Tuesday, June 21, 2011

KeSäN eNsiMmÄiNen pÄivÄ
Suomessa mulla oli aina juhannuksen aikaan jo haikeus siitä, että kesä on ohi, vaikka eihän se nyt sentään niin ollut, juhannuksestahan se kesä todella alkaa. Meillä lukee kalenterissa tän päivän kohdalla: First Day of Summer. Vaikka täällä on suomalaisesta perspektiivistä katsottuna aina kesä, niin nyt on sitten täälläkin alkaa todellinen kesä.

Ihan päinvastoin kuin Suomessa, täällä kesä on sellasta aikaa, että tulee vietettyä paljon aikaa sisätiloissa. Päiväsaikaan ulkona on yleensä ihan liian kuuma, että siellä jaksais tai viitsis tehdä mitään. Aamusella suljetaan verhot, ikkunat ja ovet, ettei kuuma ilma pääse yönaikana viilenneisiin sisätiloihin. Ja sitten sitä istutaan täällä sisällä, kuin jossain umpiossa. Kun ovesta astuu ulos, on kuin astuisi saunaan. Ilmastointilaitteella saa kyllä sisätilat viileäksi, mutta mä koitan aina viimeiseen asti välttää meidän ruman ja äänekkään rohjakkeen käyttöä.

Mulla on täällä nyt odottamassa yhtä sun toista pikku projektia aurinkoisten kesäpäivien varalle. Koti kaipaa myös pientä uudelleen somistusta. Mietin nyt tässä, että nostaisko ompelukoneen vai koruntekovehkeet esille. Vai kaivaisko akryylivärit kaapista. Edessä on pitkä kuuma kesä, joka loppuu ehkä joskus lokakuussa, toivottavasti.