Thursday, April 14, 2011

Hälläväliä

Valokuvatorstain haastena on hälläväliä!  Tämä on sellainen harmillinen hälläväliä juttu täällä Los Angelesissa. Olen tästä usein ennenkin marmattanut, täällä virtaa sadevedet puhdistamattomana mereen. Siinä menee mukana kaikenlaista likaa ja roskaa. Yksi iso ongelma on rannoilla sadeveden mukana kulkeutuvat huumeneulat.

Mutta muuten tykkään Los Angelesin rennosta ja hälläväliä meiningistä. Koko kaupunkin on muutamaa hienoimpaa kaupunginosaa lukuunottamatta kyllä aika ränsistynyt ja rempallaan, täällä ei tunnu julkisivu- ja muutkaan rakennusmääräykset paljoakaan piittaavan talojen ulkoasusta tai siitä miten muut härpäkkeet on asennettu. Mun silmää kyllä miellyttää tälläinen rento hälläväliä-meininki, paitsi siis tuossa viemäröintiasiassa.

Rakastan tälläisiä kummallisia kapeita kujia.

En olis uskonut, että täällä voi törmätä myös tälläiseen näkyyn, pyykit kuivumassa sisäpihalla. Tälläsestä mä rennosta meinigistä pidän. Suomalaiselle silmälle mukavan eksoottista.

Ja sitten on näitä sähköhässäköitä, ihan ulkona käden ulottuvilla. Näyttää kyllä aika epämääräiseltä. Mutta ei häiritse mun silmiäni.
Ja tälläiset vesivehkeet on kanssa mun mielestäni tosi hauskan näköisiä. Nämäkin ovat vaan ihan rennosti jalkakäytävällä.
Ja sitten vielä nämä ilmakaapelit ja muut johtohässäkät. Musta nääkin on tosi koristeellisia ja mukavan näköisiä. Tosin aika usein täällä tulee sähkökatkoksia, noihan tietty vaurioituu aika helposti. Meillä hajos pari vuotta sitten tietokone ja muutama muukin kodin kone, kun joku autoilija oli pamauttanut sähkötolppaan.