Thursday, June 7, 2012

Kurkistus historiaan...

Valokuvatorstain 250. haasteessa kurkistetaan historiaan ja tarkoituksena on valita omista aiemmista osallistumiskuvista se, johon itse on tyytyväisin tai se josta katsoo oppineensa eniten tai joka on omalla tavallaan ollut kuvaamisessa käänteentekevin.

Osallistuin tuolla kuvalla valokuvatorstain 87. haasteeseen, elokuussa 2008. Kuva on otettu kesäkuussa 2007 Vesaniemen rannassa Kangasalla. Eli kutakuinkin 5 vuotta sitten. Pari kuukautta ennen tänne Kaliforniaan lähtöäni. Olen edelleen tyytyväinen itse kuvaan, tosin sen alkuperäinen versio on valitettavasti kadonnut ja jouduin kopioimaan ton kuvan vanhalta blogiltani, muokkasin silloin kuvaa hiukan tökerösti ja pienensin liikaa. Tällä kertaa hiukan suurensin sitä ja koitin palauttaa värit lähemmäksi alkuperäistä.

Mulla oli valokuvauksessa 25 vuoden tauko. Toi kuva on käänteentekevä siinä mielessä, että otin sen ekalla digikamerallani ja siitä alkoi uusi innostus valokuvaukseen. Eli 5 vuotta olen nyt sitten harrastanut digikuvausta. Eli lapsen kengissä valokuvaajana vielä kuljen. ;)

22 comments:

 1. Kaunis kuva, upeat värit. Olet vanginnut hetken.

  ReplyDelete
 2. Niin Suomi-maisemaa... pulikoimaan tekee mieli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiiris, minäkin kyllä mieluusti pulahtaisin tuonne. :))

   Delete
 3. Kaunis kuva. Haluaisin myös oppia hyväksi kuvaajaksi, mutta kaikenlainen tekniikka on minulle kauhistus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Unelma ja kyllä on mullakin vielä niin paljon opeteltavaa, mutta hauskaa puuhaahan se on. ;)

   Delete
 4. Kaunis iltakuva järveltä.
  Huomasin, kun keräsin neljältä vuodelta kuvia juuri tähän haastepostaukseen, että jonkun verran on kameravaihdokset parantaneet kuvalaatua. Ensimmäinen digini oli pieni Sony. Kuvat ja kokemuskaan eivät silloin hääppöisiä olleet.
  Toivottavasti kokemus parantaa taitoa edelleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi mun eka oli kanssa pieni Sony, siitä on sitten kamera ja taidot parantuneet pikku hiljaa, nyt on menossa 4.kamera ja haaveissa olis taas uusi. Kyllä se taito harjoittelemalla kasvaa, toivon ainakin. ;)

   Delete
 5. Kaunis kuva, niin tunnelmallinen. Sinullahan on aina niin kauniita kuvia.

  ReplyDelete
 6. Suomalainen järvimaisema. Ne ovat aina kauniita!
  Minulla on hieno kamera, mutten osaa käyttää sitä, se on liian hyvä minulle. Onneksi sain vähän aikaa sitten iPadin ja sillä on helppo räpsiä. Siinä on edessä ja takana kamera, aina välillä sotken ne toisiinsa. Muttei haittaa, kun epäonnistuneet on helppo räpsiä pois.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liisu, suomalainen järvimaisema on kyllä aina niin kaunis. Mulla on kanssa iPad ja jonkun verran olen ottanut silläkin kuvia. Sillä on ainakin helppo ottaa omakuvia. ;)

   Delete
 7. Mahtavan kaunis kuva, ja siitä heti näkee että se on Suomesta <3
  ...en osaa sanoa, mikä siinä on se ehdoton Suomalaisuus, sillä kyllä järvet ja taivas on sinisiä muuallakin ... mutta se JOKIN muualta puuttuu ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. MaaMaa, niin, mikä se onkaan, että sitä yleensä tosiaan tunnistaa suomalaisen järvimaiseman. Kyllä siinä on jotain ihan omaa. ;)

   Delete
 8. Aivan ihana kuva ja peilaus veden pintaan. Ja eka digikameralla ja kiva tuo kertomus kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nukke, ei toi ihan eka kuva ollut, mutta siellä ihan alkupäässä kuitenkin. ;)

   Delete