Wednesday, February 23, 2011

ASetelma

 Taas piti pystyttää kotistudio alkukirjain haastetta varten, kun kuva arkistoista ei löytynyt mitään mielenkiinoista AS-alkuista asiaa. Joten tällä kertaa sanaksi valitsin "asetelma". Näitähän mä rakastan tehdä.

Samalla tuli tietysti nappatua muutama ylimääräinenkin kuva ja sain lopuksi vielä kuvausassistentinkin avukseni...Olli jäi kuvausten loputtua tohon koriin nukkumaan.

Mä en nyt jaksanut kovin paljon panostaa tähän kuvaussessioon, asetelmaa vois kyllä hio paljon tarkemminkin. "Studio" kannattaa kuitenkin mieluusti sijoittaa niin, että valo tulee vasemmalta, hiukan yläsuunnasta. Silloin heittovarjot lankeaa oikeelle alas. Jostain syystä se näyttää aina tasapainoisemmalta kuin jos valo tulis jostain muusta suunnasta. Nyt oli kyllä taas harvinainen varjoisa päivä, joten valot ja varjot ovat aika pehmeitä. Suosin aina luonnonvaloa jos vain suinkin on mahdollista, salamalla en ole onnistunut ottamaan varmaan yhtään hyvää kuvaa.

Kuten olen aiemmin jo kertonut, niin valokuvauksen suhteen olen aika aloittelija, tai oikeastaan mulla jäi pari vuosikymmentä väliin, etten juurikaan kuvannut. Nyt olen saanut taas opetella kaiken alusta ja digikuvaus on mulle muutenkin ihan uusi juttu. Mutta muuten olen joutunut työni ja harrastusteni vuoksi perehtymään aika perusteellisestikin sommittelu- ja värioppeihin.

Nyt kun olen niin innostunut näiden "Still Life" kuvien tekemiseen, niin ajattelin, että voisin tässä samalla silloin tällöin EHKÄ (jos saan aikaiseksi) kertailla hiukan sommittelu- ja värioppiasioita, joita voin sitten kaikkien hyödyksi  esitellä näiden omien "kokeilujeni" yhteydessä.