Friday, December 12, 2008

Samovaari ja joulupalloja

Iltapäivisin, kun aurinko on alkaa laskea, lankeaa meille yhdestä ikkunasta tosi kaunis valo, siihen kohtaan on kiva tehdä aina hiukan erilaisia sommitelmia. Valo leikkii niin kauniisti värien kanssa.

Yksi suosikki esineistäni on tuo vanha samovaari, joka on kotoisin Iranista. Sen muotokieli ja värit sopii niin kauniisti yhteen erilaisten esineiden kanssa. Meillä on aika vähän mitään ylimääräistä tilpehööriä ja sisustus on aika yksinkertainen. Jo muutamilla kauniilla esineillä saa kuitenkin tunnelmaa. Ja kun esineet kerää yhteen, niin niihin tulee jotekin enemmän voluumia.

Tänään lähdetään jälleen kirppiskierrokselle. Mulla on kun nyt heräs tuo maalaus ja askartelu into, niin pitää löytää lisää jotain kivaa, josta voisi loihtia joitain uutta. Ja mulla on kyllä tietty tässä samalla tullut ajatus, että ehkäpä taidan taas alkaa tehdä jotain ihan myyntiinkin. Omaa kauppaa tuskin enää jaksan perustaa, mutta ehkä jotain pieni muotoista nettikaupaa vois ajatella.

Mä olen myös aloittanut joulukoristelua. Noita pihakirppikseltä löytämiäni vanhoja joulupalloja olen ripustellut katosta roikkuvaan kranssiin. Niiden seuraksi ostin pieni värikkäitä palloja. Hökötys ei ole vielä ihan valmis, mutta halusin laittaa kuitenkin jo kuvan siitä. Mä näin myös aivan uskomattoman houkuttelevan tekojoulukuusen, se on vaaleanlila ja ikäänkuin samettia. Mutta tuskin sitä kuitenkaan ostetaan. Se on sellaista turhaa joulukrääsää, jota en halua hankkia. Mieluummin koristelen kirppislöydöillä ja omatekemillä koristeilla. Mun piti tää kirjoittaa tähän, että pääsisin tuosta houkutuksesta eroon. No katotaan, toivottavasti en sorru sitä ostamaan.

5 comments:

 1. Tuossahan on melkein samanlaisia discopalloja kuin wordpressin blogissani!

  ReplyDelete
 2. Mulla on kyllä krääsää, mutta ei noin kauniita esineitä. Pitänee varmaan katsella vähän ympärillee, josko jotakin kivaa löytäisi.

  Tosin nyt en halua mitään koriste-esineitä, kun ei ole tilaa. Ja en muista pyyhkiä pölyjä kuitenkaan.

  Kauniit esineet piristävät kummasti.

  ReplyDelete
 3. Susu
  Joo, niin onkin, discopallot on näköjään kesto kamaa. ;)


  Yvioon
  Mä olen päässyt krääsästä eroon, mutta jotain kauniita esineitä on kiva olla. Koriste esineitä en yleensä osta, mutta jotenkin niitä aina kertyy. Mä kyllä laitan niistäkin osan välillä pois. Mulla on sellainen laatikko, että sinne laitan turhat ja joskus taas sieltä löytyy jotain kivaa vaihtelua. Kaikkea ei tosiaankaan kannata pitää esillä. Aika pienellä määrällä saa jo ihmeitä aikaan.

  ReplyDelete
 4. Nuo joulupallot ja lasikuutiot ovat kauniita, varsinkin kun niitä on runsaasti.
  Mielestäni näin ihana kollaasi korvaa sen muovikuusen mennen tullen.

  ReplyDelete
 5. Arleena
  No mä olen kyllä jo melkein hylännyt sen joulukuusen oston, se vaan oli niin huvittavan amerikkalainen, ja väri sopisi hyvin tänne. Mutta kyllä sellainen muovirihkama on niin turhanpäiväistä ja tarpeetonta. En minä yleensä enää sellaisiin haksahda.

  ReplyDelete