Saturday, August 20, 2011

Pesän rakentelua ja tyynyn virkkausohje + aamukampa edit.Syksystä täällä Kaliforniasta ei oo tietookaan, mutta mulla  taitaa olla vuodenaikarytmi johonkin solumuistiin niin tiukasti tallentuneena. Mulla on päällä ihan samanlainen pesänrakennusvietti, joka siellä Suomessa iski joka syksy. Koti kaipaa taas uutta ilmettä. Seinät on vieläkin aika paljaat, pitäs saada kuvia kehystettyä. Sain sentään laitettua pari seinähyllyä, joille mahtuu valtaosa meidän turhanpäiväisistä tilpehööreistä.

Ja sitten mulla on menossa tämä ikuisuusprojekti, eli t-paitatyynyjen virkkaus. Sen kanssa en halua pitää mitään kiirettä, se sopii mukavaksi iltapuhteeksi, jossa itse tekeminen on tärkeämpää kuin päämäärä. Tosin olen huomannut, että sillä periaatteella asiat tuntuu valmistuvankin ihan yllätys nopeasti. Mun oli eilen jo turvauduttava kirppikseen, kun meidän omat t-paidat alkaa uhkaavasti loppua.

Ostin pinon t-paitoja, enkä enää jostain käsittämättömästä syystä muistanut, että tuollaisella pinolla ei vielä pitkälle pötkitä...

Nyt on mentävä penkomaan autotallista joka ikinen t-paita, näitä tarvitaan vielä ihan mielettömän paljon, jotta saisin tarpeeksi matskua mun suunnitelmaa varten. Mulla on jo kohta valmiina 3 jättityynyä, mutta vielä tarvitaan paljon lisää...

Noi tyynyt on tosi helppoja virkata, ehkä vaikeampi vaihe on lankojen leikkaus. Johannalla on täällä hyvä ohje leikkuuseen. Mä tosin itse leikkelen sillain hankalammin spiraalina helmasta ylöspäin ja leikkaan hihat ja resooritkin mukaan, koska mulla on niin pohjaton toi langan tarve. Mutta sellaisen langan virkkaaminen on tietty hankalampaa ja sellainen lanka voi helposti katkeillakin.

Tyyny virkataan kuten patalappu, yhdistä 6 ketjusilmukkaa renkaaksi, ekalla kierroksella virkataan 2 silmukkaa jokaiseen ed. kierroksen silmukkaan, seuraavalla 2 silmukkaa joka toiseen, 3 kierroksella 2 silmukkaa joka 3. jne. Kun ympyrä kasvaa, niin eihän niitä silmukoita tarvitse laskea, lisäyksiä tehdään hiukan mutu-tuntumalla, jos lätty alkaa käpristyä, niin lisäyksiä on tullut liian vähän, jos reuna alkaa aaltoilla, niin lisäyksiä on liikaa. Koska lanka on paksua, niin aika helppo se on pitää tasaisena, eikä lopputuloksessa näy mitkään pienet virheet. Tyynyyn virkataan kaksi saman kokoista ympyrää. Ne virkataan yhteen nurjat puolet vastakkain, aluksi noin 2/3 osaa, sitten tungetaan täyte sisuksiin  ja lopuksi virkataan ympyrä kiinni.

Kun leikkaa lankoja, niin se langan paksuus määräytyy kankaan paksuuden mukaan. Normaali paidasta leikataan noin 1,5 sentin paksuisia soiroja, ohuemmista jopa kolmen sentin soiroa. Mutta kannattaa ekaks leikata kokeeksi jonkin verran ja sitten sovittaa se soiron paksuus omaan käsialaan sopivaksi. Virkkuukoukun koko no 10.

Kysykää, jos jäi jotain epäselväksi.

Edit.
Huomasin juuri, että uusi syyskampahaaste on haaste on startannut tänään. En osallistunut kevätkampaan, mutta ajattelin, että vaikka täällä ei nyt ole sellasta selkeää vuodenaikojen vaihtelua kuin Suomessa, niin ihan omaksi mielenkiinnoksikin on ihan kiva seurata oman pihan eri vaiheita...eli kuva on tuolla ihan alimmaisena.


***

I wrote the t-shirt pillow instructions in Finnish, if anybody wants, I can write it in English too, but right now I'm too tired to do it. But feel free to ask anything you like. :)
 
Edit.
Below is the photo from our backyard. I´m going to take a photo every other week from exactly at the same spot to track how summer turns into fall.

Weather for  North Hollywood (at 3 pm)
79°F |  26°C
Sunny


Wind: S at 10 mph


Humidity: 45%

(Kirjaan ne nyt tähän itselleni muistiin, että osaan ottaa samasta kohdasta jatkossa, oikeassa reunassa seinä,alareunassa pöydän kulma, focal length 35 mm).