Friday, July 20, 2012

Soft Summer ~ itKuPiLLi ~ favorites


via Haute Kills

***

I continue with the colors, since I finally got started. With the colors I have been a bit like the cobbler´s children with shoes. I have pretty much bustled with the colors all my life and have done that also professionally over 30 years. But this is my first color chart I done for myself. I love this chart, because these are the colors which both suit best for me and are also the colors I like.
 
***

Kelaan nyt vielä tätä väriasiaa, kun kerrankin pääsin vauhtiin. Värien kanssa mulla on välillä ollut hiukan samoin kuin suutarin lapsilla kenkien suhteen. Olen ollut värien kanssa tekemisissä koko ikäni ja työksenikin olen tehnyt sitä jo yli 30 vuotta. Mutta tämä on ihan eka värikartta, jonka olen tehnyt itselleni. Kartta on siitä kiva ja näppärä, että siinä olevat värit on sekä itselleni hyvin sopivia,  että myöskin värejä joista myöskin pidän tosi paljon. Jätin kartasta pois sellaiset värit, joista en pidä.Olen koko elämäni ahminut kaiken mahdollisen tiedon, mitä olen väreistä käsiini saanut. Olen perehtynyt  mm. väriteoriaan, -psykologiaan, -terapiaan ja -filosofiaan. Ja jonkin verran myös värivuodenaikatyyppeihin.  Sanalla sanoen, olen varsinainen värifriikki, kaikki niihin liittyvä kiinnostaa. Jos mulla olis ollut blogi 10-20 vuotta sitten, olisin varmaan omistanut sen täysin väreille.

Nyt ihmettelen, että miksi mä en ole tätä tullut aiemmin ajatelleeksi, että blogihan on mitä mainioin paikka järjestellä ja koota väreihin liittyviä asioita. Mulla jo käväisi mielessä, että teen uuden väriblogin, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Ihan vastikäänhän mä lopetin pari blogia, joten nyt en halua lisätä blogieni määrää. Mutta tällä blogilla alan kyllä varmasti entistä enemmän postata väreihin liittyviä juttuja. Opettelen lisää ja perehdyn edelleenkin väreihin liittyviin asioihin lähes joka ikinen päivä.

Joten jos värit kiinnostaa, niin otan mielelläni vastaan myös kysymyksiä ja toiveita, ihan mistä vaan väreihin liittyvistä asioista Jos jotain en entuudestaan tiedä tai osaa, niin otan selvää, perehdyn asiaan ja opettelen lisää. Värienmaailma on niin pohjattoman kiehtova, että olen ehkä vasta raapaissut hiukan pintaa, mutta jatkan opiskelua, nyt taas oikeastaan ihan uudella innolla.