Monday, August 1, 2011

Koekaniineille duunia ~ Guinea pigs wanted + Edit.

Tässä se on, lupaamani PaintShop Pro väritysohje. Tai ei tässä, vaan tuolla yläpalkissa - PaintShop tUtoRiaLs. Ja eikä tää nyt oo ihan valmiskaan vielä, enempi niin kuin luonnos, koska haluan vielä parannella ohjetta. Jos nyt saisin teistä jokusen innokkaan koekaniinin, niin sitten tietäisin miten se käytännössä toimii ja mitä ohjeisiin pitää lisätä. Ohje on nyt kyllä tosin vielä vain englanninkielellä, mutta teen suomenkielisen version sitten kun ohje on kuta kuinkin valmis.

Edit. Ja tietysti mä vastaan kaikenlaisiin kysymyksiin, koskien tuota ohjetta. Ja jos osaan, niin ihan mihin vaan kysymyksiin. ;)

Eikä tietty Itkiksen-laboratoriossa puput jää ilman palkkiota. Jos kokeilet ohjetta, niin jätä mielipiteesi ja mahdolliset parannusehdotukset tai linkki ohjeella väritettyyn kuvaan tämän postauksen kommentteihin, niin saat palkkioksi digitaalisen kollaasiarkin tai kit:in (lähetä oma sähköpostiosoitteesi sitten itkupillishop@gmail.com, niin saat valitsemasi tuotteen paluupostissa). ~ Mitään kiirettä ei ole, tämä tarjous pysyy voimassa.

***
Here is is, the PaintShopPro-tutorial I promised. Or not here, but on the tab - PaintShop tUtoRiaLs at the top of my blog. And actually it's not even ready yet. It's more like a draft. I hope I could get some eager guinea pigs to try the tutorial, then I would know how it works.

Edit. And surely I´d love to answer to the questions concerning the tutorial. And if I´m able to, any other questions as well. ;)

And in Itkupilli´s laboratory, nobody has to work for free. Every guinea pig gets the reward, a free digital collage sheet or a digital kit. If you try the tutorial, leave your opinion and possible proposal suggestions the improve the instruction,  or a link to the image colored with the instructions of the tutorial, on the comments of this post. (And to get your free item, send an email to itkupillishop@gmail.com and I will send you your chosen sheet or kit in return). ~ And there is no hurry ~ this quotation won't expire.


29 comments:

 1. Tätähän täytyy jossain välisssä kokeilla. Luin ohjeet nopeasti ja sain jonkinlaisen kuvan työvaiheista, mutta sittehän sen vasta tietää, kun kokeilee. Kiitos. Olet nähtnyt kyllä hurjasti vaivaa. Tästä voi tulla kyllä niin hauskaa, että en kohta muuta teekään.

  ReplyDelete
 2. Kiitos kaunis inspiraatiosta - jota blogisi säteilee kaikin tavoin - ja tahtoisin niin kovasti nyt kokeilla kuvien värittämistä itsekin mutta milläköhän ohjelmalla sitä oikein voisi tehdä..? Ilmaisohjelmalla tarkoitan...

  Olen jo tolkuttoman pitkään tuskaillut erinäisten kuvankäsittelyohjelmien kanssa muutenkin, tosin jonkinlaista tulosta olen nyt jo parin ohjelman kanssa alkanut saamaan aikaiseksikin, mutta värittäminen onkin sitten jo oma numeronsa...

  Siihen kai täytyisi olla sitten joku ihan oma ohjelmansa, mutta mikä ja minkälainen ja saakohan mitään sellaista ilmaiseksi... Inspiraatiota minulla nyt olisi kyllä vaikka muille jakaa mutta tekniikka - tai kai paremminkin juuri sen puute hankaloittaa taiteiluani melkoisesti :/

  - No mutta, eikös sekin ole jo jotain jos intoa on taidonkin edestä?! :P

  ReplyDelete
 3. Johanna
  No mähän en juuri muuta teekkään, 6 vuotta sitten hurahdin ja nyt tästä on tullut jo leipäpuukin. Mä näen mieluusti vaivaa tälläisten taitojen jakamiseksi, kiitollisuudesta kaikille ihanille opettajille ja inspiroijille, joita itselläni on ollut. ;)

  bystander
  Kiitos ja kannattaa toki kokeilla. Ohje on PaintShop Pro:ta varten, en osaa nyt itse sanoa, miten se soveltuu käytettäväksi muiden ohjelmien kanssa.

  Gimp on ainut todella monipuolinen ilmaisohjelma, jonka tiedän. Se on mulle vielä tosi hankala, kun en ole kerinnyt siihen tarpeeksi perehtymään. PaintShopPro maksaa, mutta on huomattavasti halvempi kuin PhotoShop. Ja siitä saa parinviikon koeversion ilmaiseksi.

  Mutta kyllä PaintShoppikin oli mulle aluksi tosi vaikea, monta kertaa luovutin, mutta jotenkin se vaan aina veti puoleensa. Mun lapset opetti mulle alkeet ja sen jälkeen olen itse ahkeralla harjoittelulla opetellut oikeastaan kaiken muun ihan itse.

  Into on kyllä se tärkein asia, taito tulee harjoittelemalla. ;)

  ReplyDelete
 4. Mun horoskooppi on varmaan "sign" että pitää yrittää:

  "You have an opportunity to learn something that could be helpful to your career or social goals. Keep an open mind when someone invites you to some unusual..."

  Kokeilen varmaan tuolla parin viikon ilmaisversiolla, sillä on tullut hankittua Photoshop (tai mies hankki mulle).

  Vielä on vähän liian aikaista (05:15 am) keskittyä, mutta vähän myöhemmin lupaan.

  ReplyDelete
 5. Heljä
  No kyllä on niin selvääkin selvempi merkki, että sun pitää tätä tosiaan kokeilla. ;)

  Photoshop on kyllä tosi hyvä ohjelma, mä vaan en oo vieläkään kerinnyt siihen perehtymään. Olen 6 vuotta leikkinyt niin innoissani PaintShopilla, etten malta opetella muita.

  Ohjeessa on varmaan vielä paljon puutteita, mutta eiköhän siitä saada toimiva, teidän koepupujen avulla. ;)

  ReplyDelete
 6. wow great :))
  I will be your guinea pig for free ;) as soon as I can find time I will try this :)

  ReplyDelete
 7. Mielenkiintoista, vaikkei ole tuota ohjelmaa käytössä. Ihan mahtavaa, että jaat tietojasi ja varsinkin, että sinä (vaaleanpunahiuksinen?) mummo pidät aina vaan kiinni innostumisesta. Tuon asetan tavoitteekseni, niin elämä maistuu varmaan jatkossakin.
  Aivan kaikinpuolin mainiota, että sulla on tää Itkupilli. Oikea ammennusasema! Kiitos.

  ReplyDelete
 8. Mielenkiintoista vanhan mv kuvan muuttamisesta värilliseksi.
  Kiitos ohjeista, otan talteen.

  Ostin HP Photoshop monitoimikoneen langattomine yhteyksineen muuan päivä sitten.
  Opetteluna skannasin yhden kuvan muistikortille, josta siirsin koneelle. Kuvankäsittelin PhotoShop Elementsissä pelkästään mustavalkoiseksi. Siippani pyysi värillistä käsittelyä. Jouduin toteamaan etten osaa, enkä maltakkaan tällä hetkellä keskittyä opettelemaan.

  Palaan asiaan kunhan ilmat kylmenee ja lomareissunkin ensin teen.
  Kait onnistune Elementsissä käsitellä.
  Gimppaillut olen jonkun verran piirroskuviini.

  Nyt asetun lukijaksesi tähän blogiin, niin kiinnostavia kuvallisesi.
  Ihanan eloisaa luovuuttasi!

  ReplyDelete
 9. ...Kokeilin Photoshopilla tuota ohjetta, mutta kun tuo kielitaitoni on niin kehno, että en ihan ymmärtänyt kaikkea tuossa ohjeessa, kun pitää vielä miettiä miten kaikki tekee eri ohjelmassa ;)
  Täällä odottelen suomenkielistä ohjetta, sitten kun kerkeet ;) Olen yleensä värittänyt hieman eri tekniikalla mutta tätä olis kiva päästä kokeileen ja jos vielä hokaan miten se tehdään photarilla :)

  ReplyDelete
 10. A-H
  Thank you, take your time, I'm excited to see, is the tutorial any good. ;)

  Rva Pioni
  Kiitos ihanasta kommentista. Näin mummona sitä on aikaa innostua ja myös jakaa omia tietoja ja taitoja. Siitähän se omakin innostus saa uutta pontta.;)

  ReplyDelete
 11. Liplatus
  Mulla on PhotoShop Elements 6, se tais tulla mun piirtoalustan mukana ilmaiseksi, sitä en ole kerinnyt edes kokeilemaan, joten en osaa kyllä sanoa, mitenkä tuota ohjetta voi tosiaan soveltaa muihin ohjelmiin.

  Lomaile rauhassa, minäkin jätän tän väritysasian tähän nyt ihan rauhassa odottelemaan.

  Ja kiitos, kun tulit lukijakseni. :))

  Silkku
  Niin, mulla ei nyt oo oikein käsitystä itsellänikään, miten toi ohje soveltuu muihin ohjelmiin. Mulla olis Photoshop tossa mun miehen koneella, mutta siellä taas ei oo mun kuvia, jos tulis runsaasti luppo aikaa, niin voisin itsekin kokeilla.

  Väritystekniikoita on tietty tosi paljon ja jokainen löytää omansa. Koitan saada jossain vaiheessa sen suomenkielisen ohjeen tehtyä, mutta ekaks haluaisin päästä selville, että toimiiko toi mun ohje ollenkaan. :)

  ReplyDelete
 12. Mulla on tuolla hyllyssä psp x3, mutta en jostain syystä tykännyt siitä niinkuin aiemmista versioista, seiskalla jo aloitin =DD
  Ajattelin kokeilla tuota värittämistä photoshopilla, mutta sitten tajusin, että sulla on pakko(kait) olla piirustuspöytä, ei tuota kyllä hiirellä maalailla, tai ainakin se on tosi haastavaa.
  Kokeilen kuitenkin, katsotaan kuis mummon käy.

  ReplyDelete
 13. Tiitsa
  Mä oon tässä jahkaillut, että pitäiskö hommata toi X3, mutta kun X2 toimii kuin junan vessa, niin en oo saanut vielä aikaseksi. Mä en muista mikä numero oli meneillään kun Paintshopilla alotin, 6 vuotta sitten.

  Mä oon värittänyt ton kyllä ihan tavallisella (ja vielä aika huonolla) hiirellä. Piirtopöytää käytän ani harvoin, enkä koskaan Paintshopin kanssa. En oo oikein vielä päässyt siihenkään kunnolla tutustumaan. ;)

  ReplyDelete
 14. X2 toimikin tosi hyvin, mutta ainakin mulla X3 kaatuili jatkuvasti ja hidasteli, eikä pitäisi olla koneen tehoistakaan kiinni, koska photarikin toimii hyvin ja lightroom, jostain se ei vaan tykänny.

  ReplyDelete
 15. Tiitsa
  Kiitos tuosta tiedosta, voin heittää sitten mielestäni sen X3, olen niin tyytyväinen X2, että nyt jatkan sillä sitten entistä tyytyväisempänä. ;)

  ReplyDelete
 16. Wow - just found your blog and love the tutorial - I just need some time to try it out - but I'll def be back because it's something I've wanted to do for ages. Thanks you!

  ReplyDelete
 17. Heips,
  Kokeilin Photoshopilla, mutta tuntuu että kaikki vaihtoehdot ihan eri "namiskoiden" alla ja lopetin siinä vaiheessa kun ohjelma ei antanut valita värittämiseen muita kuin musta-valko-harmaa vaihtoehtoja vaikka valitsin kuinka värikästä. Eli jäi joku vaihe toteuttamatta.
  Etsin nyt mistä saisi tuon PaintShopin ladattua pariksi viikoksi koekäyttöön ja palaan.

  ReplyDelete
 18. Txs u very much!
  Following ur tutorial but passing it to Gimp I manage to change the photograph..
  I do not have any experience or course in digital art and I did it.
  ( Iam 52 years old)
  It cost me a little but I mange to finish the photo y some 2 hours.
  Thanks you very much
  Gloria
  Londo

  ReplyDelete
 19. Great tutorial!!! I love the way your images pop and really appreciate your sharing your techniques! A couple of thoughts: could you add a bit more information regarding "burn" are you applying that over the whole image or just in certain parts? When you changed the blue coat, I was not clear on what you did there. Do you just move the blue bar up or down and none of the other colors are affected? Thanks again! Michelle

  ReplyDelete
 20. Vintagerockchick
  I´m glad you found my blog. I think I need to improve the tutorial, but surely it´s nice to know, how it works, or if it doesn´t work. ;)

  Heljä
  Nyt vasta muistin, että täällä on vielä kommentteja vastaamatta.

  Jos yrittää värittää mustavalkoista kuvaa, niin pitää ekaks "increase color depth", kuten ohjeen alussa oli, en muista millä nimellä se Photoshopissa on. Eli se vaihe sulta jäi sitten välistä.

  ReplyDelete
 21. Gariel
  Oh, I´m so happy, that the tutorial works also for Gimp. You are then in good years to start making digital art, I´m 51 and I´m going to be a great digital artist when I grow old. ;)

  Michelle
  I know, there is many holes in the tutorial and I´m so happy you gave good advice to improve it. I will add more information to the tutorial later, but regarding "burn" you can apply it all over the image, or just certain parts, where you wanted get details pop up more.

  When I changed the hue of the blue coat, I moved the turquoise bar a little bit down. With that opition, none of the other colors changes.

  ReplyDelete
 22. Thanks so much for this tutorial. I was able to follow it pretty well. I think my PSP X3 is different than yours? I posted a colorized version of a digital collage at my blog here. http://lisacollagestuff.blogspot.com/2011/08/in-color-now.html
  I cranked up the "vivid" as my last step and loved the result. Before I used the airbrush instead of the paint brush and the paint brush works much better!
  Love your collage sheets too - especially the gothic/weird ones!

  ReplyDelete
 23. Käyn heti tutkimassa ohjeita ja ilmottaudun koekaniiniksi, kunhan ei ole aikarajoitetta :-)

  ReplyDelete
 24. Ainiin, teen sen tällä mun elementsillä, kai se onnistuu ,lol!

  ReplyDelete
 25. Thank you very much, I learned a lot from your tutorial. Especially appreciated learning about burn and lightening opacity. I was hoping you could tell me how the following from the tutorial work:

  color depth
  highlight/midtone/shadow
  continuous/notcontinuos brush

  Thanks a million! MArco

  ReplyDelete
 26. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 27. Thanks for a great tutorial. I am working with Elements 7 but was able to do most of it. You have helped me be brave enough to try coloring some of my old black and white pictures. The one I did turned out quite nice. It would be nice if would explain what burn means...I am lost there. Thanks

  ReplyDelete
 28. tyrwirefly@yahoo.comOctober 4, 2011 at 10:50 AM

  I love your work and the tutorial was clear and easy to understand...one typo I caught...where it says Click each "images" to enlarge. Shouldn't it be "image"?

  "sighs" Now if you would do one for photoshop...

  Continued success!

  ReplyDelete
 29. these guys look more nice like this !
  I really love, so fun !
  Very happy that I find your blog.
  All is so nice .
  Words are not exactly what I want to tell you,my english is just for school,....and there a long time ago !!

  ReplyDelete