Thursday, April 29, 2010

Ihan vaan mun mielipiteeni ~ Just my opinion

Olen hiukan jo kaivanut esille niita vaatteita, jotka Suomesta toin tanne. Ne oli kylla valilla pakattuna pois, koska eivat kerta kaikkiaan mahtuneet enaa paalle. Mutta nyt alkaa dieetin tulokset jo sen verran nakya, etta joku paiva taas mahdun niihin.

Tosin mun Suomesta tuomat vaatteet on ehka hiukan liian rohkeita ja erikoisia amerikkalaiseen makuun. Amerikkalaiset ovat aika konservatiivisia pukeutujia. Yleensa aika huoliteltuja ja naisellisia. Muotia ja pukeutumis "saantoja" noudatetaan aika tarkasti. Kun taas euroopassa ehka persoonallisuutta arvostetaan enemman ja ei olla niin tarkkoja muodollisuuksista. Ja siella mielestani aina persoonallinen pukeutuminen on huippumuotia. Nama nyt on tietty taas mun ihan oma havainto ja poikkeuksia tietysti loytyy.

Ma itse kylla olin rohkeampi pukeutumisen suhteen Tampereella kuin Los Angelesissa. Huomaan, etta omatkin vaatteeni alkavat olla huomattavasti asiallisempia ja konservatiivisempia. No, moni vois nyt sanoa, etta ehka hyva 50 vuotiaalle mummolle hiukan alkaakin aikuistua pukeutumisen suhteen, mutta ma en viela anna periksi. Haluan edelleenkin pukeutua just omalla tyylillani ja viis veisata siita mita muut siita ajattelee. Niin, sitten kun taas mahdun omiin vaatteisiini. ;)

Mita mielta ootte, pitaako pukeutumisessa ajatella  muiden mielipiteita tai etikettia? Vai voiko pukeutua oman maun mukkaan ja siten mita itse pitaa sopivana?
***
All the clothes I brought here from Finland are now too small. But I've been on successful detoxed diet and lost some weight, and I hope that soon I can wear my "own" clothes again. 

But I think that people in America are more conservative and formal with clothing and style. In Europe people prefer more personality. What do you think?

47 comments:

 1. Lovely blog. Beautiful color everywhere.

  ReplyDelete
 2. Mun mielestä pitää pukeutua niinkuin tykkää,ja käyttää omaa tervettä järkeään.Mä en koskaan ole pukeutunut jonkun muotioikun mukaisesti,vaan sen mukaisesti,tykkäänkö vai ei,Ihanat nuo vihertävät juttusi!

  ReplyDelete
 3. Toi pusero on tosi ihana!!!
  Mun mielestä omalla ajalla saa pukeutua miten haluaa. Jotkut työpaikat (asiakaspalvelu tms.) vaatii tietynlaisen pukeutumisen ja samaten jotkut tilaisuudet. Ei hautajaisiinkaan mennä ihan missä vaatteissa tahansa... sellasta toisten kunnioittamista tietyissä tilanteissa. Mutta normaalina arkena saa pitää mitä lystää - mun mielestä.
  Ja naapurit saa ihmetellä ihan rauhassa!

  ReplyDelete
 4. Ma taas pukeudun Suomessa konservatiivisemmin kuin taalla. Siella tulee tunne, ettei saa erottua massasta. Taalla taas saa vapaasti pukeutua niin kuin haluaa.
  Mutta nama ovat vain mun kokemuksia.

  ReplyDelete
 5. Joo, ei mitään etikettejä tarvi miettiä kuin jossain presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla tai muussa muodollisessa tilanteessa. Tietty terveen järjen käyttö on ihan hyvä, että mitä pukee esim. töihin päälle (riippuu tietty työstäkin), mutta muuten jokainen pukeutukoon niin kuin parhaakseen kokee! :)

  Terkkuja Tampereelta.

  ReplyDelete
 6. Yaelian
  Kiitos. Ja ma ajattelen just samallalailla, etta omaa tervetta jarkea ja makua tulisi etupaassa noudattaa. Ja muotioikuista voi sitten poimia itselleen sopivia juttuja jos tykkaa.

  Tuire
  Kiitos, pusero ei viela ihan mahdu paalle, mutta toivottavasti pian.

  Ja pitaa tietysti ottaa joissakin tilanteissa muitakin ihmisia huomioon ja on myos kohteliasta noudattaa joitakin etiketteja.

  Mutta olen samaa mielta, normaalisti saa pitaa mita lystaa ja musta on aina mielenkiintoisempaa nahda persoonallisesti kuin muodikkaasti pukeutuneita ihmisia.

  ReplyDelete
 7. Susa
  Toi on niin janna, etta meilla on niin erilainen kokemus naissa asioissa. Mutta toisaalta sulla on ehka silma ja tyyli tottunut tahan amerikkalaiseen tapaan enemman ja mulla taas on tuo suomalainen tapa viela tutumpi.

  Ma en ole koskaan Suomessa kokenut, etta pitaisi sulautua massaan, mutta taalla taas tulee usein sellainen olo, etta olen vaarin pukeutunut. Esim. kun olin Ellen DeGeneres showssa niin olin ihan ylipukeutunut, melkein kaikilla 5000 ihmisella oli farkut, ja olin siella tosi pynttaantynyt. Mulle ei viela ole oikein selvinnyt taalla noi saannot. ;)

  Tiina
  Aina kiva saada terkkuja kotikaupungista. Ja mun mielestani ainakin siella Tampereella voi pukeutua tosi vapaasti. Ehka Suomessa pienemmilla paikkakunnilla voi olla toisin. Tyopaikat ja jotkut juhlat on erikseen, niissa tietty on ihan kohteliasta noudattaa yleisia tapoja.

  ReplyDelete
 8. Ihana paitapusero, rakastan pitsiä ja röyhelöitä, vaikka minulla sellaisia vaatteita ei (vielä) ole paljon.

  Laukkukiima minulta on mennyt ohi, koska roudaan usein kameraa mukana, joten joudun tyytymään kameralaukkuun (joka harvemmin sopii kokonaisuuteeni, mutten jaksa välittää siitä) :D

  Mulla on samantyyppisiä kokemuksia kyllä kuin Susallakin eli Suomessa kiinnitettiin (ainakin minusta tuntui siltä ja joskus ihmeteltiin, kun ”olet niin hienona” ja töissä sanottiin ”Ele on aina niin hienona” ja se muuten vitutti. Minun tyylini nyt vain on sellainen) häiritsevän paljon huomiota vaatteisiin.

  Enkä siis ole mikään gootti, joiden onkin lupa olla mitä ovat ja yleisesti ottaen muutkin sellaiset, jotka selkeästi voi ”lokeroida” johonkin esim. just gootit, punkkarit tai rockarit jne.

  Ja juu, pikkukylissä oikein kyylätään, Helsingissä huomautellaan vain puolituttujen (esim. työyhteisö) ym. taholta ohimennen.

  Pukeutumiseni on ehkä jonkin verran muuttunut naisellisemmaksi Englannissa eikä tartte enää hävetä mustia sukkahousuja edes kesähelteillä (vakiovarusteeni on mustat sukkikset).

  Englannissa tosin vaatteet ovat jo lähtökohdiltaan naisellisempia kuin Suomessa puhumattakaan kaikista ihanista pikku yksityiskohdista ja leikkauksista, ihanaa! Ja halvempiakin ovat kuin Suomessa. :D

  Ikä ei saisi minusta olla este millekään pukeutumiselle – se on jokaisen oma asia. Tietty linnanjuhlat ja muut etikettitilaisuudet on asia erikseen ;)

  ReplyDelete
 9. Elegia
  No juu, ehka just sellasta naisellista "ylipukeutumista" vierastetaan hiukan Suomessa, siitahan aina valilla yleisonosastoilla kirjoiteltiin, etta jos suomalaisia naisia vertaa esim. venalaisiin tai virolaisiin, niin suomalaiset naiset ei osaa pukeutua naisellisesti ja huolitellusti. Yleisesti voi kai sanoa, etta suomalaiset naiset pukeutuu rennommin ja "huolimattomammin".

  Mun tyylini ilmeisesti sopii paremmin suomalaiseen katukuvaan, koska en ole niin huoliteltu. Paitsi sitten joskus olen taalla liian pynttaantyt, mulle ei oo viela ihan selvilla amerikkalaiset pukeutumiskoodit.

  Taalla kylla paljon useammin ihan vieraatkin ihmiset sanoo jotain vaatteista tai kengista. Varsinkin jos laitan jotain Suomesta tulleita vaatteita paalle, niin jotain huomautuksia niista usein tulee, ihan kohteliaita kyllakin, mutta selvasti ne vaatteet jotekin erottuu, jopa taalla Los Angelesissa, vaikka ei kylla uskois. Suomessa ei kukaan vieras varmaan koskaan sanonut mitaan, tutut kylla tietty siellakin valilla jotain kommentoi.

  Parhaiten viihdyn taalla sellaisilla alueilla, jossa voi pukeentua ihan miten tahtoo, esim. Venice Beach ja Melrose. Ja sinnehan me mennaan pian kaikki sinne yhdessa.

  Voidaan sitten testata miten meita kyylataan. Taidetaan olla kaikki kolme niin eri tyylisia. ;D

  ReplyDelete
 10. Siis erityylisia toisiimme verrattuna.

  ReplyDelete
 11. Ohhhh yes, lovely as ususal!!

  Agneta

  ReplyDelete
 12. Et voi olla tosissasi, että siellä olisi ankeempaa kuin täällä!
  Etkä tietenkään olekaan sitä mieltä.
  Huh, hyvä!
  Ja ne trendit... höpö höpö sano mun sanoneen.
  Tiedän niistä nykyään jo ihan liikaa. Ne kaivetaan vaateteollisuuden ja kaupan käyttöön ihmisten omasta elämästä että saataisiin tehtyä ihmisille mieluisia ja ajankohtaisia asioita, koska vaatteita ei tuoteta valitettavasti vain ilon vuoksi vaan siellä on takana bisnes. Suunnittelijat me ollaan vielä niin hulluja, että haluttaisiin tuottaa ihmisille iloa ja riemua. Yritetään mutta aina se ei tietenkään kohtaa sitä mitä kukakin ihminen itse on.
  Voisin paasata tästä taas kaksi päivää, mutten paasaa nyt tänne sinun kommenttilootaan kumminkaan.
  Kukin ihan oikeasti etsiköön sellisia asioita mistä itse nauttii ja sitten kaikelle muulle piut ja paut!
  En tiedä kuka keksi etiketin mutta sen hepun voisi ampua :)

  ReplyDelete
 13. Englannissakin kiinnitetään eri tavalla huomiota vaatteisiin kuin Suomessa. Sielläkin siis saa kuulla toisinaan kommenttia esim. kengistä tmv. mutta kommentit on aina poikkeuksetta positiivisia. Jotenkin tuntuu, että Suomessa ei vain sanota ääneen.

  Muutama päivä sitten muuten sain huomiota kengistäni (en niistä uusista). Joku nainen toisessa kassajonossa kaupassa osoitti kenkiäni ja sanoi jotain.

  En kuullut kunnolla, vaan luulin ensin että minulla on jotain likaa tai paperia jäänyt kenkään kiinni. Mutta hän sanoikin vain, että kauniit kengät :D

  Minulla ei taida olla mitään tyyliä enkä seuraa trendejä. Minulla kriteereja ovat minulle sopiva väri ja materiaali ja se, että se sopii kropalleni.

  En malta odottaa, että nähdään! Ajattelen Losistakin ihan eri tavalla nyt. Se Laxin kenttäalue on tosiaan minun ainut kosketus Losiin ja sehän on ihan kamala paikka :D

  ReplyDelete
 14. Musta tuntuu etta mulla ja sulla on kylla taysin erilaiset "piirit" missa me liikutaan Suomessa.

  Mulla tulee Suomessa useasti sellainen olo, etta olen ylipukeutunut. Pitaa oikein miettia ettei ole vaan liian hienona. Taalla taas en ole viela koskaan tuntenut missaan olevani ali-tai ylipukeutunut.

  Suomessa mua ihmetyttaa vahan se miten ihmiset illalla ravintoloissa kulkevat ne samat vaatteet paalla, mita pitivat paivalla Prismassa... Tietysti poikkeuksiakin on, tiedan.

  Ja kun sanot etta Ellenin showssa suurimmalla osalla oli farkut, niin luulen kylla, etta Suomessa samanlaisessa tilanteessa suurimmalla osalla yleisosta oli farkut jalassa, vai?

  En puolustele mitenkaan amerikkalaisten pukeutumista, sanon vaan sen, etta mina ainakin henkilokohtaisesti tunnen olevani vapaampi pukeutumaan taalla miten haluan, valittamatta muista, enemman kuin Suomessa.

  En nyt jaksa tarkistaa sanajarjestysta, kuulostaa varmaan taas tosi huonolta Suomelta, mutta ymmarrat varmaan mita tarkoitan... ;)

  ReplyDelete
 15. Täysin samanlaiset tuntemukset kuin Susalla. Täällä Amerikassa ei ihmistä "katsota vaatteisiin" (ei ainakaan arvostellen ja negatiivisella asenteella) kuten Suomessa tehdään, ja näin ollen voi vapaammin pukeutua. Minulla on aina ihan kauhea stressi vaatteiden kanssa ennen Suomeen lähtöä, osittain tietenkin säästä johtuen ja osittain siitä "vaatteisiin katsomisesta".

  ReplyDelete
 16. Sinnlighet
  Thank you. :))

  Johanna
  No kylla ma vaitan, etta taalla on ihan yhta ankeeta, riippuu tietty kuvioista ja paikasta, mutta ei mun mielestani suomalaisilla ole mitaan havettavaa omassa pukeutumisessaan, eika se oli mikaan takapajula missaan mielessa. Amerikkalaisille kylla ulkonako on selkeasti tarkeampi asia kuin suomalaisille, joten siita tietysti johtuu, etta taalla kiinnitetaan vaatteisiin enemman huomiota ja pynttaydytaan enemman, mutta en tieda onko se valttamatta positiivinen asia.

  Ja olen kylla samaa mielta, etta onhan se jatkuvasti vaihtuva muoti ja trendit tietysti paa-asiassa kylmaa bisnesta. Silla tavalla saadaan ihmiset kuluttamaan sillonkin kuin oikeasti ei tarvitsis mitaan. Myos tuossa kerskakulutuksessa amerikkalaiset ovat kylla tunnetusti aivan omaa luokkaansa.

  Kylla muakin turhat etiketit valilla huvittaa, onhan yleensa ihmisilla omakin terve jarki kaytossa. ;)

  Elegia
  No just samoin taalla kylla kiinnitetaan paljon enemman huomiota pukeutumiseen, omaan seka muiden, se on jotenkin tarkeampi juttu taalla kuin tuntuu olevan Suomessa. Ja siina ma taidan olla kylla aika suomalainen, etta vaikka tykkaankin vaatteista, niin ne ei kuitenkaan ole kamalan tarkea asia mulle, ei varsinkaan se millaisia vaatteita muut kayttaa. Huvin vuoksi sellaisista on ihan kiva jutella, mutta oikeastaan se on kuitenkin mulla aika saman tekevaa. Siksi ehka tama takalaiset muoti ja trendi hossotykset tuntuu musta liiallisilta.

  Taalla on kylla todella hyvat valikoimat, ma loydan itselleni taalta helpommin vaatteita kuin Suomesta, koska taalla loytyy paljon erikoiskokoja, esim. lyhyille kuten mina. Mutta selitys on tietty se, etta taa on niin paljon isompi markkina-alue, Suomessa ei mitenkaan voisi tarjota samanlaisia valikoimia. Los Angelesissa asuu yli 3 kertaa enemman ihmisia kuin Suomessa.

  Susa
  Voi tosiaan olla, etta meilla on ihan erilaiset "piirit", en tieda onko mulla sitten harvinaisen ihana, persoonallinen ja suvaitseva perhe, suku, ystava ja tuttavapiiri (terveisia vaan teille kaikille) mutta mielestani Suomessa ollaan kylla rentoja seka oman etta toisten pukeutumisen suhteen, ehka juuri tuo ylipukeutuminen, etta on liian hienona, voi olla se "vaikein" juttu, koska siella tohon pukeutumiseen ja ulkonakoon ei suhtauduta niin vakavasti. Tai ei siis minun tuntemieni ihmisten keskuudessa. Ja kylla ma nyt aika paljon olen kerinnyt suomalaisiin tutustua 47 vuoden aikana.

  Tosin, ihan hyvin ma kylla taallakin viihdyn ja ei mulla mitaan vaikeuksia ole taalla ollut, mutta jotenkin taalla tuntuu ihmiset panevan paljon enemman ulkonaolle ja pukeutumiselle.

  Anonyymi
  Ma olen tuosta aivan eri mielta, mielestani juuri amerikassa ulkonako ja vaatetus tuntuu merkitsevan tosi paljon. Kulutetaanhan taalla tuohon ulkonakoon ja pukeutumiseen huomattavasti enemman aikaa ja rahaa, kuin yleensa muualla, tai ainakin verrattuna Suomeen.

  Vaikea kuvitella, etta mita olis sellaset vaatteet joita pitaisi Suomessa tressata, ellei nyt sitten ihan yltiopaisen proystailevia.

  Ja muutenkin ajattelen, etta kun taalla kirjoitetaan suomeksi, eli suomalaisille, niin ma ainakin haluan kertoa, etta ei taalla maailmalla mitaan sellaista ihmeellista ole, jota paitsi oltas Suomessa. Eika suomalaisten tarvitse mitaan haveta ja tuntea alemmuutta esim. amerikkalaisia kohtaan. Ei sen paremmin ulkonaon kuin kaytostapojenkaan suhteen.

  ReplyDelete
 17. En ymmarra mista tulee tuo

  "suomalaisten ei tarvitse haveta tai tuntea alemmuutta...",

  eihan kukaan ole sellaista sanonutkaan taalla kommenteissa.

  Ja kylla Suomessakin tuhlataan vaatteisiin (merkkivaatteisiin ja laatuun etenkin), seka ulkonakoon, mutta siella ihmiset pukeutuvat tietyn kaavan mukaan enemman kuin taalla mielestani.

  Kylla munkin ystavat ja sukulaiset ovat erittain suvaitsevaisia (Hei vaan kaikki sukulaiset ja ystavat!), puhunkin ihan eri tilanteista ja tapausista Suomessa. Tarkoitan sita, etta Suomessa on helpompaa kun on mahdollisimman tavallinen, ja sulautuu massaan.

  Ja se kun sanot, etta taalla kiinnitetaan huomiota paljon enemman muiden pukeutumiseen kuin Suomessa, olen eri mielta. Musta taalla voi pukeutua miten haluaa, eika kukaan edes huomaa. Suomessa taas onkin eri asia.

  ReplyDelete
 18. Ja viela, sanot etta taalla "ulkonakoon suhtaudutaan vakavasti", ei taalla siihen suhtauduta sen vakavammin kuin Suomessakaan. Tai sanoisinko etta Suomessa siihen suhtaudutaan ihan yhta vakavasti kuin taalla.

  Kyse on yksiloista. Jollekin kallis ja laadukas kosteusvoide on se mihin satsaa, vaikkei sita muut ihmiset naakaan. Kun taas toinen kayttaa sen rahan korkokenkien ostamiseen. Kylla ainakin mun tuntemani ihmiset Suomessa kayttavat rahaa vaatteisiin ja ulkonakoon, mutta ne ovatkin niita vaatteita mita kaikilla on.

  Otetaan nyt vaikka esimerkkina Marimekko.

  ReplyDelete
 19. Susa
  No ylipaatansa halusin laittaa tuon, etta suomalaisten ei tarvitse haveta yms. Ei taalla kukaan sellaista tietysti vaittanyt, etta pitaisi, mutta toisaalta aina kuulee tuota, etta suomalaiset itse jotenkin luulee, etta muualla on paljon parempaa ja mahtavampaa. Ja suomalaiset mollaavat itseaan liikaa. Siihen ei tosiaan ole mitaan syyta.

  Suomalainen ja amerikkalainen pukeutumis tyyli on aika erilaista, suomessa on yksikertaisempaa ja pelkistetympaa, taalla nayttavampaa ja jopa aika proystailevaa.

  Tuo, etta voi pukeutua miten haluaa, riippuu mun mielestani pikemminkin paikkakunnasta tai kaupunginosasta kuin maasta. Taalla voi esim. Hollywoodissa pukeutua miten tykkaa, mutta menepa sitten samoissa vetimissa Rodeo Drivelle, niin kylla jo saatetaan katsoakin nenanvartta pitkin. Olen huomannut etta esim. kaupoissa ja ravintoloissa palvelu riippuu paljon siita miten on pukeutunut. Jos kulkee ihan suomalaisena "turistina" niin voi olla etta palvelu on tosi tylya.

  Eli olen huomannut, etta taalla kylla kannattaa pukeutua "oikein" jos esim. lahtee shoppaileen tai ulos syomaan. Suomessa silla ei ole laheskaan niin suurta merkitysta, toki tietty jonkin verran.

  ReplyDelete
 20. Susa
  Joo, totta, kyllahan Suomessakin ihmiset kayttavat rahaa ulkonakoon, ainakin kaikki minun tuntemat ihmiset. Mutta jotenkin tuo ulkonako asia on taalla Amerikassa kylla tunnetusti vielakin tarkeampaa, eli kaikkien pitaisi nayttaa nuorilta, hoikilta ja kauniilta. Ja sen eteen tehdaan huomattavasti enemman kuin esim. Euroopassa.

  Ja toisaalta eikohan suurin osa amerikkalaisista pukeudu aika tavallisesti tai muodin mukaisesti. Tosi persoonallista pukeutumista nakee aika vahan. Joten taalla siihen massaan on helppo sulautua.


  Marimekko edustaa just sellasta yksinkertaista ja pelkistettya suunnittelua, joka on tyypillista pohjoismaille. Ja eroaa tosi paljon amerikkalaisesta designista.

  Suomessa on tietty myos sellaisia merkkitietoisia, joille se merkki tuntuu olevan tarkein asia, mutta ihan sama taallakin, merkit vaan on eri merkkeja ja niita on paljon enemman.

  ReplyDelete
 21. En ma ainakaan tieda suomalaisia ketka luulevat olevansa jotenkin huonompia kuin esim amerikkalaiset.

  "Proystailevaa", vau! Muistan kun joskus vanhassa blogissani vaitettiin etta amerikkalaiset pukeutuvat kaikki lenkkareihin ja liian lyhyisiin shortseihin...Nyt ollaankin proystailevia.

  "ehka just sellasta naisellista "ylipukeutumista" vierastetaan hiukan Suomessa, siitahan aina valilla yleisonosastoilla kirjoiteltiin, etta jos suomalaisia naisia vertaa esim. venalaisiin tai virolaisiin, niin suomalaiset naiset ei osaa pukeutua naisellisesti ja huolitellusti. Yleisesti voi kai sanoa, etta suomalaiset naiset pukeutuu rennommin ja "huolimattomammin". ",

  eli toisin sanoen, taalla jenkeissa pukeudutaan kuin halvat venalaiset ja Suomessa tyylikkaan rennosti?

  Ihan samanlailla se riippuu Suomessakin kaupungista tai kaupunginosasta. Ja en ole taalla huomannut etta mua kohdeltaisi missaan kaupassa huonommin, riippuen pukeutumisestani.
  Sellaista ei siis tapahdu sinulle Suomessa?

  Taalla kiinnitan pukeutumiseen paljon vahemman huomiota kuin Suomessa, juuri sen takia etta pukeudun taalla kuin itse haluan.
  Suomessa silla etta on mahdollisimman massaan sulautuva, on paljon merkitysta. Ja mut se laittaa aina siella stressaamaan etta mikakohan olis sopivaa, ja tarpeeksi vaatimatonta.
  Eli ei proystailevasti, mutta varmistetaan etta on kuitenkin ainakin se Lacosteen merkki paidassa... ;)

  ReplyDelete
 22. Mun mielestä suomalaiset pukeutuvat hirveän tylsästi. Massan mukana mennään ja kaikilla on se samat merkkikuteet; kärjistäen joka toisella Burberryhuivit kaulassa jne.
  Sama päteen suomalaiseen sisustukseenkin, massan mukana mennään eli valkoista, valkoista ja vielä kerran valkoista.

  Mutta minulla on kyllä sellainen mielikuva, että Tampere on keskimääräistä suomalaista kaupunkia boheemimpi ja vapaampi paikka elää, joten siellä pukeutuminenkin on varmasti vapaampaa.

  Amerikassa käydessäni minulle ainakin on tullut sellainen mielikuva, että pukeutuminen on hyvin vapaata. Samassa tilaisuudessa voi olla farkkuja ja pikkumustaa. Ja lippksiä.
  Toisaalta ainakin mun amerikkalaisystäväni pukeutuvat todella hyvin kun lähtevät illalla syömään ja tanssimaan.
  Miten tätä sitten tulkitsisi?

  ReplyDelete
 23. "kaikkien pitaisi nayttaa nuorilta, hoikilta ja kauniilta. Ja sen eteen tehdaan huomattavasti enemman kuin esim. Euroopassa.",

  tassa olet mielessani kylla vaarassa.
  Puhut nyt jostain malleista tai nayttelijoista.
  Eikos se ole ihan fakta etta taalla ollaan maailman ylipainoisimpia! ;D

  Ja esim Braziliassa tehdaan eniten kauneusleikkauksia.

  En ole samaa mielta kanssasi Itkis, mut ei se mitaan ;)

  Mun pointti oli alusta saakka se, etta taalla saa pukeutua ja olla vapaammin oma itsensa kuin Suomessa. Mun mielesta.

  ReplyDelete
 24. Susa
  Ma tunnen paljon suomalaisia, jotka jotenkin kuvittelevat, etta Suomi olis joku takapajula ja etta siella esim. ei rohjeta pukeutua kuten muualla ja sen on mielestani ihan potaskaa. Mutta usko tai ala, kylla suomalaiset voivat kuvitella jopa niin, etta taalla amerikassa on jotain parempaa ja mahtavampaa kuin Suomessa. Varsinkin jos viela aina tuota samaa litaniaa hoetaan, etta suomalaiset ei ymmarra, osaa, uskalla jne.

  Sen verran olen matkustellut ja tunnen ulkomaalaisia ja asun taalla, etta voi taysin vilpittomasti sanoa, jalleen kerran, etta suomalaisten ei tarvitse haveta pukeutumistaan eika myoskaan kaytostapojaan. Ei suomalaiset ole yhtaan sen pahempia arvostelijoita tai kyylaajia kuin muuallakaan.

  Suomessa saa kylla mielestani palvelua vaikka olis ihan taviksen nakoinen, ainakin mina olen saanut. Taalla olen kokenut tosi tylya palvelua, en tieda mista johtuu, jotain taytyy olla ulkonaossa pielessa, kun se huono palvelu alkaa heti kun astuu ovesta sisaan.

  ReplyDelete
 25. Suzhouren
  Voisikohan tuo olla sitten se selitys, etta olen Tampereelta ja mulla on huomattavasti parempi kuva suomalaisista, kuin taalla muilla nayttaa olevan. Siella voi kylla pukeutua mielestani ihan miten haluaa.

  Ja mielestani juuri Suomessa nakee sita, etta samassa tilaisuudessa on kaikenlaista pukeutumista. Jos lahtee ulos, niin voi oikein kunnolla pynttaytya tai sitten voi menna ihan arkisesti, jos ei ole fiilis laittaa.

  Ja toisaalta, en tieda onko silla merkitysta, etta itse tunnen Suomen niin hyvin, etta en tunne siella epavarmuutta ja siita johtuen koen siella pukeutumisen helpoksi. Taalla amerikassa en ole viela paassyt ihan sinuksi tahan tyyliin, joten epavarmuuteni paistaa valilla.


  Susa
  Joo, totta, amerikkalaiset on maailman lihavin kansa. Mutta ei varmaan siksi, etteivat valittaisi milta nayttaa, vaan siksi, etteivat valita mita syovat.

  Ma kylla uskon, etta ei tuo kauneusihanne ole pelkastaan nayttelijoilla ja malleilla, kylla taalla tuntuu sita ihannetta tavottelevan keinolla milla hyvansa monet muutkin, ja tama nyt ei ole edes mun mielipiteeni, vaan aika yleisesti kai tunnettu jopa taalla amerikassa, etta esim. laihdutusbisnes kukoistaa.

  Voi olla etta Brasiliassa tehdaan eniten kauneusleikkauksia, mutta ei taida amerikkalaiset kauaksi siita jaada.

  Ja ma kylla uskon sen, etta sa tunnet olosi kotoisemmaksi taalla, ma taas Suomessa, siis pukeutumisen ja ulkonaon suhteen. Meillahan on tunnetusti aika erilainen tyyli, joten ehka se selittaa tata mielipide eroa. ;)

  ReplyDelete
 26. "Sen verran olen matkustellut ja tunnen ulkomaalaisia ja asun taalla, etta voi taysin vilpittomasti sanoa, jalleen kerran, etta suomalaisten ei tarvitse haveta pukeutumistaan eika myoskaan kaytostapojaan.",

  en ole matkustellut varmasti yhta paljon kuin, sina mutta olen tuosta taysin samaa mielta.

  Mulle tuli tosta Suzhourenin kommentista, missa han puhui sisustuksesta, etta kaikki pitaa olla valkoista se, miten myos kaikki pitaa olla Pentikia! En koskaan ole tajunnut sita miksi ihmiset maksavat huippuhintoja niista tylsista haalean varisista astioista.

  Ja kylla taallakin saa hyvaa palvelua, vaikka on kuinka taviksen nakoinen. En ma ainakaan pukeudu mitenkaan erikoisen hienosti ja laitetusti kuin lahden ostoksille. Painvastoin, yleensa lahden kauppoihin ilman meikkia ja verkkarit jalassa. Musta jos missa saa hyvaa palvelua, se on taalla.

  ReplyDelete
 27. Susa
  No onneksi tanne meidan lahikauppoihin voi menna ihan minka nakoisena vaan, tarkoitinkin jotain pikku putiikkeja, nayttaa, etta ne jotenkin huomaa jo ensi silmaykselta, etta tuo ei voi olla tarkea asiakas.

  Ja mulla onkin mielessa jo kirjoittaa suomalaisen ja amerikkalaisen sisustuksen eroista. Tiedan, etta siinakin vallitsee suomalaisilla tuo sama hassu kasitys, etta suomalaiset olis sillakin alueella jotenkin huonompia muista, mutta voin lohduttaa, etta ei tartte siinakaan mitenkaan haveta.

  ReplyDelete
 28. En kylla tajua tota sun jankkausta siita etta suomalaiset hapeavat, ja ei heidan tarvitse haveta... Kuka hapeaa? En ma ainakaan tunne yhtaan suomalaista kuka hapeais suomalaisuuttaan, painvastoin!

  Ja tota sun todistelua etta ei taalla ulkomailla ole yhtaan sen parempaa... Ei olekaan! Kuka niin on vaittanyt?

  ReplyDelete
 29. Eiks taalla just kommenteissa todistella, etta suomalaiset on harmaata massaa js viela paheksuu ja kyttaa muidenkin pukeutumista.

  Tarkoitan siis, etta ei suomalaiset mitenkaan epaedukseen tuossa pukeutumisasiassakaan erotu, paitsi omasta mielestaan.

  ReplyDelete
 30. Nyt ei ole kai kysymys siitä, että suomalaisten pitäisi tuntea häpeää ja alemmuuttaa pukeutumisestaan tai yleensäkään mistään. Totuushan nyt kuitenkin on, että Suomessa kaikki on puristettu samaan muottiin ja kaikilla on sama tyyli ja samat vaatteet ja ihmistä katsotaan vaatteisiin. Osaltaan johtuu varmaan siitä, että vaatetarjonta on suppeampaa kuin täällä ja johtuu myös siitä, että tunnetaan olo luontevaksi ja varmaksi vasta sitten kun sulaudutaan massaan.

  Sanoisinko näin, että täällä voin mennä ostoskeskukseen ihan vaikka missä asussa (en tarkoita pornoasuja tms.), eikä ketään kiinnosta mitä minulla on päälläni.

  Voin sanoa, että en missään maassa pukeudu tarkoituksellisesti siten, että herätän huomiota. Pyrin pukeutumaan tilanteen ja olosuhteet huomioon ottaen sekä tietenkin omaa vartaloa pitää katsoa, mikä sopii ja mikä ei. Mutta aina pitää olla mukava ja luonteva olo, olipa asu mikä tahansa. Suomessa vain niin helposti herättää huomiota jos yhtään poikkeaa massasta. Eikä sen poikkeamisen tarvitse olla kovinkaan kummoista.

  Täällä Amerikassa kaikista parasta on se, että ne lihavatkin saavat pukeutua vaikka pikku sortseihin, eikä kenelläkään tule mieleen naureskella tai pilkata. Ikävä kyllä monilla suomalaisilla on TÄÄLLÄKIN tapana arvostella ja naureskella ihmisten ulkonäköä ja pukeutumista. Kato, hihi hihi, kato tuota, hih hih. Niin ala-arvoista käytöstä.

  ReplyDelete
 31. Mina sanoin, etta MINUN on helpompi pukeutua taalla niin kuin itse haluan.

  En voi sille tunteelle mitaan, mutta Suomessa pitaa miettia enemman kuin taalla mita laittaa paalleen.

  Enka mitenkaan hauku suomalaisia tai kehu amerikkalaisia. Tai puhu siita kenen kuuluisi haveta jotain (?) ja kenen olla ylpea.

  Mutta itse aloitit taman postauksen sanomalla etta taalla ollaan konservatiivisempia, ja Suomessa pystyit pukeutumaan rohkeammin.

  Siihen mielipiteeseesi vastasin.

  Ja hei, kai makin nyt jotain tiedan ja voin puhua kokemuksistani, kun olen asunut taalla jo yli 20 vuotta.

  Ja eikun Tampereelle! ;D

  ReplyDelete
 32. Anonyymi
  No taa on hassua, ma en ole koskaan kokenut Suomessa, etta siella pitaisi sulautua massaan. Eika tietty tarvitse taalla Amerikassakaan sulautua massaan.

  Miten se vaikeus sitten ilmenee, jos siella Suomessa hiukan poikkeaa massasta?

  Ja etta suomalaiset nauravat viela lihaville? Ja amerikkalaiset ei niin tee?

  Ja aina muut suomalaiset, oletteko huomanneet, etta kaikki puhuu vain muista suomalaisista. Onko niin, etta ainoot fiksut suomalaiset on muuttanut ulkomaille?

  Ja eivat silti kaikki osaa kayttaytya taallakaan?

  Taa sama keskustelu tulee aina kun puhutaan suomalaisista, olipa aihe ihan mika tahansa.

  ReplyDelete
 33. Susa
  Joo, mee ens kerralla kaymaan Tampereella, voihan se olla, etta siella ollaan ihan erilaisia kuin muualla Suomessa.;)

  ReplyDelete
 34. Susa
  Ai niin, unohdin jo itsekin mista taa alko, eli tosiaan sanoin, etta amerikkalaiset ovat konservatiivisempia kuin eurooppalaiset, monessakin asiassa. Tama tietysti vain yleistaen. Poikkeuksia loytyy kylla puolin sun toisin. Se nakyy pukeutumisessa ja myos sisustuksessa ja monessa muussakin asiassa, esim. asenteissa.

  Ma en ole viela niin tottunut amerikkalaiseen kulttuuriin, joten huomaan erot viela selvasti.

  ReplyDelete
 35. Mun mielestä Suomi on muuttunut aika paljon viime vuosina. Jos vertaan omaa lapsuuttani ja teini-ikää, niin silloin pukeutumisen piti olla samanlaista kaikilla. Nykyään nuoretkin pukeutuvat laidasta laitaan, eikä kukaan katso pahalla (ei ainakaan kukaan, jonka mä tunnen, ainahan löytyy JOKU). Itse en ole koskaan halunnut herättää huomiota pukeutumisella, mutta pukeutunut silti siihen, mihin haluan. Teininä tässä oli kamala ristiriita, kun olin punkkari pikkukaupungissa ja yritin samalla olla herättämättä huomiota, hah!

  Suomessa voi mielestäni pukeutua mihin vaan, mutta se ei onnistu, jos ei omaa "en välitä mitä muut sanovat" -asennetta. Koska kyllä aina JOKU saattaa sanoa jotain.

  Mä en ole koskaan käynyt Amerikassa, joten en tiedä sen paikan pukeutumisesta mitään. Tai siitä, onko sielläkin JOKU :D

  ReplyDelete
 36. Upea kuva puserosta tuulen veimänä!

  Mukavaa ja rentoa pukeutumista kannatan minä. Kauneinta on, kun ihminen pukeutuu itsensä näköisiin vaatteisiin ja viihtyy niissä.

  Ikä ei ole numeroita vaan asenne.

  Hauskaa vappua!

  ReplyDelete
 37. Minun mielestäni kukin pukeutukoot oman makunsa mukaan, mutta virallisiin tilaisuuksiin mennessä kannattaa käyttää järkeään.

  Sveitsissä minun kokemukseni mukaan saa pukeutua vapaammin kuin Suomessa. Täällä ei ketään kiinnosta, vaikka kulkisi kaiken vuotta tonttulakki päässä.

  Suomessa minäkin jouduin selittelemään, miksi olen esim. meikannut tai miksi korvakoruni ovat niin suuret.

  Täällä ei kukaan ole koskaan ällistellyt mitään.

  En kyllä tällä iällä enää välittäisikään... ;-D

  ReplyDelete
 38. Anne olikin sitten jo kirjoittanut mun kommentin ;O) Olin nimittäin kirjoittamassa, että tämä viiskymppinen (ok, ensi vuonna) täti vetää nyt tonttulakin päähän ja lähtee pihalle... Mielestäni kukin tyylillään kunhan ei pukeutumisellaan loukkaa.

  70-luvun puolessa välissä pukeuduin omalla tavallani kävelypukuun kun muut kulkivat farkuissa ja mua luultiin kolmekymppiseksi. Parikymppisenä olin hippityylinen kuun muilla Lacosten pikeepaita ja farkut.

  Farkkuihmiseksi tulin vasta kun menin firmaan töihin missä dress code ja farkut kielletty.

  Täällä Irlannissa mielestäni TODELLA vapaa pukeutuminen työpaikkojen ulkopuolella. Tai ehkä juuri siksi että monessa paikassa on dress code. Lähikaupasta voidaan hakea maito varvastossuissa pyjamahousut poplarin alta vilkkuen.

  Tällä hetkellä lasken itseni täysin tyylittömäksi, mutta jos en löydä kauppaan lähtiessä oikean väristä käsilaukkua otan taskuun pelkän lompakon ;o)

  Ihana keskustelu!

  ReplyDelete
 39. Mielenkiintoinen keskustelu! Luulenpa, että jokainen on oikeassa. :) Pukeutuminen ja sisustus riippuu nimittäin sekä paikkakunnasta (iso/pieni, kaupunki/maaseutu, itä/länsi, pohjoinen/etelä...) että "piireistä", joissa liikkuu. Edellä mainittujen lisäksi ihan oma maku ja tyyli vaikuttaa.

  Itselläni ei ole yhtään Pentikin astiaa eikä ystäväpiirissäni luultavasti kukaan kerää niitä. Sisustus ei myöskään ole valkoinen kotona, maalla sitä vastoin on. Rakastan monenlaisia tyylejä, skandinaavinen moderni klassismi on kivaa, mutta niin on esimerkiksi art nouveau-tyyli. Marimekkoja ei ole itsellä, ei lapsilla eikä ystävilläkään mitenkään erityisesti.

  Sveitsissä yli 30 vuotta asunut ja edelleen siellä asuva ystäväni väittää, että siellä jos missä kytätään ja pukeutuminen on kaavamaisempaa. No, sekin kuuluu hänen yhteiskunnallisten ympyröidensä kuvioihin. Muualla ja muilla voi olla aivan toisin.

  Samat kuviot pätevät ehkä Amerikka-Suomi -akselillakin. :)

  ReplyDelete
 40. ii
  No just, toi on niin totta, se oma asenne saa jonkun nayttamaan kaikilta, kun on epavarma, niin huomaa just ne jotkut, jotka arvostelee, vaikka suurin osa ihmisista ei sita tekisikaan. Ihmisilla on aina taipumus niin helposti yleistaa.

  Tosta mun omasta epavarmuudestani tietty on kyse myos taalla Amerikassa, aluksi tunsin itseni oudoksi taalla. Ja siita tietty tuli sitten sellainen olo, etta mulla on vaarat vaatteet.

  Suomessa mielestani saa tosiaan aika vapaasti olla ihan oma itsensa ja ilmapiiri on siina vapautunut tosi paljon, johtuukohan se myos osittain siita, etta oma itsevarmuus on lisaantynyt, nuorena sita oli paljon epavarmempi, mullakin oli joskus punkahtava kausi. Silloin tuntui, ettei kukaan ymmarra.

  Kultsin kämppä
  Taalla tuuli eilen navakasti ja sainkin hauskoja kuvia, kun pusero leijaili.

  Ja ma olen ehdottomasti sita mielta, etta oma tyyli pukee ihmista parhaiten. Jos liiaksi kyttaa muotia ja trendeja, niin voi nayttaa aika teennaiselta.

  Ja olen samaa mielta iasta, se on tosiaan asenne. Ei numeroita. Mulla on ehka joku 50 kriisi, koska nyt olen tuntenut hienoista epavarmuutta, on tullut tunne, etta pitaisi ehka pukeutua hiukan naisellisemmin jo tassa iassa. Mutta tama menee varmaan ohi...

  Hauskaa vappua sinne Suomeen, tassa juuri mesengerissa juttelen tyttareni kanssa, Tampereella on aika kehno keli, toivottavasti paranee. ;)


  Anne
  Joo, totta, virallisissa tilaisuuksissa on tietty kohteliasta ottaa muutkin huomioon. Mutta muuten olen kanssa vapaan pukeutumisen puolesta.

  Mulla on itsellani taas sellainen tunne, etta Suomessa voisin kylla kulkea vaikka tonttulakissa ja kukaan ei sita ihmettelisi, paitsi tietty omat vanhempani, jotka kylla on kauhistelleet aina mun tyylia ja ehka mummo aikoinaan.

  Sveitsissa on ollut niin lyhyen aikaa, etta kovin tarkasti en tieda miten siella ihmiset pukeutuu noin yleensa, mutta eikohan se ole aika rentoa eurooppalaista meininkia. Mutta ainakin Saksassa ja Ranskassa olen itse tuntenut voivani olla ihan just vapaa nayttamaan omalta itseltani.

  Helja
  No sullahan on ollut hauska persoonallinen pukeutumishistoria. ;)

  Ma olen kanssa aina ollut tollanen, etta lahikauppana olen mennyt yopuvussa, tietty jonkun takin alla. Ja ilman meikkia tai mitaan. Taalla Amerikassa olen siina hiukan ujompi, pitaa ainakin laittaa rintsikat, tosin taalla on niin lammin, ettei aiva voi laittaa takkia peitoksi.

  Juu, olihan taa mielenkiintoinen keskustelu, tosin nyt taas aamulla kulkee ajatus hiukan paremmin kuin eilen illalla, joten tuli hopotettya vahan sita sun tata. ;)

  ReplyDelete
 41. Tiina
  Olet ihan oikeassa, kaikista eniten vaikuuttaa se ihan oma lahipiiri, sen perusteella sita sitten tekee johtopaatoksia muista ja yleistaa. Ja tietty silla on merkitysta millaisesta paikasta on kyse.

  Ma en kanssa tunne varmaan yhtaan ihmista, jolla olis Pentikin astioita, joten vahemmistona sellaiset Suomessa on. Ja Marimekkokaan ei mitenkaan pista silmaan joka kodissa. Itse asiassa aika harvoilla tutuillani on sitakaan.

  Mun saksalainen ex-mieheni ja ranskalainen serkkuni ovat sita mielta, etta Suomi on monessa suhteessa paljon rennompi ja vapaampi maa, kuin esim. Saksa ja Ranska, niissa on edelleen paljon kaavamaisempia perinteita, isot kaupungit tietty poikkeuksena. Ma kanssa ennen aina valitin tota kuinka Suomessa ei uskalleta ja muualla ollaan niin rohkeita, mutta kun katseli Suomea ulkomaalaisen silmin, niin huomasin, etta noi oli vaan omia ennakkoluuloja, jotka ei tosiaan pitanyt paikkaansa.

  ReplyDelete
 42. Oletko ollut Ellen DeGeres Showssa, tai kyllähän mä näen tuosta sun tekstistäsi että olet, mutta silti - vau! Ja ihana tuo vihreä pusero!
  Itse arvostan kyllä enemmän persoonallista tyyliä, vaikka (tarina luvassa) tänään kun pidin koulussa prinsessakruunua vapun kunniaksi, tuli vastaan muutamia ihmisiä, jotka katsoivat ja sanoivat vähän pahasti. Otin kruunun heti päästä pois, tosin laitoin sen pian taas takaisin. Kai muidenkin mielipiteiden pitäisi vaikuttaa, muttei kovin jyrkästi.
  Minun mielestäni hautajaisiinkin voisi joskus mennä valkoisissa vaatteissa kuin enkelit, ja linnanjuhliin kalkkuna päässä, vaikka perinteitä arvostaisikin.
  Mä muuten ajattelin että Amerikassa pukeudutaan erikoisemmin kuin missään muualla, eipäs kai ookkaan näin.

  ReplyDelete
 43. Saima
  Juu, olin tosiaan Ellenin showssa ja siella oli esiintymassa myos Gwen Stefani. Oli kylla mahtava show.

  Kalkkuna paassa linnanjuhliin, kuullostaa hauskalta. Ja taitaa kylla olla hautajaistenkin suhteen jo niin, etta ei valttamatta tarvitse mustiin pukeutua. Itse en ainakaan haluaisi sellaisia hautajaisia, etta sinne pitaisi jotenkin liian jaykasti ja muodollisesti pukeutua.

  Amerikassa kylla pukeudutaan erilailla, mutta en nyt nimittaisi sita mitenkaan erikoiseksi. Ihmisilla on kylla useasti huikeasti enemman vaatteita, koska erilaisiin tilaisuuksiin tarvitaan niin erilaisia vaatteita. Juhliin ja moniin tilaisuuksiin pukeudutaan huomattavasti muodollisemmin. Ja samassa asussa ei voi nayttaytya liian usein. Ma olisin ihan pulassa, jos mulla olis taalla enemman juhlia. ;)

  ReplyDelete
 44. En edes jaksanut lukea koko "vaittelya" lapi, mutta asuessani Jenkeissa huomasi etta pelkastaan eri osavaltioiden valilla oli huimia eroja pukeutumisessa. Toki Losissa on enemman paineita nayttaaa hyvalta ja sen on varmaan yksi Jenkkilan aarilaita mita tulee pukeutumiseen, kauneusleikkauksiin ym.

  Seattlessa asuessamme huomasi eurooppalais siirtolaisuuden vaikutuksia paljon. Ihmiset olivat tyylikkaita, erittain urheilullisia ( siella syodaan enitekseen vihanneksia ym. koko USA:sta ) Super ylipainoisia oli aarimmaisen vahan.

  Sen pari vuotta mita siella asuimme koin kylla etta pukeutuminen oli vapaampaa ja avarakatseisempaa mita Suomessa.

  Kun muutettiin Brasiliaan meinasin "vinksahtaa" siella ylikorostuneen seksuaalisuuden ja kauneuslaikkauksien keskella :-D

  Siella opin pitamaan korkokenkia, mita en Suomessa varmaan ikina pitaisi. Suomessa pitaa paasta fillarilla tai kavellen joka paikkaan. Suurin osa maata joka on viela niin pitkalle maaseutua ja ympari vuoden epamaaraista saata, ei korkkarit vaan oikein passaa!

  Kiinalaiset pyrkivat hurjaa vauhtia "muodistumaan". Lyhyenlannat emannat harppoo korkkareilla pera pitkalla ja nayttavat lentavan nokalleen hetkena mina hyvansa. Pukeudun taalla varmaan huonoiten kuin ikina!

  ReplyDelete
 45. Tuli viela mieleen kun aina toitotetaan sita suomalaisten epavarmuutta, alemmuudentunnetta jne. etta eikohan se ala olla menneen talven lumia ja meidan keski-ikaisten ja sita vanhempien pierujen paahanpinttymia.

  Nuori sukupolvi on mielestani jo paljon avoimempaa ja jotenkin iloisempaa kuin me 60-ja -70-lukulaiset, eika taatusti jaa jalkeen jossain kaytoksessa esim. verrattuna saksalaisiin. Painvastoin. Paihittaa fiksuudessaan ja reippaudessaan monet muut kansallisuudet!

  maailma muuttuu!

  ReplyDelete
 46. Satu
  Ma uskon kanssa, etta osavaltioiden valilla on todella paljon eroja ja tietty kaupunkien, ma luulen, etta mulle paljon "tutumpia" ymparistoja olis esim. New York tai juuri Seattle. Ma luulen, etta niissa on aikalailla samanlainen ilmapiiri kuin Euroopassa.

  Los Angelesissa nayttaa tosiaan kaikki kauneusbisnes kukoistavan ja taalla kauneus ihanne on jotenkin niin supernaisellinen ja seksikas, ehka eurooppalaiseen makuun menee overiksi.

  Taalla jotenkin pistaa silmaan kanssa korkokengilla hienossa mekossa sipusuttelijat. Onhan se ihan ok joskus, mutta ihan vain arkena se on jotenkin hassua. Se on jotenkin sellaista nousukasmaista tarkeytta, etta pitaa nayttaa rikkaalta. Joten varmaan kiinassa on just samanlaista porukkaa.

  Ja toisaalta taalla kylla tavikset pukeutuu aivan yhta huonosti, jos ei huonommin kuin suomalaiset. Ma sulaudun hyvin tohon massaan. Harvoin jaksan taalla oikeasti edes yrittaa pukeutua.

  Ja ihan samaa mielta olen suomalaisesta nuorisosta, niilla ei ole enaa rasitteena sellaisia ianikuisia suomalaisia ennakkoluuloja suomalaisista. Ehkapa se, etta tunnen paljon suomalaisia nuoria ja olen myos tyoskennellyt tosi paljon nuorten ihmisten kanssa, on aiheuttanut sen, etta en oikein itse enaa osaa allekirjoittaa niita ajatuksia, etta suomalaiset olis jotenkin tylsaa, harmaata massaa. Olen samaa mielta, etta nuori sukupolvi paihittaa fiksuudessaan ja reippaudessaan monet muut kansallisuudet. :))

  ReplyDelete