Sunday, December 5, 2010

Shoppailua Studio City:ssä ja kieliharjoituksia

 Mulla meni koko joulukalenteri pipariksi...luukut sekasin ja eihän siinä ollut edes mitään teemaa...joten nyt mennään ilman luukkuja...ja tällä kertaa ekaks kirjakauppaan, joka on rakennettu entisen elokuvateatterin tiloihin.

 Täältä tarttui jotain mukaankin, muttei kuitenkaan tuo Audrey-kirja.

Samassa korttelissa kirjakaupan kanssa on yks mun lemppari kaupoista...Urban Outfitters (linkki on Euroopan nettisivuille, josta voi tilata myös Suomeen).

 Sieltä löytyy kaikkea hauskaa sisustustavaroista vaatteisiin.

 Ja siellä on myös mielestäni kaikkein parhaat kuvalliset t-paidat, joista sekä mä itse että Rob, tykätään kovasti.

Tätä St. Pepper-paitaa harkitsin jo ihan vakavissani, mutta se jäi toistaiseksi ainakin hyllylle.

Mutta tuolta kirjakaupasta me ei koskaan päästä ilman ostoksia. Kerroinkin jo siitä ja tästä yhdestä meidän lemppari ostoskadusta jo LAPD-blogillani.

Mä ostin sieltä Somerset Digital Studio-kirjasen. Selasin sen vaan ihan vilkaisulla, koska halusin säästä kuvien katselun kotiin, odotukset oli suuret, mutta olinkin aika pettynyt. Anti ei ollutkaan mitään kovin ihmeellistä tai sykähdyttävää.

Rob löysi myös itselleen tosi mieluisan kirjan, mutta mä en nyt muista sen nimeä, enkä voi tarkistaa, koska se otti sen töihin mukaansa. Mutta tänä iltana pääsen tutustumaan siihen itsekin. Ennen Rob luki mulle iltaisin usein ääneen. Mutta nyt ollaankin tehty toisin päin. Mä luen Robille. Se on uskomattoman hyvää englanninkielen puheharjoitusta. Rob korjaa tarvittaessa ääntämisvirheet. Musta tuntuu, että mulla on ihan nyt tässä pienen ajan sisällä ääntäminen ja puhuminen alkanut luistaa huikeasti paremmin. Joten tätä harrastusta jatketaan.

Tosin sekin voi kyllä kääntyä jossain vaiheessa taas toiste päin, koska Rob haluaisi nyt alkaa opetella suomenkieltä, joten sitten on taas Robin vuoro lukea ääneen. Mä kyllä ihan mielelläni suomenkieltä sille opettaisin, mutta musta tuntuu, että joku suomenkielen oppikirja olis hyväksi avuksi. Osaisko kukaan suositella jotain sellaista?

Edit.
Rob tuli töistä ja nyt saankin laitettua sen kirjan nimen ...Quadrivium, the four classical liberal arts of number, geometry, music & cosmology (Walker & Company)...eli sitä sitten iltalukemiseksi...voi olla, että Rob saa korjata aika montakin ääntämys virhettä. ;)

13 comments:

 1. Jälleen kivoja kauppoja!

  Ääneen lukeminen on hyvää kielijumppaa. Meillä lapset joskus lukevat mulle suomen kielisiä kirjoja ja se on yllättävän helppoa. Kyllähän suomi ääntämykseltään on huomattavasti helpompi kuin englanti: kaikki kirjoitetaan kuten sanotaan. Nyt en osaa oppikirjaa suositella. Pitäiskö alottaa aapisesta? Ainakin siitä tulisi hyvät naurut ;)

  Lapset ja mies kävi katsomassa Harry Potterin ja siellä tämä lause vääntyi muotoon "Keep calm and carry a wand".

  Vastasin sulle jo mun blogissa, mutta muistan ne etelä-Kalifornian sateet. Liikenteen lisäksi meillä alkoi myös puhelin pätkiä. Se oli kumma juttu. Kerran tuli hillittömän suuria rakeita. Eihän sitä tiedä, vaikka jossain vaiheessa lunta pläjäyttäisi. Mutta pysy silloin sisätiloissa! Varmasti kaikki menisivät aivan sekaisin.

  ReplyDelete
 2. Urban outfitters tuli Lontooseen on siitä varmaan kohta 20 vuotta....Kensington Highstreetille. Se oli makee! Ulkopuolella patsaspylväät ja sisään mennessä tiesi jo menevänsä ihan muualle. Siellä oli erilaisia nuorten suunnittelijoiden standeja ja siellä olisi kyllä viihtynyt tuntitolkulla. En tiedä onko tämä nykyinen urbani sitten sitä samaa, saattaa olla ja se on kyllä edelleen ollut Lontoon Oxfordstreetin kaiken höhläyden seassa ihan keidas. Ihan erilainen kuin muut :) Kuvistasi päätellen on kyllä samaa ketjua....tänä päivänä siis jo ketju? Osa kaupasta vintagea ja kirjaosasto jne.... kyllä varmaan on sama kauppa.
  Jos se nyt on sitten ketju, niin toivottavasti osaavat vastakin pitää sen raikkautensa joka aikoinaan oli. Se oli kyllä ihan alkusoittoa kaikkeen tähän tämän päivän retroiluun ja slowailuun jne....
  Pännii kyllä toisaalta jos se oikeesti on jo ketju sekin !
  Kivaa tuo kieltenopiskelu mistä kerroit :)
  Suomenkielen oppikirja, apua!!!!!! Ei ole! Ei tietoa!
  Opeta ensin kirosanat :)

  ReplyDelete
 3. Ihania kauppoja ja asioita jälleen. Mieheni mielestä tämä oli hyvä kirja opetella:

  Leila White: From start to Finnish

  Muistan kun ostimme tuon kirjan niin menimme drinkille shoppailujen lomassa ja tullessani nenää puuteroimasta Koo sanoi jo yhden täydellisen lauseen.

  Koon "omat" kielet ranska ja arabia, kotikielenä meillä englanti

  ReplyDelete
 4. Kuulin juoruja,jonka mukaan Urban Outfitters ehkä tulisi tännekin...
  Kivoja juttuja sieltä löytyy! Ihanaa,kun voit harjoitella ääntämistä Robin kanssa,opettaja omasta takaa:-)

  ReplyDelete
 5. No hitsi mitä paitoja, tuollaiset olisi meilläkin kova sana. Sulla on siellä ihan pikkasen erilaiset shoppailumeiningit kuin minulla täällä saaressa :)

  ReplyDelete
 6. Kiva kun paasit mooliin! :)
  Mika se Robin yllatys sulle oli muuten sillon? Vielakin odottelen sita postausta. :))

  ReplyDelete
 7. Vauh,mikä tyyli tolla Urban outfitterillä sekä sisustuksessa että vaatteissa...me like so,so much. Just mun makuun.Näytin myös meidän nuorisolle ja kavereille,myös he diggasivat noita ihania teepaitoja...tanssijoita kun ovat.
  Kiitos kun jaa näitä sivustoja...muutenkin olen kauttas löytänyt tosi hyviä blogejakin.

  Omaa inspiraatiota ja tyyliä etsiessä ja sitä aikaa toteuttaa niitä.Kun suurin osa lapsista oli pieniä,ompelin joka ilta tai ainakin lähes.Se oli terapiaa parhaimmillaan sillon...pitää joskus yrittää laittaa kuvia niistä lasten vaatteista...ompelin kerran myös Hantta Krausen tytöllekkin telkkariin mekon ja monille muille myös.

  ReplyDelete
 8. No niin! Nyt alkoi kuolaaminen tuon Sgt. Pepper t-paidan perään!!! Paljonko maksaa postikuluineen tänne lähetettynä?

  ReplyDelete
 9. Johanna
  Suomi on kyllä siitä helppo kieli, että lukeminen on helppoa, mutta siihen se helppous sitten jääkin. ;)

  lol, tuosta keep calm-lauseesta on kyllä niin hauskoja väännöksiä, carry a wand on tosi hauska. ;D

  Mä en varmaan meidän pihasta kauemmaksi lähde, jos lunta tulee, mutta nautin kyllä varmasti joka minuutista tossa pihalla, jos sellanen ihme sattuis.

  Johanna
  Juu, kyllä se sama on, oikeastaan se oli alunperin Free People, mutta muutti sitten nimensä Urban Outfittersiksi. Ja kyllähän se on aika iso ketju, mutta mielestäni ovat kyllä osanneet pitää alkuperäisen idean ja tyylin hyvin.

  Kirosanat kai kuuluu suomenkielen alkeisiin itsestään selvyytenä. ;)

  Heljä
  Kiitos, mä heti katonkin saako tota kirjaa Amazonista. Mä olen yrittänyt opettaa jotain, mutta se on niin vaikeaa, heti tulee ongelmia kun sanat taipuu ja sitä on niin vaikea selittää.;)

  Yaelian
  En ihmetelis ollenkaan, että saisitte sinne Urban Outfittersin, se on kyllä niin levinnyt kaikkialle.

  Tää on kyllä ihanteellista, että on yksityinen ääntämisen opettaja koko ajan käytössä. ;)

  ReplyDelete
 10. Sarppu
  No kaupat ei kyllä lopu kesken tässä kaupungissa. Täältä saa varmaa ihan kaikkea, paitsi suomalaista ruokaa ja karkkeja. ;)

  Susa
  lol, mulla nää tapahtumat on tälläsiä huippu jännittäviä. ;D

  Ja se mistä vihjailin aiemmin on nyt pari kertaa siirtynyt, mutta ens viikonloppuna, jos on aurinkoista, niin mennään...mutta ei sekään kyllä nyt mitään kovin jännää ole, se vaan on kaunis paikka, josta Rob arvelee mun tykkäävän. ;)

  Ihanuudet
  No kiva, jos näistä mun vinkeistä on ollut jotain iloa tai hyötyä.

  Ja esittele ihmeessä ompeluksiasi, oma tekemät vaatteet on tietty aina ihan eri juttu, kuin valmis vaatteet. Mä olen tosi kiinnostunut näkeen sun luomuksia. :)

  Lepis
  Noi teepit on muistaakseni 30 dollaria, postimaksu ei varmaan ole kovin paljoo. :)

  ReplyDelete
 11. no hö, aina unohdan laittaa sen sanavahvistuksen ja siksi siis mun kommentit ei näy.
  Ihanaa kun yhdessä preppaatte toisianne, siis nimenomaan yhdessä <3

  ReplyDelete
 12. Sellainen L-koko olisi toiveissa. Laitan postia.

  ReplyDelete
 13. SuviAnniina
  Kielten opiskelu on tosi hauskaa, kun sitä tosiaan voi tehdä yhdessä. ;)

  Lepis
  ok, laita postia, mulla on tonne kauppaan muutenkin asiaa, joten hoituu helposti.;)

  ReplyDelete