Saturday, March 5, 2011

Name that color


Ei kai edes tarvitse kertoa, että värit on mun suuri rakkaus. Jo ihan lapsuudesta asti värien maailma on kiehtonut ja kiinnostanut. Ja mä rakastan myös värien nimiä. Muistan kuinka ennen Suomessakin oli maalivärikartoissa numeroiden lisäksi myös nimi jokaisella värillä, harmikseni ne nimet jäi jossain vaiheessa pois. Se oli tylsää, koskat työssäni sisustussuunnittelijana värikartat oli tietty yksi tärkeimmistä "työkaluistani" ja pelkät numerot tuntuu niin pliisuilta.

Täällä Jenkeissä ilokseni isoissakin värikartoissa on väreillä nimet. Meidän maalipurkeista löytyy mm. sellaisia nimiä kuin Victorian, California Dreaming, Tibetan Temple, Costal Mist...ne jotenkin antaa väreille lisää kiehtovuutta.

Netistä löytyy paljon kivoja sivustoja, josta löytyy värien englannin kieliset nimet, uusin löytöni oli Chir.ag:n "Name that Color". Se toimii tosi näppärästi, sinne voi esim. antaa värin koodin ja sitten sieltä putkahtaa värin nimi.
Valitsin täältä kotoa kolme sellaista tehosteväriä, jota meiltä löytyy aika runsaasti harmaan lisäksi. Vasemmalta lähtien värien nimet on Spring Rain, Opium ja Sandwisp....nyt meen sinne takas leikkimään. ;)