Monday, July 16, 2012

My dReAm

Mandala ~ My Dream 1

Mandala ~ My Dream 2

Mandalamanday 4. Challenge is dream.  Below also a couple of photos, just for fun. Have a nice beginning of week everyone! And remember to sleep and play enogh!

***

No olihan munkin ihan pakko osallistua Mandalamanday haasteeseen. Aiheena tällä kertaa uni. Ja jos jotakuta nyt kiinnostaa lukea hiukan selitystä uniini, niin sellainen löytyy klikkaamalla read more. Ja ettei nyt menisi ihan uneksimiseksi koko touhu, niin ymppäsin mukaan muutaman kuvan leikeistänikin. Oikein ihanaa viikonalkua kaikille! Ja muistakaa nukkua ja leikkiä tarpeeksi!


Ja nyt sitten unien ihmeelliseen maailmaan...ai niin, vastaa edellisten postausten kommentteihin huomenna. Nyt pitää mennä unten maille, jos vaikka löytäsin pienen kiehtovan talon...
Mulla on yks teema, jotka toistuu usein unissani. Liikun unessa kuin isolla kartalla, tai oikeastaan tosi pienellä maapallolla,  aluksi tapahtumat sijoittuu satamiin tai kaupunkeihin, jostain syystä usein Tukholmaan. Useimmiten seikkailen kuitenkin Suomessa pääkaupunkiseudulla, johtuen varmaan siitä, että vanhempani asuivat siellä, isä asuu vieläkin. Harpon ihan kevyesti yli talojen, jopa yli merien.

Useimmiten uneen ilmestyy jossain vaiheessa mielenkiintoinen pieni talo. Astun sisälle taloon ja aina yllätyn siitä, että talo on sisältä paljon isompi, kuin ulkoapäin osasin kuvitella. Tutkin huoneita ja alan hämärästi muistaa, että talo on saattanut kuulua vanhemmilleni ja mielessäni herää toive, että ehkä talo onkin nyt minun. Kulkiessani löydän jatkuvasti lisää huoneita, joiden olemassa olosta en aiemmin ole tiennyt mitään. Olen ihmeissäni, mutta tosi iloisesti yllättynyt.

Tietysti noissa unissa tapahtuu kaikenlaista muutakin randomia, tuttuja ja tuntemattomia seikkailee siellä kerallani. Ennen usein jotain meni jossain vaiheessa pieleen, talo ei ollutkaan minun tai jotain muuta harmillista tapahtui. Nykyisin näen enimmäkseen aika leppoisia unia. Ja useimmiten se talo tosiaan on mun ihan ikioma tosi iso ja ihana yllätyksiä täynnä oleva omituinen sokkelo.

En ajatellut yhtään mitään mandalaa tehdessä, en edes tuota toistuvaa teemaa. Mutta itse ainakin näen ihan selvästi siinä unieni teeman ja sen enimmäkseen leppoisan tunnelman, joka unissani nykyisin useinmiten on. Vaikka kyllä unissani vieläkin on usein jokin pieni häiriötekijä, joka herättää hiukan levottumuutta. Ennen siitä saattoi helpostikin kehittyä kunnon painajainen. Nykyisin osaan jotekin jo siellä unessa varautua siihen ja saan häiriön aika helposti selvitettyä. Ja sitten uni jatkuu taas iloisilla yllätyksillä, ainakin huoneita löytyy lisää.

Tykkään muuten tosi paljon mandaloista, olen niitä joskus hiukan piirrellyt ja maalaillut. Nämä syntyi nyt täyisin digitaalisesti ja niitä oli tosi kiva tehdä. Kiva haaste. Pitänee osallistua jatkossakin. Lisää unimandaloita täällä.

22 comments:

 1. Tervetuloa mukaan Mandalamandayhin! Hienoa että tulit mukaan, osasin sitä pikkuisen jo aavistella ja toivoa, kun ilmestyit lukijaksi :-)
  Mandalasi on tosi upea, mielenkiintoinen ja kaunis. Huomioin jo sokkelot, huoneet, ennen kuin luin tekstisi. Minullakin on usein vastaavia unia juuri siitä, että talo on sisältä paljon suurempi kuin luulin ja lisänä huoneet, joista ei ollut hajuakaan.
  Mielenkiintoista mandalassasi on putkisto, joka kiertää keskustaa. Keskustan sisällä on oikeastaan toinen keskus ja vasta siellä kello. Kaiken ydin, joka on muita tärkeämpi. Putkisto on kiertää kehää, mutta johtaa hyvin kevyesti salaisiin huoneisiin.
  Katsotaan, mitä muut näkevät mandalassasi :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mandi ja heti innoistuin, kun huomasin haasteblogisi. Mandalat on niin mielenkiintoisia ja kiehtovia ja itse ainakin uskon, että niistä voi saada paljonkin hyötyä, ainakin iloa.

   Mä lisäsin vielä toisenkin version, en millään malttanut lopettaa. Ja hauska, että sulla on ihan sama teema. Olen miettinyt tuon teeman merkitystä ja musta tuntuu, että se kertoo siitä, miten valtavasti yllättävieä voimavaroja ja lahjoja meistä kaikista löytyy, kunhan vaan annamme niille tilaisuuden. :)

   Delete
 2. Uhkeaa kauneutta! Tämäpä mielenkiintoinen haaste. Osaisinkohan?
  Tykkään noista pinkeistä putkista tuossa ekassa ;)
  Unet ovat omituisia, erityisesti ne toistuvat...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lepis ja osaathan sä nyt toki mandalan polkasta, joten mukaan vaan. Mandaloita on niin kiehtova tehdä. Niiden avulla voi löytyä jopa selityksiä omituisiin uniin. ;)

   Delete
 3. Mandalaa tehdessä tai sitä jälkeenpäin katsellessa voi oivaltaa itsestä jotain sellaista, mikä arkiminältä on jäänyt huomaamatta. Kun tässä muutama viikko, kuukausi, vuosi, tehdään mahdaloita, alamme tuntea toisemme kuin omat taskumme. Laukuista en puhu mitään, niitähän nyt ei opi itsekään tuntemaan.
  Tosi hienot mandalat. Kiehtovat putkistoineen. Jännää, että jotkut putket jatkuvat ja saava lisäosia, jotkut eivät johda minnekään. Mitä putkisssa virtaa? Ovatko ne kuumia vai kylmiä? Kaikenlaista tulee mieleen. Lisäksi yritin tuijottaa, mitä nuo keskustan kellon viisarit oikein ovat.
  Molemmat mandalat ovat tosi hienot. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Näihin täytyy palata vielä. Joka kerta näkee enemmän, kun katsoo. Hyvä sinä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Siirasiipi ja mandalat on tosiaan jänniä, sitä ei tiedä tosiaan tiedä aloittaessa, mitä siitä tulee ja niitä on jännä tutkia jälkikäteen. Putkisto olikin aika jännä elementti noissa kuvissa, ja siitä on ne kellon viisaritkin peräisin.;)

   Delete
 4. Ihanaa ihanaa! Värit, muodot, kokokaikki!!!

  ReplyDelete
 5. Sehr filigran, sensibel, sinnlich... erinnert mich auch ein wenig an den Jugendstil... Wunderschön und zauberhaft dieses Mandala, auch die folgenden Bilder berühren mich sehr.
  Herzliche Grüsse und eine sonnenschöne Woche, Sichtwiese

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielen Danke, Sichtwiese, für Ihre schönen Kommentar. :))

   Delete
 6. Mandalasi ovat herkullisen kauniita, aivan ihania. Värit upeat. Huolisin tuommoisen oitis seinälleni ilahduttamaan silmiäni.

  ReplyDelete
 7. Kiehtovaa unta. Värien hempeyttä ja lempeyttä.
  Sisällön runsaudesta huolimatta, ei ahdista vaan tunnelma hyvä.
  Hyvin levollinen, ladykin niin rennosti.

  Tutkittavaa ja katsottavaa riittää hienossa mandalassasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hietatar. Symmetria luo harmoniaa. :)

   Delete
 8. Hienot mandalat. Unesi on hieman samaan tyyliin unesta, jota minä katselen aina silloin tällöin. Vaellan entiseen kotiini Helsingin seudulla. Kuljen kuin kotonani, vaikka siellä asuvat nyt uudet ihmiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Arleena ja hauska, että sinäkin seikkailet samoilla seuduilla. ;)

   Delete
 9. Herkät romanttiset mandalat, kellotaulu on upea. Mielenkiintoinen uni, lapsuuden maisemat tulevat helposti uniin, sekoittuen nykyaikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos miiwi ja unissa tosiaan sekottuu lapsuuden maisemat ja nykyhetki aika uskomattomalla tavalla.;)

   Delete
 10. Itkupillimäistä herkkyyttä mandaloissasi, tulkita en edes yritä. Sinulla on niin hieno tuo värimaailma.

  ReplyDelete
 11. Kauniit työsi hehkuvat sinulle tutuissa väreissä myös mandaloissa .:-)

  ReplyDelete
 12. No voi että, tätä kyllä osasi odottaakin! Silimät suittirenkaina näitä vaan tuijottelen ja nautin värien ihanuudesta. Minäkin näen joskus taloja unissani, mutta ne ovat monesti ränsistyneitä ja ikkunat rikki ja olen aina niistä muuttamassa pois. Siis lähes painajaismaisia.
  Mutta sinun talosi ovat näin ihania ja haluaako tällaisesta unesta enää herätä koskaan tähän kaikenlaisten hurjien tapahtumien maailmaan ja karuun todellisuuteen?

  ReplyDelete