Sunday, March 28, 2010

Cool Jazz ja sunnuntaiklassikko

Jos etsii materiasta mielihyvaa, niin se on hyvin lyhyt aikaista. Kun jotain uutta on saanut hankittua, tekeekin heti mieli lisaa. Sanotaan, etta kokemus antaa paljon pysyvampaa mielihyvaa. Siina taitaa olla sen salaisuus, miksi itsetehdyt tai kunnostetut tavarat on jotekin rakkaampia kuin ostetut. Kasilla tekeminen ja tavaroiden kunnostus on sinallaan jo antoisaa ja mukavaa puuhaa.

Ma olen aina ollut sellainen tee-se-itse tyyppi, etta mieluummin teen itse tai kunnostan, kuin ostan jotain uutta. Kaupasta tietysti voi ostaa uutta ja ihanaa, mutta paljon suuremman mielihyvan saa siita, jos pystyy antamaan jollekin vanhalle esineelle uuden elaman. Meidan makkarin ruskea yopoyta ja musta laatikosto sai eilen pintaansa uuden raikkaan varin, nimeltaan Cool Jazz. Ja jotta kalusteet nayttais kivasti vanhoilta, niin hinkasin hiekkapaperilla hiukan uutta maalikerrosta nurkista ja laidoilta. Ja laatikosto sai viela uudet nupit.

Rob on Suomi-fani, yopoydalla the Kalevala ja sunnuntaiklassikkona soi Robin taman hetken lempibiisi. Se soi meilla melkein joka ilta kun istuskellaan tuossa omalla terassilla ja sen savelet sekoittuu mukavasti naapuruston lattarirytmeihin.
 ***
We painted our old brown night stand and black drawer,  the new shade is Cool Jazz. My husband is fan of Finland, the book on his night stand is the national epic of Finland, the Kalevala. And the video is one of his favorites, the Finnish version of famous tango Guarda che luna (1960). Sang by a Finnish tango singer Olavi Virta.

16 comments:

 1. Moi

  Totta puhut ,että kun kunnostaa tai laittaa itse jotakin uuteen uskoon
  on se jotenkin rakkaampi
  kuin ihan uuden uutukaiset jutut:)

  Mullaki oottaa yksi kaappi kunnostusta ja maalausta.

  Mukavaa uutta viikkoa sinne!

  Jamssi

  ReplyDelete
 2. Kunnostaminen ja uudistaminen voisi olla minustakin kivaa, mutta täytyy sanoa että olen liian kädetön tekemään mitään itse - yritetty on :D Lopputulos sitten saa silmiin melkein kyyneleet :D

  Minulla on kotona sellainen paksusta pahvista tehty korulaatikosto (jossa on kylläkin sisällä kaikenlaista muutakin sälää). Ostin tavallisen pahvinvärisen, koska ajattelin päällystää sen uudelleen tmv. No enpä ole päällystänyt, kun ei ole hajuakaan, miten sen tekisin :D

  Pitääkin varmaan laittaa siitä kuva blogiini, niin idearikkaat ja käsistään kätevät voivat kenties neuvoa...

  Minäkin muuten tykkään Hopeisesta kuusta ja monista muistakin vanhoista (ei uusista) suomi-iskelmistä.

  ReplyDelete
 3. Minä taas huomaan, että ikkunaostelu on paljon hauskempaa kuin tavaran kasaaminen kotiin. Toisaalta taas arvostan hyviä tavaroita niin, että pidän niistä huolta, kunnostan enkä halua vaihtaa, en sitten millään. Koiran järsimä sohvakin on ollut meillä vuosikaudet.

  ReplyDelete
 4. Jamssi
  Mulla odotteli noi aika pitkaan kunnostusta, en millaan saanut aikaiseksi, mutta eilen sitten tuli inspiraation ihan yllattaen. Ja olen kylla tosi tyytyvainen. Yleensa se alottaminen on se hitain ja vaikein askel, itse homma sujuu sitten nopeasti ja helposti.

  Mukavaan uutta viikkoa sinullekin. :))

  Elegia
  Yrityksia tarvitaan ehka sitten useampia ja karsivallisyytta siihen viela lisaksi. Kaikki uudet taidot vaatii hiukan opettelua, kukaan ei ole seppa syntyessaan. ;)

  Laita ihmeessa kuva korulaatikosta, mulla tulee ideoita jo heti mieleen.

  Ma olen ihan yllattynyt tosta Hopeisesta kuusta, en muistanut etta se on noin upea biisi. Ma olen kanssa ruvennut tykkaamaan iskelmista, nimenomaan vanhemmsita sellaisista.

  Helena
  Ma kylla tykkaan myos ikkunaostelusta, nuorempana mun piti aina myos saada jotain, mutta nykyisin se ei ole niin tarkeaa.

  Mun mielestai toi on hyvin jarkeva asenne, etta arvostaa sita mita jo itsella sattuu olemaan ja pitaa siita huolta. Ma olen kanssa samanlainen, en missaan tapauksessa alkaisi vaihtamaan huonekaluja esim. uusien trendien takia.

  ReplyDelete
 5. Tulipas hieno laatikosto! :)
  Olen täysin samaa mieltä kanssasi materiasta...

  ReplyDelete
 6. I SO LOVE VIEWING YOUR IMAGES, SUCH SOOTHING COLORS AND HOW CREATIVE YOU PUT THINGS TOGETHER. HAPPY HOME !!

  ReplyDelete
 7. Tosi ihana toi lipasto!
  Ma en osaa tehda mitaan itse kotiin, paitsi maalata seinia ja ommella tyynyja. Mutta ehka tosiaan sen takia en ole mitenkaan kiintynyt taalla mihkaan. Voisin huomena muuttaa vaatteiden ja valokuvien kanssa.

  Ehka sitten uudessa kodissa innostun! :)

  ReplyDelete
 8. Olet onnistunut kauniisti entisöimään tai pitäisikö sanoa uudistamaan kauniin yöpöytäsi. Kotisi näyttää viihtyisältä, ehkä ihanat värikkäät esineet ja tekstiilit saavat sen aikaiseksi. :)

  ReplyDelete
 9. Kaunista kodissasi, kuulasta turkoosia, lämmintä meren välkettä.

  Minäkin olen innostunut tekemään itse, siis muutakin kuin digitaidetta ja tekstejä.
  Käsillä tekeminen on terapeuttista.

  Ja Olavi Virta Kuningas!

  ReplyDelete
 10. Forever Jann
  Thank you so much for your lovely comment. :))

  Susa
  Kiitos, mulle kodinsisustaminen on ollut ammatti, mutta nyt siita on tullut enemmankin terapiaa. Ja ma oon niin utelias ja jaarapaa, etta haluan oppia tekeen kaikkea ja ma uskon, etta sita oppii mita vaan, jos jaksaa yrittaa.

  Mutta mulla on ihan samoin, en jaksanut tehda oikein enaa mitaan, jos olen tiennyt, etta kodista joutuu joka tapauksessa lahetemaan.

  Mutta aina uudessa kodissa on into palannut.

  Unelma
  Kiitos. Joo, oikeastaan voi sanoa, etta yrinta uudistaa esineita vanhoiksi. ;)

  Mulle kodin viihtyvyys on tarkeaa, iloisessa kodissa jaksaa paremmin, silloinkin kun on murheita tai ongelmia.

  Susu
  Kiitos. Ma kaipaan selvasti vetta ja ilmaa. Siita johtuu varmaan varivalinnat.

  Ja kasilla tekeminen on todella terapeuttista. Ja todella hyva vastapaino digitekemiselle.

  Olavi Virta on tosiaan kunkku, ma en ennen juurikaan kuunnellut tallaista musiikkia, mutta olen yllattynyt kuinka se nyt kolahtaa, ja toi on mielettoman hyva biisi. :)

  ReplyDelete
 11. Kaunista! Mullekin käsillä tekeminen on hyvä vastapaino työlleni palvelualalla, josta ei jää mitään konkreettista käteen. Muutenkin huomaan, että en pysty ostamaan tavaraa, joka on huolimattomasti tehty, kun ajattelen, että tuonkin vois tehdä itse ja paremmin.

  ReplyDelete
 12. Kauniita yhdistelmiä. Raikasta ja sointuvaa.
  Samaa mieltä, harkitut ostokset ja vanhat perityt tai muutoin löydetyt ovat aina mieluisia. Joskus ne voi sysätä komeroon pois, mutta taas kun uudelleen ottaa esille, ne piristävät.
  Tuunaaminen on sekä hauskaa että edullista.

  Parasta ruohonjuuritason kierrätystä.

  ReplyDelete
 13. Kauniita, kauniita kuvia,
  ihania värejä...
  Hieno tuo tuunaamasi kaappi...

  oman käden jälki tuntuu hyvältä ja yhteys omiin tehtyihin on ihan erilainen...

  mullakin on kaks tuolia odottamassa maalia ja hiomista...

  ReplyDelete
 14. Ruostevilla
  Kiitos. Ja mulla on aina toi sama ajatus, tuonhan voisi tehda itse. Ja ihan jarkevaahan se onkin, varsinkin jos siita tekemisesta nauttii. :)

  Arleena
  Kiitos, ja totta, tuunaaminen on todella parasta ruohonjuuritason kierratysta. Ja itse tehden ja kunnostaen tavaroista tulee persoonallisia ja varsinkin varien suhteen on paljon paremmat valinnanvarat, kuin valmiina uutena ostetuissa.

  Hanne
  Kiitos, vareilla voi leikkia paljon vapaammin kun kunnostaa vanhaa.

  Ja kasilla tekeminen on rentouttavaa ja siina pulppuaa uusia ideoita, ei tarvitse pinnistella ja pohtia.

  Hiominen on ollut mulle aina se rasittavin tyovaihe, joka yleensa siirtaa mun aloittamista, mutta ilokseni nyt opin, etta mieheni tykkaa hioa, joten meilla suju yhteispelilla toi projekti tosi kivasti. :)

  Anni
  Kiitos. :))

  ReplyDelete