Wednesday, April 13, 2011

LeMoN CrUsH

Makroviikon #3 haaste onkin kaksoishaaste, eli pitäisi löytyä ulkoa ja sisältä jotain toisiinsa liittyvää...no kukkiahan olis taas löytynyt, mutta halusin keksiä jotain muuta...no ei mun mielikuvitus kovin kauaksi lentänyt...Sitruunapuulle on meidän portailta kymmenen askelta...eli tässä vastaus ulkokuvaan....

sisältä löytyikin jo valmiiksi oman puun sitruuna.Eivät ole kovin kummoisia noi meidän sitruunat. Etupihalla olis ollut parempi puu, mutta sinne olis vaadittu huomattavasti useampi askel, enkä millään viitsinyt vaivautua vaihtamaan mukavia tohveleita kenkiin.

 No pakko nyt laittaa vielä sitruunapuun kukkiakin, en voinut vastustaa kiusausta.

Mutta kun asiaan päästiin, niin kerron tässä nyt samalla, että suorastaan rakastan sitruunoita, voisin sanoa, että se on oikeastaan ihan lempi hedelmäni. Juon mieluusti sitruunan vipaleilla maustettua vettä, laitan sitä myös teehen ja tykkään noin ylipäätänsä kaikista sitruunaisista juomista. Ja ainakin useimpien kalaruokien piristykseksi sitä on ihan pakko tirskauttaa. Käytän sitruunaa myös hiustenhoidossa. Siitä saa keittämällä ihanaa luonnollista hiuskiinnettä, joka myös vaalentaa hiuksia mukavasti. Rakastan myös sitruunan raikasta tuoksua.

Sitruunan keltainen on myös mielestäni kaunein keltainen ja oikeastaan ainut, joka mulle sopii esim. vaatteissa. Sisustuksessakin mulla on ollut usein ihan reippaastikin sitruunan sävyjä, musta se on tosi hyvä väri varsinkin keittiöön.