Thursday, December 16, 2010

Jatketaan rauhallisesti

 Vielä pieni silmäys parin viikon takaiseen ostarireissuuni...

 Olishan siellä ollut yhtä sun toista ihanaa juttua, jotka olisin voinut ottaa mukaani, esim. noi "köyhän miehen" hopeiset pikku tuikkukipot...

 Toi pullo on myös tosi ihana ja noi pikku kipposet.

 Toi lautanen kaunis, mutta hiukan liian pröystäilevä mun makuuni.

 Tää koristelu viehättää mua tosi paljon, rakastan leikellä lumitähtiä, niitä taidan vielä askarella ikkunoihin, että tulis edes hiukan talvista fiilistä.
Ja tossa asussa mua viehättää ihan kaikki, varsinkin noi helmat ja rannekkeet. Niissä on just sellaista tyyliä, jota aion itse hiukan tuunata sitten kun kaivan ompelukoneen taas esille.

Kyllä se nyt vaan niin on, etten todellakaan viitsi nyt joulun vuoksi ottaa pätkääkään stressiä. Koristeiksi riittäköön tänäkin jouluna kynttilät ja kukkaset. Askartelen jotain, jos se tuntuu mukavalta. Sen verran pitää lähteä viikonloppuna liikenteeseen, että löytäisin jostain hyasinttejä, muuten joutuisin viettämään jo 4. joulun ilman hyasinttejä ja se ei oo kivaa.

Helteet on muuten nyt taas toistaiseksi ohi ja lämpötila laskikin eilen aika dramaattisesti. Nyt on luvassa viilea viikko, päivisin about 15 C ja sateitakin on luvassa. Sateet on kyllä täällä yleensä toivottuja, mutta nyt jouluruuhkien alla vesisateet sotkee täällä  liikennettä  pahasti. Täällä kun vesisade aiheuttaa liikenteessä samanlaisen kaaoksen,  kuin ensi lumi Suomessa pääkaupunkiseudulla.

Mutta jatketaan kuulkaa rauhallisesti, nauttien kaikesta kivasta, mitä tähän joulun alus aikaan liittyy ja unohdetaan kaikki turha stressi.

9 comments:

 1. Kauniita tavaroita olet bongannut kameralla.
  Joulustressi valuu nenästä ulos ja pakkohuiluu on vain mielessä. Joten nyt otetaan todella rauhallisesti tämä joulunalusviikko.

  ReplyDelete
 2. Ihan samoilla ajatuksilla minäkin olen jouluun valmistautumassa. En edes aio tehdä tästä mitään täydellistä joulua leipomuksineen ja koristeluineen. Enkä TODELLAKAAN meinaa kuurata täällä kotona hammasharjan kanssa nurkkia.
  Olen tajunnut, että stressin mun jouluun on aina tehnyt mun äiti. Viime jouluna ei ollut meillä, eikä meinaa tulla tänäkään jouluna, eli tulossa on RAUHALLINEN joulu ihan oman pienen perheen kesken. Isommat lapset varmaan kyläilevät ja vieraita muutenkin käy, mutta en edes jaksasisi sellaista hösötystä minkä meidän äiti aina valitettavasti on meillä saanut aikaan.
  Kun tekee töitä kuin pieni eläin välillä ihan jaksamisensa äärirajoilla ja lisäksi hoitaa tallillisen eläimiä, haluaisi jouluna vaan olla ja rentoutua, syödä ja nukkua riittävästi.
  Kai se joulun perinteinen tarkoitus on kuitenkin hiljentyä ja rauhoittua, viettää aikaa rakkaimpiensa kanssa.

  Nautitaan jokainen tästä joulun valmistelusta rauhassa, ihan stressittömästi jokainen omaan tahtiinsa. No panic! :)

  ReplyDelete
 3. Lepis
  Juu, kyllä kaikista paras on aina huilata niin paljon kun vain suinkin voin. :)

  kanaemo
  Mulla on vaihdellut kanssa noi joulujärjestelyt aikoinaan laidasta laitaan, joskus olen tehnyt itse kaikki jouluruuat ja siivonnut kuin hullu. Sitten on ollut helppoja rentoja jouluja, varsinkin jos ollaan itse kyläilty muualla. Ylimääräistä stressiä on mullekin aiheuttanut, jos kylälemään on tullut sellaista porukkaa, jota varten täytyy siivota ja laittaa perusteellisemmin.

  Sulla on siellä varmaan töitä muutenkin ihan riittämiin, ettei todellakaan kannata hammasharjan kanssa nurkkia puunata.

  No panic! ;)

  ReplyDelete
 4. Moi

  Jätetään se jouluressi jonnekin
  mätänemään:P

  Mutta silti aina se vaan tuppaa
  tulee mieleen
  ja kaikilla on niin kiirus jouluna
  tulee se joulu kuitenkin
  se hiipii vaan hiljaa tupaan
  ja koskettaa sanomallaan
  elä muredi nauti
  hetkestä
  tästä nyt kera läheisten rakkaiden
  ei ole niin väliä
  onko joka nurkka kuurattu vaan
  lämpö
  ja aika ihmisten
  joiden kanssa vietät sen;)

  Jamssi

  ReplyDelete
 5. Samalla fiiliksellä täällä mennään.Töissä alkaa Joulukiire olla pahimillaan ja asiakkaissa alkaa näkymään stressi ja kireys...joten kotona meinaan olla vaan ja nauttia.uusi kotikin saa olla ja odotella uutta ahaa elämystä.Onneksi tupa-keittiö on jo saanut Joulu -lookin ja iltaisin makailen siellä pinellä sohvallani ja nauti illan ja alkuyön rauhasta,kun kotikin hiljenee.Mikä se ihanampaa kun kupponen hyvää teetä,pähkinöitä kipossa ja hyvä kirja tai mukavaa bloggailua.
  ja tietenkin tälläisiä ihania kuvia ja leppoisaa nojatuolimatkailua vailla stressaavia lentokenttiä...ei vaan lähtisin heti reissuun jos vaan olis mahdollisuus. xxx
  Nautiskellaan elämästä!

  ReplyDelete
 6. Minäkin olen unohtanut kaikki mahdolliset stressit jouluun liittyen... Viiden kummilapsen lahjoistakin on vasta 1 hankittu! Ja kotona ei meilläkään paljon muuta jouluista ole kuin pari valosarjaa ja kynttilöitä. Tulee se joulutunnelma vähemmälläkin. :)

  Minäkin ihastelin tuota kaunista pulloa!

  ReplyDelete
 7. Jamssi
  Kiitos tuosta, se on tosiaan aivan tois arvoista, onko nurkat kuurattu, jos joulua voi viettää läheisten ihmisten kanssa...no tossa mulla ehkä onkin se suurin ongelma, voikun voisinkin viettää jouluni koko perheeni kanssa. Ehkä just siksi kun se ei ole mahdollista, koitan jotenkin taikoa sitä tunnelmaa tänne. :)

  Ihanuudet
  Niin, sä tosiaan olet aivan aitiopaikalla seuraamassa jouluvilinää, kuten mäkin ennen. Sun tupakeittiö kuullostaa tosi mukavalta, kiva, että olet saanut sinne jo Joulu-lookinkin. Nautiskellaan! :)

  Ansku
  Ihan totta, se joulutunnelma tulee kyllä ihan muusta kuin turhasta rihkamasta. Mulla on kyllä lahjojen suhteen huono omatunto, kaikkia ei ole vielä edes ostettu, saatika postitettu...ja niiden kun olis pitänyt keritä sinne Suomeen...no ei ole eka kerta, kun mun lahjat tulee myöhässä. ;)

  ReplyDelete
 8. Joo ymmärrän sua hyvin
  sama ongelma täällä
  kunpa yhtenä jouluna
  saisi olla koko Suomen perhe koolla<3

  On vaan liian kallista
  lentoliput Joulun aikaan
  suomeen:(

  Jamssi

  ReplyDelete
 9. Jamssi
  Se on mun suurin unelma, että pääsis vielä joskus vielä koko perheellä koolle. Jouluna se on tosiaan kaikkein kalleinta se matkustaminen. Harmi.

  ReplyDelete