Saturday, September 27, 2008

Punainen voitti lempiväri äänestyksen

Punainen voitti lempiväri äänestyksen, kakkosena tuli violetti ja bronssia sai vihreä. Keltainen jäi ilman kannattajia. No otos ei ole kovin laaja, 36:n äänestäjän otannasta ei voi ehkä vielä tehdä tilastoja. Mutta kiitos kaikille osallistujille. On ollut kiva käydä näitä värikeskusteluja, koska itseasiassa jutut on laajentuneet kommenttilaatikossa ja kommenteissa on tullut todella mielenkiintoisia asioita esille.

punainen
9 (25%)
oranssi
2 (5%)
keltainen
0 (0%)
vihreä
5 (13%)
turkoosi
4 (11%)
sininen
5 (13%)
violetti
7 (19%)
magenta
4 (11%)


Votes so far: 36


Ehkä se kaikkein yleisin havainto kommenttien perusteella on se, että meillä kaikilla on värikausia ja lempivärit muuttuu. Välillä on kaipuu kohti seesteisempää ja niukempaa värimaailmaa, välillä taas värejä ikäänkuin vyöryy lisää elämään.

Mulla on vielä mielessä paljon asiaa väreistä, haluan jakaa niitä kokemuksia, joita vuosien varrella on tullut värien parissa työskennellessä.

Yksi sellainen mielenkiintoinen keskustelun aihe on ollut se, minkä värin kukakin mieltää ideaaliksi eri huonetiloihin. Mulla on ihan oma suosikkilista noille väreille, siitä kerron myöhemmin lisää. Mutta yksi sellainen selkeä ero tuli usein esille, kun puhuttiin esim. keittiön ja makuuhuoneiden väreistä. Jotkut olivat sitä mieltä, että keltainen on keittiön väri, joillekin taas sininen oli se ehdoton keittiöväri. Näytti siltä, että ihmiset, jotka valitsevat keltaisen keittiöön, valitsevat sinisen makuuhuoneeseen ja sitten taas päinvastoin. Jotenkin tuo keltainen-sininen väripari tuli usein esille. Mutta tietty on lukemattomia muitakin värivaihtoehtoja.

Nyt haluaisinkin kysellä, millaisia värejä sinä valitsisit tai olet valinnut eri huonetiloihin.

Edit.
Tuli tässä mieleeni, kun mulla ei ole täällä koneella juuri mitään kuvia aiemmista sisustuksistani, joista kuitenkin mielelläni laittaisin kuvia, esimerkkinä siitä, että värikaudet todella vaihtelee, niin siis ajattelin, että mahtaisiko keneltäkään löytyä sellaista Koti ja Keittö lehteä, jossa kotiani on esitelty. En ihan edes muista, onko lehti vuodelta 1999 vai 2000, muistaakseni se oli kuitenkin joku alkukevään numero. En muista edes otsikkoa, mutta väreihin se liittyi. Mulla jäi kaikki valokuvat ja lehdet Suomeen, joten itse en pääse niitä täällä kaivelemaan. Mutta jos joku sattuu kyseisin jutun löytämään, niin olisin iloinen, jos voisin saada siitä esim. skannatut kuvat sähköpostiini. Muitakin juttuja on kyllä ollut, mutta niistä en muista edes tuon vertaa. Mutta jos jollekin siis osuu silmiin sellaisia sisustusjuttuja, joiden voisi kuvitella liittyvän minuun, niin olisin tosi ilahtunut, jos niistä saisin materiaalia.