Saturday, March 5, 2011

Name that color


Ei kai edes tarvitse kertoa, että värit on mun suuri rakkaus. Jo ihan lapsuudesta asti värien maailma on kiehtonut ja kiinnostanut. Ja mä rakastan myös värien nimiä. Muistan kuinka ennen Suomessakin oli maalivärikartoissa numeroiden lisäksi myös nimi jokaisella värillä, harmikseni ne nimet jäi jossain vaiheessa pois. Se oli tylsää, koskat työssäni sisustussuunnittelijana värikartat oli tietty yksi tärkeimmistä "työkaluistani" ja pelkät numerot tuntuu niin pliisuilta.

Täällä Jenkeissä ilokseni isoissakin värikartoissa on väreillä nimet. Meidän maalipurkeista löytyy mm. sellaisia nimiä kuin Victorian, California Dreaming, Tibetan Temple, Costal Mist...ne jotenkin antaa väreille lisää kiehtovuutta.

Netistä löytyy paljon kivoja sivustoja, josta löytyy värien englannin kieliset nimet, uusin löytöni oli Chir.ag:n "Name that Color". Se toimii tosi näppärästi, sinne voi esim. antaa värin koodin ja sitten sieltä putkahtaa värin nimi.
Valitsin täältä kotoa kolme sellaista tehosteväriä, jota meiltä löytyy aika runsaasti harmaan lisäksi. Vasemmalta lähtien värien nimet on Spring Rain, Opium ja Sandwisp....nyt meen sinne takas leikkimään. ;)

9 comments:

 1. Voi äly ja väläys! Ihan superhuippu lelu! Kiitos vinkistä! JEE! :D

  ReplyDelete
 2. Kiva linkki, kiitos. Värit ovat ihania ja täällä värille on sitten miljoona nimeä. Ikävä kyllä lasten pitää tietää ne mm. osavaltion kouluvuoden päättökokeissa. Ja jos et tiedä, niin vaikea on arvata oikein.

  Mulle tuli myös tuo Antropologien katalogi. Tilasin sen silloin sun postauksesi innoittamana. Sepä onkin mukavaa selailtavaa.

  ReplyDelete
 3. Ihania värejä ja kauniita kuvia!

  ReplyDelete
 4. eve
  Ole hyvä, kiva tietää, että on muitakin yhtä höperöitä. ;)

  Johanna
  Ai, tuota en tiennytkään, että värien nimet pitää koulussakin tietää, se olis ollut mulle ehkä koulussa hauskin juttu.

  Tänään tuli taas uus tosi ihana kuvasto. :)

  Pieni LIntu
  Kiitos, mä olen itsekin oikein tyytyväinen näihin meidän uusiin väreihin. :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos ideoista. Lähden minäkin leikkimään. Meillä on lastenkdissa pitä ikävän tuntuinen käytävä, johon pitäsi saada väriä.

  ReplyDelete
 6. Kaunis postaus, värien harmoniaa.

  ReplyDelete
 7. Ihaanaaaaaa! - What else can I say than Bravo. I love it!

  ReplyDelete
 8. Kauniita, herkkiä sävyjä,
  ihania ovat..
  kauniit kasvot tuolla naisella..
  Ihanaa katsella kauneutta,Voi hyvin=)

  ReplyDelete
 9. Meilläkin on värikartat selällään pöydällä: kevät tuo tullessaan ainakin yhden remontin jossakin huoneessa:) Kuvassa oleva lasisi on NIIN ihanan värinen, että voisin asua siinä, jos olisin kultakala!

  ReplyDelete