Monday, April 23, 2012

a little LA sightseeing

Tähän alkuun pieni tiedoitus. Mulla oli pari omituista suorakaidetta tossa sivupalkissa, ja luultavasti niistä johtuen tänne oli vaikeuksia kommentoida (testatkaa onnistuuko nyt kommentointi;). Onneksi mun creative consultant eli poikani Robert ratkaisi ongelman. Minä kutsun Robbania neroksi, itse hän väittää olevansa vain looginen. Päätelkää itse, Robbanin uusi blogi löytyy sivupalkistani. ;)

Ja kuten kuvasta näkyy, ollaan taas pyörähdetty kaupungilla. Tällä kertaa oli taas kamerakin följyssä. Tässä tulee samalla pieni saitsiiingi downtown Los Angelesiin.

Disney Concert Hall on matkamme varrella. Itse en ole vielä käynyt siellä sisällä. Rob on ollut siellä Ravi Shankarin ja tyttärensä Norah Jonesin konsertissa.

Näitä heijastuksia on ollut ennenkin, mutta tässä nyt kuitenkin yks lisää.

Kuvat on vanhasta historiallisesta keskustasta, joka eli kulta-aikaansa viime vuosisadan ensimmäisillä vuosikymmenillä. Vanha kaupunki pääsi aika pahasti repsahtamaan, mutta nyt se on nousemassa uuteen arvostukseen.

Kapeat kujat on mielestäni tosi kiehtovia, mutta myös hiukan pelottavia, kujilla ei yleensä kävellä turhanpäiten.

Ja talojen "takapuolet" on usein paljon mielenkiintoisempia kuin julkisivut.

Lehtikioskit on kuin suoraan elokuvista.

Koirista puheen ollen, Wilma oli ekaa kertaa keskustassa. Muuten meni kaikki hyvin, mutta Wilmalla on ongelmia joidenkin koirien kanssa. Se pääsi pari kertaa livahtamaan kaulapannastaan ja ryntäs tien yli suinpäin koiran kimppuun. Ei se muille koirille mitään vahinkoa tehnyt, mutta olis kyllä itse voinut päästä hengestään.

Rob koittaa tässä keksiä jotain patenttiratkaisua Wilman kiinnitykseen, että saatas syödä rauhassa. Seuraavaa kertaa varten meidän pitää hankkia Wilmalle valjaat.

PS. Robillakin on uusi blogi, siihenkin löytyy linkki sivupalkista. Ja sieltähän toki löytyy linkki myös Sirpu-tyttäreni blogille.

11 comments:

 1. Kivaa, että siellä on vielä tuollaisia vanhoja lehtikioskeja/kojuja. Niitä oli minun lapsuudessani stadissa (helsingissä). Ne olivat väriltään keltaisia. Kioskien myyjät olivat vanhoja setiä ja tätejä. Nykyään on vain R-kioskeja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on monessa mielessä vielä just sellainen vanhan ajan tunnelma, kuin itsekin muistan lapsuudesta. Tosi sulosia on myös vanhanaikaiset kärryt, joissa myydään hattuja. Suomessa kaikki on nykyisin niin puts kliin säntillistä. Siihen verrattuna tämä Los Angeles on uskomattoman "retuperällä" ja minun mielestäni se on ihan positiivista. :)

   Delete
 2. Täällä tulee tavaraa taivaantäydeltä. Harmaata. Joten oli ihana tehdä kaupunkiretki kuviesi myötä. Kulkea kujia, ihastella ikkunoita. Huoh... Minä olen kyllä syntynyt väärään paikkaan....

  ps. Olen käynyt miehesi blogissa ihastelemassa hänen upeaa viivaansa, monissa kuvissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol, niin mustakin aina tuntui, että olen syntynyt väärään paikkaan. Rakastan suurkaupunkeja ja lämpöä, joten Los Angeles on mulle kyllä niin nappiin...mutta toisaalta, olen kyllä alkanut arvostamaan ihan erilailla kaikkea sitä ihanaa mitä Suomessa on. Ja kiva, kun käyt Robin blogillakin. ;)

   Delete
 3. Näitä kaupunkikuvia on ilo katsella. On kuin olisi kävellyt kujia paikan päällä. Tuskinpa Losiin muuten pääsenkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Arleena, virtuaalimatkailu on nykyään niin helppoa, mutta jos vaan tilaisuus tarjoituu, niin kannattaa kyllä täällä ihan oikeastikin poiketa. :)

   Delete
 4. Kiva nähdä kuvia,ja pääsispä uudestaan Losiin! Tuossa vanhassa keskustassa käveltiin paljon ja minäkin olen tuon Disney-salin nähnyt vain ulkopuolelta. Kiva kuva tuo ensimmäinen,missä näkyy myös teidän Wilma!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhassa keskustassa riittää niin paljon värikästä ja mielenkiintoista katseltavaa, että se on meidän yksi lemppari paikoista. Onneksi Wilmakin tykkäs, tosi sille pitää ostaa valjaat, olenkin katsellut niitä Bambin valjaita sillä silmällä. ;)

   Delete
 5. Wow! Now i can click "translate" and understand your posts . . how exciting! I enjoy your work - thank you very much for sharing yourself with all of us. -g-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Maggid. The translations are sometimes quite funny, but I think you can at least understand something. I love to share, it´s so much more fun for myself. ;)

   Delete
 6. Kiitos, taas säästyi lentolipun hinta :D Kolmen-kerroksen-grafiitti kuva on upea suorastaan. Kylläanhoissa kaupungeissa on paljon kaunista.P.S- Käännöksistä, google käänsi "farm stand" sanan Kontulaksi LOL!

  ReplyDelete