Friday, August 29, 2008

Nyt jäskättää

Tänään pyörähdettiin läheisillä romukirppiksillä. Siellä suurin osa on kyllä todellakin arvotonta rojua, mutta jos on viitseliäisyyttä voi tehdä ihan löytöjäkin. Tosin tänään on taas niin hiostavan kuuma, etten ollut oikein sillä päällä, että olisin jaksanut keskittyä penkomiseen.

Kaikkea kivaa kyllä löytyisi, varsinkin materiaaliksi omiin töihihi, hinnat on uskomattoman halpoja ja tilipehööriä riittää.

Mutta sitten, kesken kaiken silmäni osui tähän kaappiin. Ajatelin, että tuo nyt ei ihan halvalla lähde, mutta kysytään nyt kuitenkin. Olin lentää perseelleni, hinta kokonaiset 25 dollaria!!! Eli sei tarvinnut sen kummemmin miettiä. Koska kaappi ei mahtunut autoomme, sovittiin että se toimitetaan meille kotiin. Katselin vielä muitakin huonekaluja, mutta luulen, että kauppias hoksasi myyneensä kaapin ihan liian halvalla, koskapa hinnat rupes huomattavasti kohoamaan sitä mukaan kun osoittelin mua mahdollisesti kiinnostavia kaluja. No, nyt mua kyllä hiukan jännittää, että tuoko ne ton kaapin todellakin. Ne lupas soittaa ensin, nyt tuijoten puhelinta, vielä ei ainakaan ole kuulunut mitään.

11 comments:

 1. Kuvan nähtyäni, ennen tekstin lukua, arvasin jo kaapin uuden osoitteen ;) Olisi kelvannut tännekkin! Värin vaihdosta vain kaipaisi. Mutta uskon sinun loihtivan siihen sopivan sävyn. Minä vetäisin ehkä turkoosiksi... ehkä.

  ReplyDelete
 2. No vaude, tosi siisti kaappi, toivottavasti saat sen kotiisi. t.soile

  ReplyDelete
 3. Hieno kaappi ja minusta hyvä ihan noinkin. Omanlaisensa, patinoitunut.

  ReplyDelete
 4. Tuollaisen kaapin olisin minakin napannut mukaani HETI;)

  Hyvaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Lepis,
  No mä en tiedä vielä mitä värin kanssa teen, jos se kaappi tänne nyt edes tulee, siinä oli niin hyvä toi alkuperäisväritys, mutta turkoosia mäkin ihan ekaks ajettelin. Pinkki voisi olla toinen vaihtoehto. Maalaisin sen toki patinoituneeksi.

  Soile
  No toivon todella, että ne ei nyt kadu niin edullista kauppaa, ja nyt se kaappi on siellä niin hyvin näkysvillä, että voisin kuvitella, että joku muukin iskee siihen silmänsä.

  Katilein
  Se on kyllä todella kauniisti patinoitunut ja väri on ihan hienostunut, se voi jopa sopia ihan tuollaisenaan.

  Ebru
  Voikun oltaskin saatu se mahtumaan autoon, niin se olis jo täällä!

  Hyvää viikonloppua teidänkin helteisiin!

  ReplyDelete
 6. No niin taas... Olisi tietty auttanut, jos olis sen edellisen postauksesikin lukaissut ensin. Huoh, että tällainen romukirppis.
  Tahtoo tuonne...

  ReplyDelete
 7. Sari
  Ei haittaa, juttelen tästä kaapista niin mielelläni, kerkisin vastaamaan sulle jo ennen sun toista kommenttia tonne ylempää postaukseen, koska katselen täällä makkarissa kaappia kuvista, pitää taas mennä ehkä katseleen sitä ihan livenä tonne olkkarin puolelle. ;D

  ReplyDelete
 8. Olis suorastaan pelottavaa päästä penkomaan tuollaiseen runsaudensarveen.
  Ehkä paikallisessa kirppiksessämmekin on puolensa, sieltä kun ei koskaan löydä mitään. Ei mene rahaa, eikä tule ostettua tavaraa "talteen".
  Kuhan tässä nyt selittelen, kun ei o tommosta paikkaa täällä. Tai oli mutta omistaja kuoli viime syksyllä, joten ei enää sitäkään ihanuutta.

  ReplyDelete
 9. Liivia
  Tollaset paikat on vaarallisia, mulla on aina ollut taipumuksena katsella tavaroita sillä silmällä, että tostahan voisi tehdä jotakin, sitten on ollut nurkat täynnä matskua, olen hiukan jo viisastunut tuossa asiassa.

  Perusjutut kirppiksillä on niin samanlaisia kuin Suomessa, eli ei mitään ihmeellistä, mutta tietty sitten on jotain todella mielenkiintoistakin.

  Toisaalta on ihan hyvä jos ei joudu turhaan kiusauksille alttiiksi, säästyy rahat ja ei kerry turhaa roinaa. ;)

  ReplyDelete
 10. Onpas mahtava löytö! Kyllä kelpais minunkin kotiin. Ei kuitenkaan ehkä tänne Pekingin asuntoon, mutta omaan Suomi-kotiin sitäkin paremmin!! Siellä lähes kaikki huonekalut on omia kirpparilöytöjä. Jokin siinä vanhassa ja käytetyssä vaan kiehtoo. Ehkä juuri se niihin kertynyt elämä, sen jälki ja tuntu.

  ReplyDelete
 11. MiaO
  Kiinassahan on todella ihanaa antiikkia, joskus itse suunnittelin, että olisin alkanut maahantuomaan kiinalaista antiikkia, siis Suomeen, mutta se jäi kuitenkin vain idea asteelle ja ajatus siitä, että sillä vain lisättäis entisestään tavaroiden turhaa kuljetusta maasta toiseen, sai mut myöskin hiukan toisiin ajatuksiin.

  Mua on aina kiinnostanut antiikki ja myöskin ihan "arvottomat" käytetyt huonekalut, ne on ekologisestikin hyvä vaihtoehto. Mutta tietty usein vastaan tulee liian kova hinta, varsinkin oikean antiikin kohdalla. Mutta laadullisesti vanhat huonekalut kyllä yleensä päihittää tehdasvalmisteiset.

  Tässä tapauksessa hinta oli ihan mitätön, joten kyseessä oli harvinainen löytö.

  Kyllä tietty nykyäänkin tehdään hyviä huonekaluja, mutta ne on myös todella kalliita.

  Mun mielestä kodista tulee persoonallinen, jos siellä yhdistellään eri aikakausia. Sellainen liian oikeaoppinen jonkin tyylisuunnan noudattaminen tekee kodista pikemminkin näyttelyn kuin persoonallisen.

  Oho, tulipas tähän nyt taas vuodatus, mutta tästä aiheesta vois kirjoittaa lisääkin.

  ReplyDelete