Friday, March 18, 2011

Tuoksuvilla kotikulmilla

Meillä on ollut mukavan leppoisa tää lomaviikko. Ollaan kyllä hiukan pyörähdetty kaupungilla, mutta etupäässä ollaan viihdytty ihan tässä kotikulmilla. Kuvan kisu ei ole kuulu meidän omaan kissalaumaan, tässä  naapurustossa on löytyy kissoja meilkein joka pihasta.

 Eikä valitettavasti tämäkään kukkiva puu ole meidän pihasta...

 mutta onneksi näitä voi ihailla naapureiden pihoilla.

Jasmiiniakaan ei meidän pihasta löydy, sitä pitäis kyllä varmaan istuttaa, se näyttää viihtyvän niin hyvin näillä seuduilla.
 Jasmiinin tuoksu on niin ihanalle.

Vaikka kyllähän meidänkin pihassa nyt tuoksuu, lakaisin aamulla varmaan ainakin miljoona kukkaa meidän rappusilta...

Mä en tiedä mikä tuo puu on, joka meidän talon edustalla nyt kukkii, mutta senkin kukat tuoksuu huumaavan ihanalle, varsinkin öisin  ja varhain aamusella.

No sieltähän se Robkin just sopivasti saapuu jääteen kanssa, lakaisu ja haravointi kun alkoi niin kurkkua kuivattamaan. Ja täällä oli taas alkuviikosta hiukan liiankin kuuma, mutta nyt on mukavasti viilentynyt ja viikonlopulle on luvattu jopa sadetta.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille. Minä menen jatkamaan pihan siivousta, meille kun pitäis tulla talomaalareita sunnuntaina, just sopivasti kun on sitä sadettakin luvassa. ;)

16 comments:

 1. Voi miten siellä oikeasti on niin KESÄ! ja aurinko ja lämmin ja ihana. Itse tulin just tänään etelä-lappiin syntymäkaupunkiin ja pihassa on ihan älyttömästi lunta. Mäkin tahdon noita kukkia jo! ;)

  ReplyDelete
 2. Anna M.
  Täällä on talvella tosi vehreää ja vihreää, kesällä on usein liian kuuma ja meidänkin piha palaa ihan karrelle.

  Mä en ole nähnyt lunta neljään vuoteen muutakuin vuorien huipulla, joten luminen piha kuullostaa tosi kiehtovalta ja eksoottiselta. ;)

  ReplyDelete
 3. Mä nuuskin noita kukkia tästä ruudun läpi - ihania!!
  Ens viikolla menen Suomeen piipahtamaan talvessa ja kun tulen takas on varmaan kevät ottanut (TOIVOTTAVASTI!) aimo harppauksen täälläkin - kirsikkapuut jo kukkii, ja hiirenkorvia puissa; eli sillä hilkulla jo! Eilen lauloin suihkussa 'Kevät toi kevät toi maalarin..." laulua, ja tuli heti kevätmieli :)

  oho, jopa villiinnyin kommentoimaan sekavasti ja pitkästi.. :D

  Hyvää viikonloppua!!

  ReplyDelete
 4. Apua, tuli niin ikävä mökille ja kaikkia kukkia!

  ReplyDelete
 5. Ihana tuo kisukuva,kuin taulu! Ja kasvillisuus aika samanlaista kuin täällä meillä:)

  ReplyDelete
 6. MaaMaa
  Kiva, että tuoksu välitty sinne ruudunkin kautta ja tosi hyvin sopi toi sun biisi nyt, kun me odotellaan maalareita tänne.

  Mutta kateeksi käy sua, Pariisin kevät, voiko olla mitään ihanampaa. :))

  Maketsu
  No kohta se on kesä siellä ja ah...mä muistelen täällä kaiholla Suomen kesiä ja kesämökkejä. ;)

  Yaelian
  Niin tosiaan kasvillisuus näyttää hyvin samanlaiselta, olen sen usein huomannut sun kuvista ja aika samanlaisissa säissäkin yleensä mennään. ;)

  ReplyDelete
 7. Meilla oli ihana paiva taalla itarannikolla tanaan. 21 C ja aurinkoa. Istuin koko paivan pihalla nauttien siita. Ensimmaiset kevaan kukatkin ovat jo puhjenneet kukkaan. Ihana olo!

  Hauskaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 8. Voi miten se onkin niin, että kun on Suomessa kaipaa muualle ja kun on muualla kaipaa Suomeen! Kai sitä on ikuisesti "puun ja kuoren välissä", kun kerran täältä pohjolasta on lähtenyt muille maille. :)

  ReplyDelete
 9. Voi miten ihania kukkia, pensaita teillä siellä kasvaakaan...
  Olen haastanut sinut opieneen kisaan..
  käy kurkkailemassa =)

  ReplyDelete
 10. Ihania kukkia ja tuoksumuistoja täälläkin jo kaivellaan ja kevättä odotellaan...Odottavan aika on niin pitkä.

  ReplyDelete
 11. Asun täällä Helsingin ja Turun välissä ja aamulla herättiin siihen, että satoi lunta....Yäk!
  Arvaas mitä, tytär soittaa tossa vieressä HIMiä pianolla, Funeral of Hearts :)
  -Outi-

  ReplyDelete
 12. Katz
  Voi, kuullostaa just niin oikealta ja ihanalta keväältä. :))

  Anna M.
  Niin totta, kyllä sitä tosiaan on ikuisesti "puun ja kuoren välissä", mutta onneksi sillain mukavalla tavalla. Tuntuu ihan kivalta täällä kaukana, että edelleen se oma kotimaa tuntuu rakkaalta. Se on sellaista suloista ikävää.

  Hanne
  Ehkä ihaninta täällä on se, että kukista saa nauttia ympäri vuoden.

  Ja kiitos haasteesta, otan sen ilolla vastaan. :))

  Ihanuudet
  Niin, muistan kyllä noi Suomen keväät, sitä alko aina olla jo aika kärsimätön, mutta miten ihanaa se sitten on, kun se kevät yhtä-äkkiä pamahtaa oikein kunnolla päälle. ;)

  Outi
  Mä niin muistan noi kamalat takatalvet, siinä oli kärsivällisyys koetuksella, mutta toisaalta, ehkä just siksi se kevät olikin sitten aina jotain niin ihanaa...ei se täällä tunnut samalta, kun aina on kuitenkin suomalaisesta mittapuusta katsottuna kesä.

  Ja vau, ihanaa, mä olen niiiin HIM-fani, kuten molemmat lapsenikin, että kuullostaa tosi upealta, että tyttäresi soittaa Funeral of Heartsia, mun lemppari biisi HIM:iltä. ;)

  ReplyDelete
 13. Ihania kukkia!!! Voi kun täällä Suomessakin alkais pian kesä. Ja voih, jasmiinin tuoksu on todellakin mahtava. Siellä on myös eukalyptuspuita, jotka tosin tuoksuu läpi vuoden, mutta sitäkin tuoksua kaipaan. No, onneksi täältä saa edes kukkakaupasta tulppaaneja :-)

  ReplyDelete
 14. Kauniit Kuvat
  Kun kesä siellä vihdoin tulee, niin onhan se niin ihana, ei tälläinen ikikesä koskaan Suomen kesän lumoa voita.

  Molemmat, jasmiini ja eukalyptys on tosi ihania tuoksuja. :))

  ReplyDelete
 15. kyllä tuoksuvat...tuntuu jo mutta oikeesti vielä noin 8 viikkoa, sitten kukkii ja tuoksuu jo tääälläkin ja nuuh nuuh mennään ja kerätään kevään kukkia, valkovuokkoja sinivuokoja ja kieloja. sireeni, kirsikka, omena ja pihlaja tuomi puut kukkivat silloin.. nuuh... aavistus tulevasta .. kiitos positiivinen postaus

  ReplyDelete
 16. aikatherine
  Ah...miten ihania on kaikki noi kevään kukkaset siellä Suomessa, niissä on ihanaa herkkyyttä. :)

  ReplyDelete