Friday, March 30, 2012

Who is he? + edit.


Laitan nyt tämänkin harjoituksen tänne, niin voin seurata miten mun iPad-piirustelu kehittyy. Mä tykkään piirtää mallista, mutta siinäkin hommassa on taidot päässeet ruostumaan, koska sitä en ole harjoitellut pitkiiin aikoihin. Olen kyllä käynyt vuosikausia elävänmallinpiirustuksessa, mutta siitä on jo aikaa. Tälläseen harjoitteluun iPad on just tosi hyvä väline. Ei tarvitse tuhlata papereita ja työvälineitä, voi helposti alottaa alusta, jos menee jotain pieleen. Tunnistatteko ketä mä tuossa olen yrittänyt hahmotella?

Ai niin, yks juttu vielä, mä en osaa ollenkaan maalata, siis tauluja, olen aina ollut enempi piirtäjä ja erityisesti tykkään piirtää pastelliliiduilla. Niitä käytän etupäässä myös iPadillä piirtäessä. Olis kyllä kiva opetella maalaan öljy- tai akryyliväreillä. Ehkä sitäkin voi treenata nyt iPadillä.;)

***

I want to collect here my iPad drawings, then I can keep on track, how my skills improve. Do you recognize who I tried to sketch?

Edit.
Latasin just koneelle kuvia, jota eilen otin. Oli ihan pakko laittaa niistä tähän pari, koska ovat niin samaa värimaailma piiroksen kanssa. Olin jo ihan unohtanut nämä, mutta voi olla, että näillä oli jotain vaikutusta piirroksen väritykseen. ;)


 

34 comments:

 1. Samaa mieltä ed. kanssa, että David B. siinä on !

  ReplyDelete
 2. Kyllä minäkin tuossa ihan David Bowien näen :) Upea tuo sinisen ja oranssin kontrasti!

  ReplyDelete
 3. The Man with different eye colors! The Man with the voice! My man, Mr. Bowie! Upea kuva!

  ReplyDelete
 4. Kuvastasi tuli heti ajatuksiini mammani, vaikka ei yhtään häntä muistutakaan. Olisikohan se silmät tai tuo suu. En koskaan nähnyt mammaa nuorena, mutta ehkä kuva on she!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielenkiintoista, saattaahan siinä olla tosiaan vaikkapa sun mamman piirteitä. ;)

   Delete
 5. Hienot värit! Ja David Bowie mullekin tuli heti mieleen. Ihan mieletöstä tämä nykytekniikka. Tarvitsee siis iPadin ja sen ohjelman... Täytyy laittaa tuohon pohjattomaan toivelistaani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eliisa ja ollaan kyllä aikoihin eletty, eihän tälläisestä vielä kauaa ole osannut edes haaveilla. Mulla oli pitkään iPhone toivelistalla, mutta valitsinkin sitten iPadin, siinä kun on isompi näyttö, sopii paremmin mun vanhoille silmille. ;)

   Delete
 6. Jos toinen silmä olis sininen, niin löisin melkein vetoa, että Bowie :D
  Mä heivaan sulle meiliä jossain vaiheessa, en tee postausta, syystä että.... saat tietää... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pepi, mä huomasin kanssa, että en korostanut ihan tarpeeksi ehkä noiden silmien erivärisyyttä ja pupillinen erikokoisuutta. Mutta jään odotteleen meiliä. ;)

   Delete
  2. Perun puheeni :)
   Jollet ole ostanut tuota aiemmin mainitsemaani, niin älä osta....tämä mikä sulla on, on ihan huippuhyvä ja kiva!
   Laitan sulle kuitenkin sen yhden jutun minkä meinasinkin, mutta nyt jatkan itseni hauskuuttamista tällä :D

   Delete
  3. No mäkään en oo nyt kerinnyt uusia appseja etsimään, tykkään niin piirustella tuolla simppelillä ohjelmalla. Mä oon niin hidas oppiin, että monimutkaisia ohjelmia en opi kunnolla käyttämään. ;)

   Delete
 7. David, kuten muutkin ovat sanoneet. Mutta on tässä Mike Monroetakin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol, mikäs sen parempi - two in one. Molemmat mun suursuosikkeja. ;)

   Delete
 8. No niinpäs onkin, D.B!
  Tämä on todella hieno! Ja uuh, mitkä värit. Ja silmien ilme. Taitavaa itkis!
  Suurella innolla seuraan iPad-harjoituksiasi. Vaikka ei tätä nyt enää harjoitukseksi voi kutsua. Valmista tämä mielestäni on !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kiirepakolainen, mutta kyllä toi iPadilla piirustaminen vielä aika kömpelöltä tuntuu, mutta innolla opettelen, kaikkeen tottuu. Tuutte kyllä täällä näkemään vielä lisää harjoituksia, ellei nyt into jostain syystä lopahda, sellaistakin mulle kyllä sattuu usein. ;)

   Delete
 9. Minäkin tunnistin Bowien heti. Olet saanut nuo silmät todella elävästi tehtyä. Ja väreistä tykkään myös. Käyn juuri pastellimaalauskurssia, joten jännä nähdä miten hyvin tuo näyttää pastellilta.
  Minä harkitsen myös jonkinlaisen piirtopöydän tms harkintaa, en vain tiedä niistä mitään. Kerran töissä kokeilin sellaista Cintiqiä, se oli loistava, mutta liian kallis minulle. Näkyykö tuossa iPadissa muuten piirusjälki siinä pinnalla vai täytyykö se liittää johonkin näyttöön? Halvemmissa piirtopöydissä ilm. täytyy, tuntuisi tyhmältä piirtää "sokkona"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Matkatar. Mä oon kanssa piirtänyt oikeilla pastelleilla aika paljon, joten jännä, että osaan niitä käyttää myös tuossa sovelluksessa parhaiten, siinä olis öljyväritkin, mutta en osaa niitä käyttää, kun en osaa niitä käyttää oikeastikkaan.

   Cintiq on mulle ihan vieras. Mulla on Wacom piirtopöytä ollut käytössä, vaikkakin aika vähäisessä käytössä. Sillä saa kyllä ehkä jotenkin paremman tuntuman ohuen kynänkärjen ansiosta kuvaan, kuin tuolla iPadillä. Mutta iPadilla siis piirretään suoraan näytölle ja piirusjälki tulee siihen näkyville sitä mukaan. Mutta stylus-kynän kärki on paksu, joten se tuntuu nyt ainakin vielä aika kömpelöltä. Onneksi kuvaa voi kyllä zoomata ja piirtää yksityiskohtia zoomattuun kuvaan. Sokkona en kyllä pystyis piirtämään mitään.

   Delete
 10. Oi, nuoruushuumaan kuljetti minut tuo kuva!!!
  Ihana, ihana David Bowie!!!!!!!!Olin musiikistaan nuorempana aivan villinä. Uskomaton persoona. Muuntautumiskyvyssään ylivertainen.
  Olet taitava!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tinttarus, mä olin kanssa ihan villinä Bowieen nuorenpana, mutta olen kyllä vieläkin. Uskomaton persoona tosiaankin. ;)

   Delete
 11. Oi vitsit, heiiiii... Siisti. Mä en osaa edes maalata mutta aina sillon tällön kaivan pensselit ja taulupohjat esiin kaapista. Pitäisköhän mun joskus alkaa opettelee tätä nykytekniikkaa ja testata tätä iPadiä. :o Heh*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Helinä ja huippu juttu, että kaivat pensselit ja taulupohjat esille. Mulla on itsellä ihan typeriä rajoitteita, en osaa antautua sellaiselle rennolle kokeilulle. Olen tottunut piirtään niin yksityiskohtaisesti, että on vaikeukia irrotella ja tehdä hiukan "suuremmalla" kädellä. Nykytekniikka on kiehtovaa ja sitä toki kannattaa kokeilla, mutta toisaalta, ei se mikään must ole. ;)

   Delete
 12. Ma en nyt ala! Mun piti ekana ehtii sanomaan etta ihan selva Bowie!
  Sulla on mielettoman hienot sivut! Niita ihan ilokseen katselee!!! Kaikki valokuvat ja omat tuotoksesi ja muut tilpehoorit! Kylla jotkut osaavat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol, kiitos Tarja. Ihan yhtä paljon vastauksesi ilahduttaa, vaikket nyt ihan eka ollutkaan. Uskon, ettet luntannut muilta. ;)

   Delete
 13. Katsoin heti että David Bowiehan se siinä:) Hienoa työtä.

  ReplyDelete
 14. Bowie, miehistä kaunein =) Hienoa!

  ReplyDelete