Wednesday, May 4, 2011

ViHReÄä

Makroviikkojen 6 haaste on kuvata ulkona jotain vihreää. Meiltä ei ulkoa juuri muuta nyt löydykkään. Ulkona on kuitenkin nyt niin kuuma, etten viitsinyt lähteä kovin pitkälle kierrokselle. Kuvasin ekan elävän vihreän, joka ovesta astuessa silmiini osui.

Mehikasvit ja kaktukset taitaa olla ainoita kasveja, jotka mä saan jotenkin pysymään hengissä. Kaikki muut ruukkukasvit ovat joko hukkuneet liialliseen veteen tai nääntyneet kuivuuteen. Mä niin rakastan kukkia ja kasveja, mutta viherpeukalo valitettavasti puuttuu.

Enää en edes yritä mitään muita ruukkukasveja (niin kai, saas nähdä kun seuraavan kerran käydään puutarhaliikkeessä) kuin mehikasveja ja kaktuksia. Onneksi niistäkin löytyy niin paljon valikoimia, ettei sekään tylsäksi käy.

Meillä muuten nyt ekaa kertaa on hyttysiä ihan riesaksi asti, ongelma ei tosin ole ihan samaa luokkaa kuin mökillä itä-Suomessa, mutta inhottavalta se ininä kuullostaa ja paukamat kutiaa ärsyttävästi. Toivottavasti menee ohi nopeasti, muuten olis niin kiva istuksia ulkona auringonlaskun jälkeen. Päivisin on taas tukahduttavan kuuma. Ikkunat ja ovet pitää sulkea aamulla ja pitää kiinni koko päivän.