Tuesday, April 27, 2010

Kuurin jalkeisia kuulumisia

Kahden viikon tehopuhdistuskuuri on nyt takana. Mutta ei tulisi mieleenkaan nyt palata takaisin vanhoihin ruokailutapoihin. Eika vahiten sen takia, etta taman kuurin aikana paasee niin helpolla. Ei tartte miettia juurikaan sita mita sois. Ainakin aamiaisen ja lounaan aioin nyt jatkossakin korvata smoothieilla. Tosin ennenhan multa yleensa jai aamiainen kokonaan syomatta, mutta nyt huomaan, etta paiva lahtee kylla paljon energisemmin kayntiin, kun aamulla vetaisen herkullisen ja terveellisen smoothien.Enaa en lysahdakkaan paikoilleni, vaan paivan mittaan tulee liikuttua paljon enemman. Ma olin jotenkin niin laiskistunut, etta kaikki liikunta ja  kotiaskareet oli jotenkin pakottamista, mutta nyt on toisin pain. En millaan malta pitaa persuuksia tassa tuolilla koko paivaa.  Mulle iskee nyt usein  mieleton siivousvimma tai sitten pitaa vaan lahtea kipaisemaan jossakin. Pari viikkoa sitten kavely tuntui viela kuin jalat olis olleet puupokkelot.

Iltaisin sama juttu. Ennen laiskistuin makuu asentoon, saatoin koko illan rohnottaa sangyssa telkkaria katsellen. Nyt en malta olla enaa makuuasennossakaan liikkumatta. Siina samalla voi tehda yhta sun toista pikku jumppaa. Siina samalla puristelen pakaroita, teen pienia vatsarutistuksia tai sitten vaan jumppaan naamalihaksia. Liikkeiden ei tarvitse olla valttamatta rasittavia. Pilateksesta ja joogasta loytyy monia pikku liikkeita, jotka ovat tosi tehokkaita. Ja kun kunto alkaa kohota, niin liikkumista voi sitten koko ajan tehostaa, ei pakottamalla, vaan se tapahtuu kuin huomaamatta.

Mitas muuta? Kavin kampaajalla klimpsauttamassa hiuksista kuivat latvat pois, takaa lahti melkein 10 cm. Joten nyt on hiuksetkin keventyneet ja paremmassa kunnossa. Iltaisin olen myos virkannut ja neulonut ahkerasti (sekin on hyvaa liikuntaa kasivarsille). Eilen sain melkein valmiiksi kaulaliinan, pitaa vaan tanaan paatella langat siita.

Ai niin, taas loytyi kiva pikku yllari, talla kertaa ruotsalaiselta Wabi & Sabi blogilta; Finland & LA = Itkupilli Blog.

11 comments:

 1. Ehkä minunkin pitäisi käydä läpi tuo puhdistuskuuri.

  ReplyDelete
 2. Kuulostatpa energiseltä. Ei tekisi sellainen kuuri pahaa minullekaan.

  ReplyDelete
 3. Elisa Day
  Kannattaa kokeilla. :)

  Yoli
  Thank you. :))

  LENNU
  No mulla on energia lisaantynyt valtavasti, ei varmaa tekisi tallainen kuuri pahaa kenellekkaan. :)

  ReplyDelete
 4. Minullakin on tavallaan puhdistuskuuri aamusta alkaen mutta illalla se romuutuu..
  pääsiäisen suklaat jäänny pääle...
  Ehkä Vappuna loppuu, i hope!

  ihania kuvia sinulla..

  ReplyDelete
 5. Kohta täytyy minunkin oikeasti vetästä tuo kuuri. Kauhea väsymys iski eilen ja sitten vaan makasin illan ja söin suklaata ja jopa pienen vegepizzan (pizzassa ei kyllä ollut rehuja, vaan neljää eri juustoa) :D

  Minä en siis oikeasti välitä pizzasta, mutta eilen iski joku hehtaarinälkä. ;)

  ReplyDelete
 6. Hanne
  No mullakin illat on vaikeimpia, ma olen kylla yrittanyt varata mahdollisimman terveellisia herkkuja silta varalta, etta sorrun houkutuksiin. Mutta parempi siita huolimatta syoda aamusta mahdollisimman terveellisesti, sulaa sitten ne kielletyt hedelmatkin sutjakammin.

  Elegia
  No varmaan vasymyksessa on osansa jet lagilla, mutta tietty vasymysta voi aiheuttaa sekin, etta ruuasta ei saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita, sitten saattaa tulla just sellanen nalka, etta tekee mieli syoda vaikka mita.

  Ma kylla yleensa tykkaan pizzasta, mutta koitan nyt olla enimmakseen ilman jauhotuotteita ainakin jonkun aikaa. Niista saa niin paljon tyhjia kaloreita.

  ReplyDelete
 7. kyllä selkeesti näytätkin pirteämmältä kuin kuvissa ennen kuuria! Sanoisin että silmät vilkkuu :))))))

  ReplyDelete
 8. Hyva hyva! Siita se lahtee! Mulla oli ennen tapana suurkuluttaa kaikenlaisia proteiini ja ateriankorvikejuomia. Nyt kun olen vaihtanut kaikki teolliset sotkut itse tekemiin viheersmootheihin, niin kyllapa huomaa energiassa eron! Taatusti tulee kaikki tarvittavat vitamiinit ja mineraalit ja smoothien kehittelyssa on vain taivas rajana eika niiden kanssa voi menna kovin pieleen.

  Liikuntaan tulee muuten onnellinen addiktio kun jaksaa sita vaan saannollisesti harrastaa :-)

  ReplyDelete
 9. Satu
  No on kylla tosiaan selkea ero noiden omien smoothien ja teollisten valilla. Ja sekaan voi tosiaan laittaa ihan mita vaan. Tuskin olen koskaan syonyt nain monipuolisesti, tulee varmasti saatua vitamiinit ja hivenaineet.

  Mulla oli niin pitkaan toi liikunta vahissa, mutta nyt tuntuu jo taas mukavalta kun jaksaa. :)

  ReplyDelete
 10. Olen ollut muutaman päivän lomalla ja vasta nyt löysin tämän postauksesi. Ihana tämä sinun kertomuksesi. Perässä tullaan. Yhden aterian päivässä korvaan jo smoothiella. Kerron blogissani sitten lisää, kun saan enemmän painoa putoamaan.

  ReplyDelete