Saturday, March 26, 2011

EaRth hOuR 2011Tässä muutama kuva tämän päiväiseltä kauppareissulta. Mä en osaa enää lähteä mihinkään ilman kameraa. Ja kamera on opettanut pysähtymään ja huomaamaan pienimmätkin ilon aiheet.

Siellä Suomessahan onkin juuri nyt meneillään Earth hour. Eli valot ja muut turhat energian syöpöt on sammutettu. Mulla olis voinut tänään lipsahtaa tämä päivä ohi huomaamatta, mutta kiitos Lepikselle muistutuksesta. :)

Meillä ei tarvitse isoa muutosta normaaliin rutiiniin tehdä. Rob on ollut aina tosi tarkka siitä, että mitään turhia sähkölaitteita ei ole päällä. Se tapa ei tosin  Robille ole aikoinaan iskostunut mistään ympäristön suojellulisista motiiveista, vaan nuukien vanhempiensa opettamana. Monille vanhemmille ihmisille energian säästö on aina ollut kuin itsestään selvyys.

Toivotaan, että tämä Earth Hour herättelisi jälleen lisää meitä nuorempiakin yltäkylläisyyteen tottuneita  tiedostamaan, että omilla pienilläkin energiaa säästävillä teoilla voi olla merkittävä vaikutus maapallon hyvinvoinnille.

Nuukuus kunniaan! ;)
 

***
Earth Hour 2011 will take place on March 26, 2011 from 8:30 p.m. to 9:30 p.m., at participants' respective local time.

12 comments:

 1. Näyttää menevän tunti hyvin, kun on istunut koneella -eikä sytytellyt valoja kulkiessaan☺
  Täytyykin mennä sytyttelemään kynttilät!

  Hurmaavat nuo sun kuvat♥♥♥

  ReplyDelete
 2. Kuvauksellisen ihania juttuja jälleen.. itsekin haluaisin leikkiä ja pelata näiden kuvien kanssa, jos olisi hallussa hyvä ja toimiva ohjelma, jonka vielä hallitsisikin mutta näin amatööritasolle riittävät kyllä nämä perussäädöt ja skannerikin ihan hyvin.

  ReplyDelete
 3. Eläköön nuukuus!

  Suloisia keijukaisia onnistuit kauppareissulla löytämään. Meidän lähikaupassa oli vain kaatokännistä nuorisoa...

  ReplyDelete
 4. Pepi
  Kiitos ja kyllähän se tunti kepeästi koneella vierähtää. :)

  Mustaleski
  Kivaa toi kuvilla leikkiminen tosiaan on ja jos löytää vielä kivan ohjelman, niin sitten sitä kyllä tekemällä oppii. :)

  Lepis
  Nuukuus on cool!

  Mieleen tuli jotenkin elävä kuva suomalaisesta viikonloppu tunnelmasta. ;)

  ReplyDelete
 5. Nuukuus on kyllä ihan hyvä asia. Minä olen myös oppinut siihen, että esim. valoja ei polteta niissä huoneissa joissa ei olla. Meidän pienimmäinen on oppinut koulussa, että vettä ei saa juoksuttaa turhaan. Aamulla kun stailaan lapsosen hiukset kylppärissä, niin hän vääntää vesihanat kiinni... vaikka olisi ihan mitättömän pieni vesinoro tulollaan, kun kostutuksen välissä harjaan hänen hiuksiaan.

  Autojen joutokäynti on toinen juttu. Katsoin taas kummissani, kun naapurin rouva hurisutti autoaan surutta varmaan puoli tuontia jutellessaan toisen naapurin kanssa. Varsinkin nyt, kun ei ilmastointia tai lämmitystäkään tarvita. Minä olisin jo auton sammuttanut.

  Tänään viimeksi havahduin siihen, että olisi pitänyt olla aasialaisessa ravintolassa kamera mukana. Oli nimittäin kaunis & herkullinen annos!

  ReplyDelete
 6. Earth Hour on hyvä juttu. Entisaikojen säästö ja nuukuus on monen kohdalla ollut "pakko", kun kaikki eivät olleet roope ankkoja syntyessään ja pulaakin on varmasti ollut niin lämmöstä kuin muustakin energiasta. Olen itse sen verran köyhistä oloista kotoisin, että tiedän, mitä on asua sähköttömässä talossa, puilla lämmitettävissä huoneissa, joissa talven pakkasaamuina ei meinannut tarjeta tulla peiton alta pois ja iltaisin läksyt piti lukea joskus yhdenkin kynttilän valossa. Eikä niitä uusia vaatteitakaan tullut ihan yhtä tiheään, kuin nk. "rikkaiden kakaroilla". Se on opettanut tehokkaasti arvostamaan kaikkea, mitä nyt aikuisena on itse saanut helpommalla.

  ReplyDelete
 7. Ihanat kuvat sinulla taasen =)

  Tunti meni nopeaan, kynttilän valossa, perheen
  kanssa jutellessa ja hiljaa ollessa. Hyvää teki =)

  ReplyDelete
 8. Meillä sammutettiin valot tunniksi. Tosin emme juurikaan tuhlaa sähköä, tämä tietikone taitaa olla ainoa turhake, mutta nykyään kuitenkin tarpeellinenkin.

  ReplyDelete
 9. Johanna
  Se on hyvä, että koulussa opetetaan myös noita energian säästötapoja. Mä itse lapsena tuollaista oppia saanut ja olenkin joutunut sitä opettelemaan nyt sitten aikuisena ja vanhoista tavoista on niin uskomattoman vaikea päästä eroon.

  Mutta Suomessa kyllä oppi tuon, että autoja ei saa pitää joutokäynnillä, mua hämmästyttää kanssa täällä, että sellaista ei ilmeiseti amerikkalaiset vielä osaa ajatella. Mä luulen, että sekin kyllä täällä opittas, jos tuollaisista asioista vaan tarpeeksi opastettais.

  Mulla on käynyt silloin tällöin kanssa just noin, että jos jätän kameran kotiin, niin silloin olis aina jotain tosi kivaa kuvattavaa.;)

  Teetee
  Niin, entisaikojen säästäväisyys tosiaankin johtui "pakosta", siksi se ehkä sitten alkoikin tuntua jotenkin negatiiviselta, kun enää sellaiseen ei ollut välttämätöntä tarvetta.

  Nyt vaan pitäis jotenkin tosiaan saada se nuukuus kunniaan ja nähdä se positiivisena. Niin paljon on nyt kasvanut sellaista uutta sukupolvea, jotka ovat tottuneet yltäkylläisyyteen, eivätkä vaan ole oppineet ajattelmaan, että se nuukuus olis sittenkin parempi valinta.

  Birgitta
  Kynttilän valossa on niin tunnelmallista, että tuollaisia tunteja vois olla kiva viettää vaikka joka ilta. ;)

  Unelma
  Se on kyllä ihan hyvä jos muutenkin on tottunut välttämään turhaa tuhlausta. Mä olen nyt vasta täällä itsekin sen saanut muuttumaan tavaksi. Ennen se oli mulla vaan periaate, mutta käytännössä se lipsui tosi paljon.

  ReplyDelete
 10. Tais mennä koko homma ohi jo kun olin nukkumassa (hyvin aikainen aamu töihin plus kellon siirto eli vielä aikaisemmin).
  Ihania keijukaisia ne on niin södejä.
  Energiasta sen verran että mua ottaa päästä koko homma. Vaikka kuinka yritän sammuttaa energiansäästölamppuni jotka ei paljo virtaa vie mutta kodinkoneista etc. tehdään tahallaan sellaisia etei ne kestä montaa vuotta. Ihan sama mitä me yritetään se on suurkorporaatiot markkinavoimineen jotka tätä pirun maailmaa pyörittää ja niiden tavoite ei ole pelastaa maailmaa vaan tuottaa voittoa. Afrikan nälänhätäkin olis selvitetty ainakin jotenkin jos suurkorporaatiot oikeesti haluis mutta ei kannata koska nyt afrikkaa voi riistää luonnonvaroineen ja kansoineen mielinmäärin niin kauan kun ne pidetään kyykyssä.
  Anteeksi paatokseni mutta oikeesti maailma on perseellään kaiken puolin enkä jaksa miettiä koska se on niin hiton turhauttavaa.
  Oivoi nyt lopetan verenpaine tas nousee:) Hyvää sunnuntainjatkoa

  ReplyDelete
 11. Ihania kuvia! Mä olen vähän samaa mieltä Henrietan kanssa ja ärsyttää, kun yksityisen kuluttajan harteille on jätetty niin paljon! Esim jos nyt otetaan vaikka luontoystävällisesti ja eettisesti valmistetut vaatteet, eipä niitä löydy mistään, todella paljon saa nähdä vaivaa asian kun asian eteen. Mutta teen sen minkä pystyn ja turhaa kuluttamista olen aina välttänyt.

  Earth houria meillä vietettiin, teinille se oli tärkeä juttu. Niinpä istuttiin pimeässä ja juteltiin se aika. Tosin mulla oli läppäri päällä, mutta virtapiuha ei ollut seinässä :)

  ReplyDelete