiukan eri tavalla. Tuo työmaailman hektisyys, valtava tietotulva telkkarin ja netin kautta on niin valtavaa, että välillä on pakko olla vaan ja hiljentyä. Ennenvanhaiset työihmiset tekivät ruumiillista työtä, monesti maalla, olivat tekemisissä kuitenkin luonnon kanssa siinä työssäänkin ja saivat siitäkin tasapainoa. Nyt ollaan ihan eri sfääreissä, käsitellään käsittellisiä asioita, tieto kulkee näkymättömin siivin eikä enää posteljoonin polkemana kauan ja rauhallisesti. Maailma on muuttunut valtavasti j ihmisen pää tarttee välillä hiljaisuutta ja joutenoloa, että toipuu kaikesta virikkeiden tulvasta.
  Konkretiaa. Jos ei voi mennä kukkapenkiin mylläämään ja putsaamaan päätään niin ihan yhtä hyvä vaihtoehto on olla hetki hiljaa itsensä kanssa ja sillä tavalla puhdistua ja levähtää ja uudistua.
  En taida nyt osata selittää.
  Kumminkin...koko ajan ei tarvitse eikä pysty häsläämään. Eikä ole terveellistäkään.

  ReplyDelete
 11. Johanna
  Taas kirjoitat niin asiaa. Ruumiillisen ja tallaisen nykyisen istumatyon valilla on valtava ero. Fyysinen rasitus ei valttamatta rasita hermoja samallalailla ja hyvin uurastetun paivan jalkeen saa yleensa ihanat rentouttavat yo unet.

  Tallainen tyo on niin erilaista, tuntuu, etta illalla on jaanyt ylimaaraista fyysista energiaa kayttamatta, mutta henkisesti ei jaksa enaa tarttua oikein mihinkaan.

  Ma olen opetellut tota hiljentymista ja onnistunkin siina aika hyvin, mutta nyt huomaan, etta pitaisi ehka kuitenkin muistaa antaa sille keholle myos tarpeeksi liikuntaa paivan mitaan, ettei jais sita tyhjakayntia sitten illalla liiaksi.

  ReplyDelete
 12. Jonkun suomalaisen sisustusblogin kautta löysin tänne ja oli pakko jättää merkkiä, kun itsekin asumme tällä hetkellä Losissa :) Vuoden verran olemme täällä olleet ja lähtö kohti suomea on itseasiassa ensi viikolla! Paljoa en blogiasi ehtinyt lukea, täytyy tulla paremmalla ajalla uudestaan :)

  ReplyDelete
 13. Monica
  No kiva, etta loysit tanne. Ja tule toki uudestaan paremmalla ajalla, voit tulla vaikka verestelemaan LA:n muistoja, sitten kun ootte palanneet Suomeen. Vai oletteko kenties jonnekin muualle menossa?

  ReplyDelete