Monday, August 20, 2012

Surrealistic memories + edit.
I want to share some nostalgic moments with you. The photos and the video are from 1997. Me and my friend Sari had a shop, called the Surrealization Center, where we up-cycled all kinds of stuff. The Finnish MTV3 made this short clip about our shop.

***

Ystäväni Sari Kuivasto, jonka kanssa meillä oli aikoinaan yhteinen kauppa Tampereella, löysi vanhan videon ja sai sen nyt ladattua Facebookkiin. Mun on nyt ihan pakko jakaa se täällä. MTV3:n Jyrki kävi tekemässä pikku pätkän meidän Surrealisointikeskuksesta. Meidän kauppa sai myös samana vuonna City-lehdeltä "paras kaupannimi" tunnustuksen. :)Oli kyllä ihan hauska nähdä toi pätkä 15 vuoden takaa. Mutta toisaalta kyllä mua hirvittikin. Höpötän aina liikaa. Varsinkin jos oon hermostunut. Ja arvatkaa vaan olinko hermostunut tuota kuvatessa?

Edit.
Vaihdoin tilalle videon Youtubesta, se näkynee paremmin kaikille.

22 comments:

 1. Ei mitään turhaa häpeämistä ja kainostelua, filmi oli tosi kiva katsoa! Kekseliästä bisnestä pyörititte. Suomalaiseksi olit tosi vilkas ja puhelias :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Irma. Meillä oli kyllä tosi kiva bisnes ja muutenkin mukavaa. Mulla on savokarjalaiset juuret, se selittänee ylenpalttisen vilkkauden ja puheliaisuuden. ;)

   Delete
 2. Olitteko te hieman aikaanne edellä, musta tuntuu ainakin et te teitte sitä mitä nyt kaikki yrittää kovasti. Ois ollu hieno käydä teidän kaupassa ihan seikkailemassa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi olikin kyllä todella hauska kauppa, meillä oli siellä omien töiden lisäksi niin paljon muidenkin käsityöläisten ja taiteilojoiden töitä. Itsellekkin se oli joka päivä hauska seikkailu. Nykyään näkee tosiaan paljon ihan samoja juttuja tehtävän ja se on hyvä. Kierrätyksestä on tullut onneksi kestotrendi. ;)

   Delete
 3. Tää oli kiva pätkä!Luovilta ihimisiltä luovia ideoita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös sitä sanota, että joukossa luovuus lisääntyy. ;)

   Delete
 4. Video ei näy minulle, mutta nuo ihanat retrokkaat kuvat kyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi voi, noista kuvista nyt ei paljoa saa irti. Laiton tohon linkin, josta video ehkä voi näkyä paremmin.;)

   Delete
 5. Aivan huippu!!! Olit tosiaan aikaasi edellä. Kaikki tekee tätä nykyään. Mielettömän hienoo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sari, se on kyllä tosi kiva, että kierrätysjuttujen teko on vaan lisääntymään päin. :)

   Delete
 6. Olipas kiva juttu ja hauskoja ideoita! Olispa tiennyt tuostakin yrityksestä, niin takuulla olisin poikennut kerran jos toisenkin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos TeeTee ja sepäs oliskin ollut hauskaa, jos olisit tietty poiketa Surrealisointikeskuksessa. ;)

   Delete
 7. Video ei näy, nyyh! NYYH! Saisko siitä FB-linkin vaikka tänne kommentteihin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä hätää, laitoin postauksen loppuun FB-linkin ja Sarilta tuli just vieti, että video on latautumassa myös Youtubeen, laitan sekin linkin, kun se on valmis, tai ehkä vaihdan ton videon itseasissa siihen versioon. ;)

   Delete
 8. Ihan mahtavaa! Olit mun mielestäni tosi asiallinen ja viehättävä, et yhtään hermostunut ja räpättävä. :)

  Surrealisointikeskuksesta en muista edes kuulleeni aiemmin, mutta loistava idea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiina ja taisit olla vielä niin nuori (kun oot vieläkin niin nuori) tuohon aikaan, joten ihmekkös sitten, ettet ole Surrealisointikeskuksesta kuullut. ;)

   Delete
 9. Tosi hieno pätkä! Et yhtään turhaa höpöttänyt, kun hyvin sulavasti esittelit tavaroita. Mä en vaan saa päähäni, kävinkö tuolla vai sitten siinä seuraavassa liikkeessa Kuninkaankadulla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saralina. Toi liike oli Kuninkaankadulla, mutta se hiukan sitten muutti muotoaan, kun Sari lähti. Keskityin sitten ennemmän sisustusjuttuihin, mutta toki mulla on aina jokaisessa liikkeessäni, joita onkin ollut vähän siellä sun täällä, ollut myös kierrätysjuttuja. :)

   Delete
 10. Kylläpä teillä oli mahtava liike tampereella. Ihan hyvinhän sä rupattelit, et yhtään liikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Birgitta, ehkä sitä itse on sitten vaan niin kriittinen, eikä sitä pahinta jännitystä muut huomaa. ;)

   Delete
 11. Mun tuttu on asunut Kuninkaankadulla. Kun hän kävi tänään meillä, hänellä oli uusi upea asu päällään. Ihailin sitä. Kysyin mistä hän oli sen ostanut. Kirppurorilta, oli vastaus.

  Tuo sinun esiintymisesi ei vaikuttanut lainkaan hermostuneelta. Päinvastoin. Näytit varmalta ja rauhalliselta. Täydet pisteet! :)

  ReplyDelete
 12. Miten onkin mahdollista, että nykyisin tulee tehtyä typoja melkein jokaisessa kommentissa, mitä saan aikaiseksi. Ei auta muu kuin korjaus: kirppurori on tietysti kirpputori. Ihan kuin tämä kone muuttaisi sanoja. Tosiasiassa olen vain niin huolimaton ja yritän olla nopea. Enkä esikatselua käytä.

  ReplyDelete