Friday, February 17, 2012

侘寂 wabi sabi

Jotkut teistä jo tietääkin, että olen ollut viime aikoina täysin hurahtanut pinnaamiseen. Eli kuvien keruuseen Pinterestiin. Enkä oo ollenkaan ainoa, sillä aika moneen blogiystäväänkin siellä pinnaillessa törmää. Jos ei oo tuttu juttu, niin siitä voi lukea lisää esim. täältä.

Tänään huomasin, että tarvitsen jälleen uuden kategorian eli lisäsin Wabi Sabi boardin.

Siitä sitten innostuin penkomaan  kuva-arkistojani läpi, että löytyisikö "wabi sabi"-teemalla ihan omiakin kuvia. Ja löytyihän niitä, tässä vaan ihan pienen pieni otot. Mun arkistoista taitaa olla helpoin löytää kuvia juuri nimenomaan tähän kategoriaan.

Tässä ekassa satsissa on kuvia meidän kodista, rajattuna "harmaa-lila-sea foam"-väriteemaan.

Mä oon aina rakastanut ajan patinaa ja tietynlaista rähjäisyyttä. Jo kauan ennen kuin tiesin Wabi Sabi:sta hölkkäsen pöläystä.

Pienen pienet yksityiskohdat suorastaan hivelee silmääni.

Kauneinta on silmilleni on juuri virheet ja epätäydellisyys.

Ja mikä parasta Wabi Sabi on hyvin lähellä Robin rakastamaa zen-tyyliä. Zen-boardkin multa toki löytyy, mutta vasta aika aluillaan.

Tässä yksi ihana yksityiskohta, naru ja pala repeytynyttä käärepaperia.

Mietin miten selittäisin Wabi Sabi:n, jos toi termi ei ole jollekin ennestään tuttu. En osannut sitä itse oikein pukea sanoiksi, mutta löysin mielestäni tosi hyvän määritelmän MTV3.fi sivuilta:

Wabi Sabi (Japani)
Japanilaisen estetiikan käsite merkitsee elämäntapaa, jossa ihminen keskittyy löytämään kauneutta elämän epätäydellisyyksistä ja hyväksymään luonnollisen kasvun ja katoamisen syklin.

Hiukan laajemmin aiheesta voi lukea englanninkielellä vaikkapa wikipediasta.

Toi on niin just mun juttu. Ja onkin ollut yksi tärkeimmistä teemoista omassa sisustusfilosofiassani jo ainakin 30 vuotta. Muitakin teemoja toki löytyy, mutta niistä lisää myöhemmin. Tässä Wabi Sabi teemassa saatan pysytellä nyt hetken (who knows), koska kuvia löytyy ihan pilvin pimen. Wabi Sabia löytyy myös meidän puutarhasta. Ja sitä löytyy ympäri Los Angelesia. Tämä räjähtänyt jättiläinen  on hyvin Wabi Sabi-kaupunki.

*itKuPiLLi*-inspirations blogille aion tehdä seuraavan postauksen myös samalla teemalla, mutta siihen laitankin sitten ihan muita kuin omia kuvia,  eli kuvia, joita olen keräillyt sinne mun Pinterestiin. ;)

Löytyi vielä yks kiva artikkeli aiheesta.

 ***
I added a new "Wabi Sabi"-board to my Pinterest today. And I got so excited of the theme, that I went through my photo archives to find out if I have own "Wabi Sabi" photos. Well, must tell that most of my photos fall in this category. Wabi Sabi is so my cup of tea. Here is now the first set of my Wabi Sabies. But much more is coming up. And next post into my *itKuPiLLi*-inspiration blog will be also Wabi Sabi themed. Read more about Wabi Sabi here. And here was also quite nice article.