Thursday, January 26, 2012

*papier* {factory}


Makro- ja teemaextra haasteena on Paperi. Vaikka olen viime aikoina tehnyt lähes pelkästään digitaalisia töitä, niin paperi on ja pysyy mun ominpana materiaalina. Suunnitelmissa, no ainakin haaveissa, olis alkaa tekemään taas "paperihommia". Siitä lisää alenpana, mutta tässä nyt pieni paperikavalkadi. Siinä on vain jäävuoren huippu mun paperikasoista. Lisää paperiä täällä.;)

***
Macro and theme extra challenge is Paper. My favorite material, even though I done only digital stuff lately. But I´m going to do something with paper, at least I would love to. I wish I had more time. But here is first some photos of my paper piles. Just a tip of the ice berg.Alla on muutamia vanhoja kuvia mun paperimassatöistä. Olen tehnyt kyllä paljon muunkinlaisia juttuja paperista, mutta kuvia ei nyt valitettavasti tähän hätään löytynyt. Mutta jos saan polkaistua paperitehtaani taas käyntiin, niin sittenhän voin näyttää muunkilaisia juttuja.

 ***

Below are some examples of my old paper mache creations. I´ve done many other kinds too, but unfortunately I have no photos of them. But if I get my paper factory on, I can show you something other things too. :)42 comments:

 1. Hieno kuvasarja! Aivan mahtavia tuotteita paperitehtaalla!

  ReplyDelete
 2. Kyllä paperi aina tietsikan valkoisen näytön voittaa! Kerrassaan upea kokoelma. Ja nuo suloiset siivekkäät pikkuhepat ottaisin heti! Yhteen aikaan keräilin erikoisia pikkupeilejä. Sinun tuunatut peilisi sopisivat kokoelmaani... nam... herkullisia! Paperi on KAIKKI!
  Tämä postauksesi oli oikeen ylistyslaulu paperille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne siivekkäät yrittää olla possuja, mutta ovat varmasti kovin immarreltuja, jos niitä hepoiksi luullaan. Paperi on kyllä mahtava materiaali, mielikuvitus vain rajana sen käytössä. :)

   Delete
 3. Kauniita papereita ja aivan ihania massatöitä. Prinsessakehykset ovat tosi upeita. Ihan sormet syyhyää päästä upottamaan kädet paperimassaan, mutta täytyy jaksaa odottaa kesää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Caijsa
   Kiitos. Paperimassan kanssa on tosi kiva työskennellä ja kyllä se kesä sieltä pian tulee. ;)

   Delete
 4. Mukavan näköisiä kehyksiä! (taidan pinnata ne) Paperimassailu on hauskaa hommoo. Kesällä voisi taas värkätä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lepis, kiitos ja kiva jos pinnaat, kun olen kerran itse ihan pinnausfriikki. Ja kun nyt kaikki paperimassailemaan, kesällä viimeistään. ;)

   Delete
 5. Paperista on moneksi, se on monipuolinen ja tärkeä materiaali meille. Niin jokapäiväinen, ettei sen olemassaoloa edes huomaa, ennenkuin katsoo esim. näitä sinun töitäsi. Hienoja nuo paperimassa työt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on niin totta, että enimmäkseen paperin olemassaoloa ei tule edes ajatelleeksi, se on niin tuttu ja tuiki tarpeellinen. Mutta siitä saa vaikka mitä aikaiseksi. ;)

   Delete
 6. Värikkäitä paperipinoja!! Ihania paperimassa-juttuja!!
  Kesällä voisi tosiaan kokeilla tuotakin hommaa...
  Mielenkiinnolla odotan niitä "muunkinlaisia juttujasi",
  sinulla kun sitä mielikuvitusta on:)
  Terkkuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sirpa, mä koitan saada taas aikaiseksi jotain ja aivan varmasti näytän sitten täällä heti, mitä paperitehtaastani putkahtaa ulos. ;)

   Delete
 7. Alkoi sormet kutiamaan tämän näyn edessä. Joskus kokeilin tehdä paperia. Sillai pienesti. Mielenkiintoista se oli, mutta nämä nähdessäni tajuan jatkossa jäädä vaan ihailemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos oot kerran jo kokeillut paperin tekoa, niin tottakai jatkat harjoituksia, siitä voi tehdä niin monenlaisia juttuja. Eli sormet kutisee ihan tarkotuksella. ;)

   Delete
 8. Minä suorastaan jumaloin kaikkea paperia ja paperista tehtyjä kirjoja. Rakastan painomusteen tuoksua ja uusien kirjojen hajua. Tykkään käsin kirjoittamisesta, mutta sitä tulee luvattoman vähän enää harrastettua, kun tämä digitaalinen kirjoittaminen on niin paljon helpompaa. Paperista en osaa tehdä askarteluna mitään, eikä minulla ole siihen mielikuvitusta tarpeeksi. Vihkoja ja kaikenlaisia kirjepapereita ostelen nurkkiin ja laatikoihin lojumaan, vaikka tiedän, ettei läheskään kaikkea tule koskaan otettua käyttöön. Sinulla on taas kerran niin komea setti tästäkin aiheesta, että ihan "sapettaa" silleen hyvällä tavalla! ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, painomusteen tuoksu ja uusien kirjojen haju on ihania ja uuden kirjat paperit kumahtelee ihanasti. Käsinkirjoittamista pitäis kyllä harrastaa enemmän, mä olen ihan kauhuissani, että se taito tuntuu melkein katoavan, kun sitä niin harvoin tulee käytettyä. Kamalia harakanvarpaita saan vaan aikaiseksi. Mulla on kanssa paha tapa hamsrata kaikenlaista lehtiöö ja vihkoa nurkkiin, enkä raaski niitä käyttää. ;)

   Delete
 9. Kauniin värisiä papereita ja upeita nuo paperimassatyöt!

  ReplyDelete
 10. Ihania töitä!
  Paperi on myös minun intohimoni mutta kylläkin lehtiöiden ja vihkojen muodossa...
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kyllä mullakin niitä vihkoja ja lehtiöitä löytyy, varsinkin kun myös mieheni ostelee niitä myös. ;)

   Delete
 11. Paperista saa kyllä ihania kuvia,ja nämä sinun ovat upeat.Käyn joskus täällä taidetarvikekaupassa,jossa on yksi kerros täynnä käsintehtyä paperia ,ja vain hypistelen niitä,ihaillen....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kokonainen kerros täynnä käsintehtyä paperia, mä sekoaisin siellä ihan täysin. ;)

   Delete
 12. Nämä on niin kauniita. Kuten niin moni muukin asia täällä blogissasi.

  ReplyDelete
 13. Arvasin että täällä on oikea paper special, hienoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, Ari, paperi on mulle tosi special juttu. ;)

   Delete
 14. Sinä se olet niin taitava!!!! Upeita kuvia ja aivan ihania papereita ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tellu ja en voi vastustaa kauniita papereita, niitä alkaa olla jo liiaksikin asti nurkissa. ;)

   Delete
 15. Täytyy sanoa että Ihania on.Kuvattu hienosti.Varit niin makeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Raija, värit jaksaa mua aina innostaa, muodossa jos toisessa. ;)

   Delete
 16. Oi kun suloisia värejä ja ihania muotoja! Olet kyllä mahdottoman taitava ja taiteellinen. Tulen hyvälle tuulelle näitä värikimaroita katsellessa.

  Ps. Täälläkin pidetään peukkuja Haavistolle... :) Jänniä aikoja eletään Suomessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ja taito kasvaa tekemällä, olen niin kauan näperrellyt yhtä sun toista. Ja toivotaan Pekalle menestystä. ;)

   Delete
 17. Pienen kirjasen verran kaunista paperia! Valokuvakehykset olivat hauskoja. Paperipinot taas esteettisesti todella kaunista. Sanoinko kaunista? I stick to it!_

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaari, sä oot hauska. Paperipinot ovat kauniita. ;)

   Delete
 18. Aivan ihania kuvia ja paperimassajuttuja. Oikein sormet alkaa syyhyymään...ois kiva taas itsekin tehdä jotain paperista(olen yhden kurssin kerran käynyt)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hei, tämäpä hauskaa, kun niin monilla sormet syyhyää paperihommiin ja sähän sitten osaat jo vaikka mitä, kun on kurssikin käyty. ;)

   Delete
 19. Hieno sarja paperin mahdollisuuksista taitavissa käsissä. Mielenkiintoista ja luovaa. Minulla on samoja haaveita, mutta aika karkaa käsistä, onneksi paperi pysyy :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No aika se tuntuu tosiaan karkaavan, muutenhan sitä vois tehdä vaikka mitä. Vaikka mä en kyllä ymmärrä mihin mulla nyt kaikki aika oikein kuluu. Toivon nyt, että saisin siitä varastettua ainakin pienen hetken paperiaskareille. ;)

   Delete
 20. Hienoa paperia ja upeita massatöitä! Taitavissa käsissäsi paperi taipuu vaikka miksi! Upeaa :)

  ReplyDelete