Sunday, June 13, 2010

Tieteellista tekstia ja sitruunapirteloKiitoksia tas kaikille mielenkiintoisista keskusteluista, on tosi kiva jutella valilla hiukan syvallisesmmistakin asioista.  Ja vaikka mulle merkitsee myos tosi paljon monet '"pinnallisemmatkin" asiat, niin musta on kiva, etta voin tan blogikin valityksella jutella ihan kaikenlaisia.


Ma en ole oikeastaan tainnut koskaan kertoa, mista mulle itselleni tuo usko "hihhuli" juttuhin todella alko. Mulle ei oikein tehonnut mitkaan populaarit elamantapaoppaat. Olen kylla aina ollut sen verran utelias, etta tottahan olen sellaisiinkin tutustunut, mutta skeptikkona en ehka sitten kuitenkaan tullut tarpeeksi vakuuttuneeksi. Joten yritykset olivat sitten aika puolinaisia.


Mulla alko todellinen kiinnostus herata oikeastaan vasta, kun jatkuvasti tormasin aivan samoihin elamanviisauksiin  tieteellisimmillakin tahoilla. Seuraavissa mietelauseissa on sellaisia ajatuksia, jotka sytytti mulla todella oikean intohimon ymmartaa lisaa:


“There's no reality except the one contained within us. That's why so many people live an unreal life. They take images outside them for reality and never allow the world within them to assert itself.”
Hermann Hesse

"Your vision will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes."
Carl Jung

"The only real valuable thing is intuition."
Albert Einstein

Eli ihan tuon kaltaisten ajattelijoiden ajatuksia en voinut kuitata humpuukkina sen takia, etta en omalla rajallisella jarjella noidenkaan lauseiden ydinta pystynyt taysin ymmartamaan  Ja kuten noista lauseistakin voi jo paatella, ei niita voikkaan pelkalla jarjella ymmartaa.

Eli kyse ei ole ollenkaan omista teorioistani kun olen taalla jankannut naita juttuja. Omalla ymmrryksellani ma tuskin olisin kovin pitkalle puusta paassyt. Mutta viisaiden syvalliset oivallukset avaa aivan uudet ulottuvuudet ymmarrykselle.

Tuolla kommenteissa lupasin, etta kirjoitan hiukan haaveilusta ja unelmista. Ma nyt kuitenkin lopetan talla kertaa tahan ja lahden tonne ulos haaveilemaan, aurinko on kohta laskemassa ja ilta alkaa ihanasti viileta. Kuvat on otettu tana aamuna.  Eli palaan asiaan taas uudelleen.

Keltaisessa smoothiessa sitruunasorbettia ja soijamaitoa. Ihana terveellinen vaihtoehto pirtelolle.


Ai niin, ja ihana Agneta oli jalleen laittanut Wabi&Sabi-blogilleen mun valokuvia. :))

15 comments:

 1. Huomenta Suomesta. Annat minulle blogisi kautta todella paljon. Ihania kuvia, ihania värejä, jälleen.

  Voi jospa olisi monta huonetta.Eipä ole, mutta on unelmia ja haaveita...( se insinöörityypin kanssa elävä ja häntä rakastava) Onneksi voi kuitenkin "ujuttaa" väriläiskiä, pieniä kauniita asioita ja astelmia sinne tänne ja näin ollen molemmille kelpaa.

  "The only real valuable thing is intuition."
  Albert Einstein

  Just ni. Nyt tuli mieleen, että ehkä näytän tämän miehelleni seuraavan kerran, kun mennään huonekaluostoksille :)

  ReplyDelete
 2. Ihanat värikkäät värit! Nautin kuvistasi :)

  ReplyDelete
 3. Vaikeita nuo lauseet onkin ymmärrykselle, mutteivat kokemukselle. Ne on elettävä, ei vain pohdittava. Ajattelun hölinä vain peittää sisäisen olemuksemme.

  Alan taas seurata kirjoitteluasi säännöllisemmin. Lupaan sen enemmän itselleni. Tässä on tapahtunut niin kaikenlaista. Nyt on yhteisasuminen alkanut jo urautua uomiinsa ja aikaa voi jäädä enemmän toistenkin blogien seuraamiselle. Hyvää huomenta sinulle!

  ReplyDelete
 4. Hienoja nuo valitsemasi mietelauseet. Eivät oleet mitään turhia poikia nuo.

  Ensimmäinen kuvasi on aivan "syötävän" ihana.

  ReplyDelete
 5. Puistolapsi
  Kiitos, oikein kiva jos kuvat ja varit ilahduttaa.

  Meilla on vain kaksi huonetta ja se on talla hetkella musta oikein hyva juttu, on helpompi pitaa koti kunnossa, kun ei oo liikaa tilaa.

  Ja vari voi tietty laittaa ihan pienina varilaiskina, kylla se vari aina vetaa huomion itseensa.

  Rita
  Kiitos. :))


  Marjaisa
  Hyvin sanottu, jarki ei ylety kovin korkealle, mutta intuitiossa tieto muuttuu suoraan kokemukseksi. Mutta ajattelun holinalla sen helposti peittaa.

  Kiva, jos sulle jaa enemman aikaa bloggailuun, mulla itsella valitettavasti aikaa on tahan aika vahan, mutta silti tekee mieli kirjoitella jotain, koska aina niin piristavaa keskustella taalla.

  Kerro terkkuja silla yhdelle isovanhemmalle taalta toiselta. ;)

  VaL
  Thak you. :))

  Unelma
  Kiitos ja kylla noiden poikien ajatuksiin kannattaa aina tutustua.

  Miedan olkkari on aika karamellinen. ;)

  ReplyDelete
 6. Tosi makeet kvuat! Ymmärrän hyvin mitä ajat takaa. Minä olen ajatellut, että vaikkapa taide ja tiede selvittävät samoja asioita, mutta eri lähtökohdista kumpuavilla menetelmillä.

  Tykkäsin tosta Einsteinin sitaaitsta. Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 7. Tuure
  Juu, tieteessa ja taiteessa kylla on samoista asioista kyse, mutta molemmilla aloilla paastaan varmasti parhaimpaan lopputulokseen jos tietoa ja taitoa ammennetaan suoraan intuitiosta.

  Tuo Einsteinin sitaatti on mun lemppari. Lyhyt ja ytimekas.

  Mukavaa viikko sinullekin. ;)

  ReplyDelete
 8. On niin kiva lukea blogisi ja olet niin taiteellisesti lahjakas. Blogisi muistutta kaunista satukirjaa missä ei arvaa mitä seuraavassa sivussa tapahtuu.

  Minä pidän myös Forrest Gumpin sitaattista "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

  Eläämässä on aina yllätykksiä!

  ReplyDelete
 9. Pauliina
  Kiitos, olipa ihana kommentti, tulin siita hyvalle tuulelle.

  Ja toi sitaatti Forest Gumpista on ihana, ja niin totta sekin.

  Elama on ihanaa kun se on taynna yllatyksia. ;)

  ReplyDelete
 10. Viisaita ajatuksia kaikilla heillä. Elämänmittainen matka omaan itseen, joka on päämäärä.. siinäpä se tie syvälliseen ymmärrykseen.

  ReplyDelete
 11. Tanssiva harmaa pantteri
  Matka on todella elaman mittainen, ja itsesta kiinni kuinka pitkalle haluaa matkustaa. ;)

  ReplyDelete
 12. It allows both parities involved, who are not ready to
  make a real commitment, to make a lesser commitment.
  At Mens Wedding Rings and mens promise rings Bands we offer plain wedding rings that are sleek and sophisticated.
  As emerald is an expensive gem they usually come in shapes that help in retaining maximum weight from raw stone.


  Visit my web site; promise rings tulsa

  ReplyDelete
 13. Lemon juice can also be applied topically on acne, pimples and brown spots half an hour before bath you'll take pride in works as effective treatment to the problem. Dandelion needs to be be avoided by individuals with known allergy to honey, chamomile, chrysanthemums, yarrow, feverfew, ragweed, sunflower or daisies. Find out a number of their differences, and the ways to choose the one that is right for you personally. Sometimes people think "more is better" when it comes to skin cleansing and may scrub excessively.

  My homepage: acne top [http://timifb.altervista.org/]

  ReplyDelete
 14. Am I the only one out there who thinks Apple could really
  care less about the moral and spiritual issues behind pornography.
  Having personal contacts with the jeweler is extremely important in case
  you need to resize or modify the ring. The historical origins of the friendship rings stretches
  back to the Ancient world.

  Visit my weblog :: homepage

  ReplyDelete