Tuesday, July 31, 2012

biRdmaNDaLa

 Mandalamanday ~ If I was a bird ~ Birdmandala

***

Mandalamandayssa kysellään, että mitä näkisit, jos olisit lintu. Minä olisin ihan varmasti joku pesänrakentajalintu. Rakentaisin pesän mieluusti kauniiseen kukkivaan puuhun ja koristelisin sen oikein nätiksi. 

***25 comments:

 1. Hi! Enpä ole aiemmin ajatellut maailmaa lintuperspektiivistä. Nyt kun sen teen, niin laskeutuisin kesäiselle kukkivalle niitylle kokeaksen, miltä tuntuu olla niin alhaalla;) Mandalasi on kaunis ja herkkä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi oi, Sirkkis, sun lintuperspektiivi kuullostaa kiehtovalta. :)

   Delete
 2. Kaunis tuo mandala ja auringon kukka on tosi upee. Sinulla on tuota kuvasilmää.

  ReplyDelete
 3. Kertakaikkisen upea! Pesä jonne voisi käpertyä nukkumaan.

  ReplyDelete
 4. Voi jösses, tätähän voisi tuijottaa ja tutkia vaikka kuinka kauan. Tiedätkö Madagaskarilla on sellaisia pesänrakentajalintuja. Ne tekevät maahan suuren katoksen ja keräävät sinne kaikkea kaunista värillistä. Paljon paljon värejä, kukkia, heiniä, vaikka mitä. Sillee ne sitten houkuttelee naaraan luokseen! Eikö olekin aika hassu juttu:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kiiris ja mielenkiintoista, ylipäätänsä Madagaskar on aina kiehtonut mua, jostain kumman syystä. Ja jos olisin lintuneiti, niin mut sais kyllä takuuvarmasti tuollaisella tempulla houkuteltua pesäpuuhiin.

   Mä näin joskus dokkarin sellaisesta linnusta, joka kerää kaikenlaista sinistä, houkutellakseen naaraan, jotenkin hatarasti muistan, että sellasia lintuja olis Uudessa Seelannissa, mutta kaikista etsinnöistä huolimatta, en ole löytänyt halaistua havaintoa ko. linnusta netistä. Et sinä sattuis tietään sellaisestakin linnusta. ;)

   Delete
  2. Suoritin pientä nettitutkimusta : " lavastajat (Ptilonorhynchidae) ovat läheistä sukua paratiisilinnuille."
   Eivät siis asu Madagaskarilla, vaan Uuudessa Guineassa ja Pohjois-Australiassa. Ja nää on justiinsa niitä, jotka lavastaa ja koristelee pesäkatoksen saadakseen naaraan houkutukseen :)) Aika metka tyyppi, noin linnuksi :))

   Delete
 5. Hei, tulin vielä vähän lintuasiaa tänne hyöyryämään. Katso: http://paradisexpress.blogspot.fi/2010/07/ptilonorhynchidae-bowerbird.html

  Tuolla on niin mainio kuva, kun lintu on kerännyt kaikkea sinistä: pyykkipoikia, pullonkorkkeja ja jos vaikka mitä. Ihana tyyppi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Kiiris, mä oon niin etsinyt tota lintua, kukaan ei oo uskonu mua, kun on kertonut, että ihan oikeasti on sellanen sinisiä keräävä lintu. On noi kyllä ihan uskomattoman mainioita tyyppejä. Ja siinä tais olla kuvia niistäkin linnuista, jotka rakentaa pesäaukkoon valeperspektiivin, että pesä näyttäis isommalta. En nyt vielä jaksanut lukea koko juttua, mutta aamulla perehdyn asiaan lisää. Ihanaa! :))

   Delete
 6. Ihanan näköisen pesän olet rakentanut, sopivassa myötätuulessa liitelen kaunista pesääsi katsomaan;) Upea mandala!

  Kiiriksen linkkikuva oli mainio. kaikkea sitä ihan oikeasti onkin maan päällä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Miiwi ja nyt kyllä kalpenee mun pesänrakennusideat kyllä noiden oikeiden lintumestareiden rinnalla, niin mahtavia kokoelmia ja pesäkyhäelmiä Kiiriksen linkistä löytyi. ;)

   Delete
 7. Olen nähnyt kerran ohjelman sellaisesta linnusta, joka kauniilla esineillä houkuttelee toista puoliskoa. Jännää!
  Sinun pesäsi on kyllä tosi kaunis ja toinen puoliskokin on jo löytynyt, koska munia on noin paljon. Lintuja on ovelasti vaikka missä, luulen että kaikki katsomassa kävijät ovat jättäneet varjonsa leijailemaan ympärille :-D
  Tosi ihana mandala, kivaa kun syntyy ketjukommentteja :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Siira ja tämä onkin ollut tosi mielenkiintoinen ja hauska keskustelu ja Kiiris löysi linkin, jota olen vuosikausia epätoivoisesti etsinyt. :))

   Delete
 8. Tuohon pesään on hyvä laskeutua, niin kutsuva on.

  Olen myös nähnyt dokumentin keräilijä linnun joskus tv:stä.
  Monenlaista kiehtovaa siivekästä mahtuu tähän maailmaan, ihmeellistä.:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hietatar ja lintumaailmasta löytyy kyllä mitä ihmeellisimpiä pesänrakentajia. ;)

   Delete
 9. Joskus on hauska leikkiä noita leikkejä, että mikä olisit jos...yleensä vastaus löytyy kun hetken miettii...itse olisin varmaan mustarastas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle selvis toi vastaus vasta tehdessäni mandalaa, eka ajatus oli, että olisin joku uljas kotka, joka liitelee korkealla, mutta kun mandalaan alkoi kehittyä kukkiva pesäpuu, niin tajusin, että sehän on just se mun juttu. ;)

   Delete
 10. Noin kauniisen pesään olisi kiva asettua kaveriksi. Todella kaunis mandala.

  ReplyDelete
 11. Kaunis mandala. Tulee mieleen kiiltokuva vihkoni, johon ystävät kirjoittelivat runoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos TulentekijänTuikku, nyt kun ton sanoit, niin mullekin tulvahti mieleen vanhat kiiltsikkavihot, tuli ihan kiiltsikoiden tuoksukin mieleen. Yks kuva tuossa onkin, joka on saattanut löytynyt myös kiiltokuvana.

   Delete
 12. Ihanan hempeitä värejä, jotka luovat lämpimän tunnelman pesään, johon voisi käpertyä kylminä myrskyisinä iltoina yöksi nukumaan. Ihan vilkaisemalla tätä ei voi ohittaa, katsomista on niin paljon. Uskomattoman kaunista näkyy linnun silmin katsottuna mandalassasi :)

  ReplyDelete