Monday, December 13, 2010

Ok, mä perun puheeni...

Mahtaakohan olla vaan niin perisuomalainen tapa, että aina pitää jostain valittaa...mutta totta puhuakseni, perun eilisen valituksen liiasta kuumuudesta...ja pakko myöntää, että kyllä mä tälläisessä ilmastossa viihdyn oikein hyvin, vaikka ikävöinkin tietysti myös Suomen neljää vuodenaikaa.

Eilen auringon laskun aikaan lämpötila oli just ihanteellinen, ei kylmä eikä kuuma.

Nyt talvella aurinko laskee jo viiden korvilla. Kun Rob tulee töistä kotiin, niin me usein katsellaan auringon laskua lepotuoleissa takapihalla.

Lämmin ilmasto antaa niin ihanasti lisä tilaa meidän pieneen huusholliin. Ovi ja ikkunat on useinmiten selkosen selällään.

Mä en oikeastaan tiennyt entuudestaan, että Los Angelesissa on näinkin lämmin ilmasto. Kartalla Los Angeles sijoituu samalle vyöhykkeelle Marokon, Alegrian ja Tunisian pohjoisosien kanssa.

Kukkaloistoa saa ihailla ympäri vuoden, näin joulun seutuvilla kukkii mm. orvokit kauneimmillaan.


Tässä hiukan etelä-Kalifornian tunnelmaa, tuttu biisi, mutta sellainen versio, joka sopii mainiosti kuvaamaan Los Angelesin tunnelmaa. Täällä toinen virallinen kieli on espanja, lähes puolet Los Angelesin asukkaista on latinalaisamerikkalaisia.

17 comments:

 1. Oo. Mun lempparikukka lempparivärissä! Kelta-violetti orvokki! :)

  ReplyDelete
 2. Sirpu
  Tota en tiennytkään, voikun olisitte päässyt tänne jouluksi, niin olisit saanut ihailla lempikukkias oikein kunnolla.

  Muuten, meille on ollut tosi paljon iloa noista lepotuoleista, jotka teitä varten ostettiin, tuolla yhdessa kuvassa Rob juuri makoilee sellasessa. ;)

  ReplyDelete
 3. Voi ihanuutta. Mekin tässä suunnitellaan jo etelänmatkoja (mm. Arizonaan), vaikka on tämä talven ihmemaakin aivan ihana. Pidän kaikista vuodenajoista ja vyöhykkeistä. Jokaisessa on oma erikoislaatunsa.

  ReplyDelete
 4. Nauti vaan lämmöstä...täällä sitä palellaan oikein olan takaa.Ens viikoks on jo lupailtu kolmenkymmen asteen pakkasia.Et sellanen Joulu tulossa,sisätiloissa täytynee enimmäkseen pysytellä.
  Ihanaa kukkaloistoa!
  Pienet auringon paisteet ei olis pahitteeks tännekkin päin.

  ReplyDelete
 5. Helena
  Vau, Arizonan matka kuullostaa mahtavalta, mä en ole vielä päässyt sinne asti, vaikka se tässä naapuri osavaltio oliskin.

  Ja totta, jokaisessa vuodenajassa ja ilmastovyöhykkeessä on omat erikoislaatunsa ja hyvä, että on niin paljon vaihtelua, mistä valita.

  Lepis
  Jep. ;D

  Ihanuudet
  Nauttikaa te siellä talven kauneudesta ja minä koitan nauttia täällä tästä iki kesästä. Mä koitan laittaa sinne päin täältä hiukan auringon paistetta. ;)

  ReplyDelete
 6. Ou nou! Täällä nenä sinisenä ja varpaat kohmeessa vaan mennään... Tänäänkin oli -20 pakkasta ja arvatkaa kuka oli ulkohommissa koko päivän... Kyllä, tämä täti juurikin!
  Olen oikeasti ihan varmasti luotu johonkin lämpimään ilmastoon, edes viime kesä, joka oli ihan huippukuuma ei tuottanut tuskaa, päinvastoin! Helteet olisi saaneet kestää paljon pidempään.
  Vuodenajat on ihan ok, mutta jotain rajaa näihin pakkasiin, kiitos!
  Ihana takapiha teillä, kyllä kelpaa istuskella iltaisin siellä. :)

  ReplyDelete
 7. kanaemo
  lol, mä oon just lähdössä köpötteleen kauppaan ja mittarissa asteita 29 C, joten meillä on melkein 50 C aste ero!

  Mä kyllä vannoin, kun tulin tänne, että en koskaan valita liiasta kuumuudesta ja auringonpaisteesta. Mä oon aina niin rakastanut lämpöä. Mutta kun pari kuukautta putkeen lämpötila kieppuu 40 C tuntumassa, niin se on tukalaa.

  Mutta nyt kyllä kelpaa ulkona istuskella. ;)

  ReplyDelete
 8. Kaunis auringonlasku. Pitää hehkuttaa heti perään, että tänä aamupäivänä, kun aurinko oli jo noussut jonkun aikaa, taivas oli hennon lilanpunertava. Ei niin voimakkaan värinen kuin siellä. Sama taivas teillä ilta ja meillä aamu, oisko punerrus ollut sama. Tuli vain mieleen.

  ReplyDelete
 9. Ihania kuvia, mä rakastan auringonnousua ja- laskua! Suomessa on jännä talvella, kun ei ole varma nouseeko vai laskeeko aurinko kun on vain se muutama tunti sitä valoista aikaa ja täällä tosiaan nyt -20 astetta :)

  ReplyDelete
 10. Itkupilli; joo, ero on aika huima!
  Viime kesä, joka oli täälläkin tosi kuuma oli muuten ihan ok, mutta meikäläinen uurasti koko kesän ravintolan keittiössä. Se nyt ei muutenkaan ole niitä mailman kylmimpiä paikkoja ja kun lämpö huiteli ulkona jossain +35 asteen kieppeillä, oli olo vähintäänkin nihkeä hellan, uunin ja astianpesukoneen puristuksessa. Huh. Meinasi välillä tulla kuuma. ;D Lämpö keittiössä oli välillä jossain viidessäkymmenessä ja jos tuli tajuton kiire, niin kyllä siinä meinasi taju lähteä melkein itseltäkin. Karseimpina päivinä väänsin lounaita 80 hengelle... AAAARRGH!
  Mikäpä olisi ollut vietellessä kesää jossain laiturilla tai rannalla vieressä kylmä juoma ja (kuuma) mies! HIH! :D Täytyy ensi kesänä enemmän perehtyä johonkin sellaiseen toimintaan...

  ReplyDelete
 11. Tossa parisen vuotta sitten vielä mä ajattelin, ettei Suomessakaan enää ole neljää vuodenaikaa, oli lähinnä ympärivuotinen syksy (kylmää ja märkää), mutta nyt viime talven paukkupakkasten, viime kesän pitkien helteiden ja tämän talven lumimäärän jälkeen voi taas sanoa, että kyllä täällä on neljä vuoden aikaa.

  Olis kyllä ihana kokea LA:kin joskus.

  ReplyDelete
 12. Ihanan lämpimän näköistä ja värikästä :) Täällä on nyt ihan harmaan, mustan ja valkoisen sävyinen maisema. Viileää riittää, mutta pidän talvesta. Puen paaljon vaatteita ylle kun menen ulos. Niin kaunis versio tuosta biisistä, kuuntelin silmät kiinni.

  ReplyDelete
 13. Ihananvärinen talo teillä:)
  On varmaan ihmeellistä asua siellä:)
  Kiva katsella näitä värikkäitä tunnelmia täällä talven keskellä...

  ReplyDelete
 14. Ihania kuvia ja mahtava aurinkolasku! Haulaisin myös makailla sinun aurinko tuolissa aurinkolaskoa katsoen lämpöisessä LA:ssa...

  ReplyDelete
 15. Kanaemo
  Huh, voin kuvitella, että keittiössä on todellakin ollut kuumat paikat helteellä, koska tuskin siellä koskaan kylmä muutenkaan tulee.

  Toivottavasti ensi kesänä pääset rannalle makoilemaan, jos samanlaiset helteet siellä yllättää. ;)

  Tiina
  Niin, mä kyllä muistan kanssa, että näytti jo siltä, että siellä olis ympärivuotinen syksy, mutta on tainnut tosiaan pari viime vuotta olla aika vaihteleevaa.

  LA on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. ;)

  Valokin värsyjä
  Musta tuntuu, että juuri siksi mä kaipasin harmaata tänne kotiin, koska olen niin tottunut, että osa vuodesta on sellaista.

  Kylmä on siitä parempi, että voi tosiaan pukea tarpeeksi vaatetta, mutta kun on tosi kuuma, niin siinä ei auta mikään. ;)

  Hippityttö
  Meidän talo on oikeasti tylsän valkoinen, mutta auringon lasku värjää sen ihanasti vaaleanpunaiseksi. Kyllähän täällä on tosi rentoa asustella. :)

  Pauliina
  Ehdottomasti kannattaa tulla LA:ssa vierailemaan, jos siihen tulee tilaisuus. ;)

  ReplyDelete