Friday, December 17, 2010

Joulun taikaa? Vai muistoja lapsuudesta...

Meillä tapahtuu kummia...

mitähän nää oikein mahtaa olla, enkeleita? keijuja? tonttuja?

Vai Vaaksaheimon väkeä?

Kuvista varmaan näkee, että mun jouluvalmistelut on siirtyneet jo mielikuvitus tasolle. Jäljellä ei ole enää stressin hiventäkään. Oikeastaan kaikki stressi on ollut sitä, että kaipaan niin kovasti jouluja yhdessä lasteni kanssa, eihän joulu ole mikään joulu ilman lapsia.

Mieleeni on muistunut myös oma lapsuuteni ja nyt jotenkin erityisesti kaksi lapsuuteni ehdotonta suosikki kirjaa...

Onneli ja Anneli ovat ihan tavallisia pikkutyttöjä, ehkä vähän onnellisempia vain kuin useimmat muut. Eräänä kesäpäivänä he pääsevät muuttamaan Tingelstiinan ja Tangelstiinan naapuriin - ikiomaan taloonsa! Talven kynnyksellä uutta asuntoa etsivä Vaaksanheimon väki mahtuu somasti viettämään pikkujoulua tyttöjen nukkekotiin.

Kyseesä ovat siis Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli-kirjat. Muistaako kukaan niitä? Mulla oli ja olen lukenut, tai oikeastaan isä tai äiti luki mulle, niistä vain kaksi ensimmäistä. Googlettamalla selvisi,  että nyt on saatavilla Onnelin ja Annelin kootut kertomukset, jossa on vielä kaksi mulle tuntematonta kirjaa. Miten mä en tullut lukeneeksi näitä omalle tyttärelleni? Harmi. Ehkä hiukan myöhäistä antaa niitä lahjaksi aikuiselle tyttärelle.

Mutta suosittelen lämpimästi kaikille pikku tytöille. Minuun ne ainakin uppos silloin aikoinaan ja uskon, että noilla kirjoilla on ollut kyllä ainakin jonkinlainen vaikutus mun myöhempäänkin elämääni. ;)

***
My Christmas arrangements have changed totally to the imaginary level...no more worries or stress about anything...I just play with my tiny imaginary friends...they bring nice Christmas spirit into our house. ;)