Tuesday, September 28, 2010

Positiivisuuteni salaisuus? ~ The secret of my positivity?Tatahan on jo jotkut osanneet epaillakin. Kuulen aika usein, etta katselen maailmaa vaaleanpunaisten lasien lapi...no on kylla tosin muutaman kerran vaitetty, etta kayttaisin sinivalkoisialaseja, mutta tassa se totuus nyt on, 20 paria vaaleanpunaisia laseja. Ja kun ne on viela vaaleanpunaisessa repussa ja paivan asuna vaaleanpunainen royhelopaita ja neule (no ei oo oikeesti ainakaan taman paivan asu, taalla lampotila kieppuu 40 C molemmin puolin), niin ei kai ole ihme, jos mieli on kevyt ja huoleton. ;)

Vaaleanpunaista pidetaan herkkana ja tyttomaisena varina. Jopa halpana ja halveksittuna liiallisen siirappisuuden ja kepeyden takia. Miesten, poikien ja aikuisten naisten paalla pinkkia saatetaan pitaa arveluttavana. Mita? Onko siella nyt joku, joka ajattelee noin? Etta pinkkia saa kayttaa vain pikku tytot?

Ma olen yli 30 vuoden ajan tehnyt toita varien kanssa ja olen huomannut, etta usein ihmiset, jotka suhtautuvat pinkkiin erityisen negatiivisesti, ovat ihmisia, jotka ei oikein pida muutenkaan positiivisista asioista.

Tassa linkki pinkit linkit-blogille, siella voi kayda testaamassa omaa suhtautumista pinkkiin ja positiivisuuteen.;)

***
Secret of my positivity? I've heard quite many times, that I look things trough pink glasses. If you have 20 pairs of pink sun glasses in pink back bag and wear pink ruffle skirt with pink cardigan, it's no wonder if your mind is light and easy-going.

Pink is delicate and girlish color. Some find it even cheap and too sugary. If men, boys or elderly women use pink, that might be a little bit dubious. What? Is there somebody who thinks like that?

I've worked with colors over 30 years and noticed that usually people who have very negative thoughts about pink, are people who also otherwise despise positive things.

19 comments:

 1. Kyllä elämässä pitää olla pinkkiä sopivissa määrin, joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Silti aina!

  Mulla on joskus ollut sydämenmuotoiset pinkit aurinkolasit ja voi että ne oli makeet!

  ReplyDelete
 2. Lepis
  Voi ei, mulla on vaan tollasia tylsan mallisia laseja. Tahtoo sydamenmuotoiset! ;)

  ReplyDelete
 3. Sut taidetaan laittaa hautaankin pinkit lasit päässä, näyttää olevan niitä muutama kappale:)
  Pink rocks

  ReplyDelete
 4. Henrietta
  Hyva idea, pitaakin nyt kayttaa noita saasteliaasti, etta ainakin on yhdet viela sitten jaljella joskus ehka 50 vuoden paasta. ;D

  ReplyDelete
 5. lol, mulla oli vahingossa viela vaaleanpunainen peruukkikin paassa. ;D

  ReplyDelete
 6. Olis muuten aika cool ku ois pinkki arkkukin

  ReplyDelete
 7. Henrietta
  Sun kannattais perustaa hautaustoimisto, meinasin sanoa, etta haluaisin sitten olla sun eka asiakas...mutta ehka nyt maltan viela odotella. Mutta hyvia ideoita, noi laitan kylla korvan taakse. ;D

  ReplyDelete
 8. Joo mulla on joskus sairas huumori,mutta pitää miettiä asiat etukäteen jos jää vaikka auton alle.Mä olen laittanut vaatimuksiini irkkubändin ja muistojuhlat kivassa pubissa jossa muistellaan kuinka tollo olin:)
  Otan yhteyttä jos laitan vainajatoimiston pystyy,olis kunnon alan vaihdos ainakin.
  Hyvää yötä tutu aika alkaa,menen näkeen unia pinkistä hautatoimistosta

  ReplyDelete
 9. Kiitos yllättävästä linkityksestä!

  Sulla on enemmän pinkkejä laseja kuin mulla:)

  Hieno kirjoitus sinulta! Suomessa varsinkaan miehet eivät saisi käyttää pinkkiä. Ja joillekin pinkkiä suosiva nainen on aivoton.

  Pinkin blogin kirjoittajana lohduttaudun sillä, että ilman aivoja elämä on pinkin kevyttä;)

  Katselen näitä blogejasi pinkillä silmällä ja kirjoitan lähitulevaisuudessa jotakin blogeistasi pinkisti:))

  ReplyDelete
 10. Henrietta
  Ma otan tolta sun vinkkilistalta kanssa ton tollo jutun omiin hautajaisiini.
  Ja laita sitten vaikka sahkopostia, jos vaihdat alaa, niin lupaan tulla asiakkaaksi...en nyt kylla viela mitaan aikaa lupaa.;)

  Hyvaa yota ja kauniita hautaustoimisto unia.

  Pink Links
  Mun piti laittaa toi linkki jo aiemmin, mutta vasta nyt muistin ja mutta tahan juttuun se sopikin oikein hyvin.

  En usko, etta suomalaiset ton pinkin suhteen (nyt mulla on ne sinivalkoiset lasit paassa)erottuu mitenkaan muun maalaisista, ihan sama juttu se on taalla Jenkeissakin. Musta tuntuu, etta nuoret suomalaiset on aika rohkeita kansainvalisesti.

  Ja totta, ilman aivoja on tosi kevytta ja kivaa.

  Ja kiva jos kirjoittelet jotain pinkisti. :))

  ReplyDelete
 11. Noita laseja voisi lähettää joskus vähän joillekin muillekin :) Minusta vaaleanpunainen on kaunis väri, mutten osaa sitä oikein käyttää vaatteissa..tai ootappas, juurihan minulla on tänään vaaleanpunainen huivi, että se siitä.

  ReplyDelete
 12. Pinkki on kyllä ihana väri;mulla ei ole nyt kuin ihan pari pinkiä juttua ja pari pinkkiä vaatetta. Mutta vuosia sitten kävin läpi pinkin kauden,jolloin melkein kaikki oli pinkkiä.Pink rules!

  ReplyDelete
 13. Heihelou kaikki

  pidän just breikkiä pinkin maalauksen maalaamisesta, ei tuu ihan priimaa, vaik väri on hyvä.
  Tyttö oli eilen kotona ja teki väriopintehtäviä ja kummasteli miten meikä vanha mustavalkosen tekijä on seonnut päästään. Mutta asia ei ollut se vaan se että niille oli siellä väriopin tunnilla sanottu että pinkki saa nuorissa miehissä FYYSISEN ahdistuksen aikaan. Meidän muksu oli ymmärtänyt että se ei edes olisi ollut mitää kulttuurisidonnaista pikkulikkojenväri-ahdistusta vaan värin aikaansaama reaktio. Sellainen kun vihreän rauhoittavuus. Sanoin sille että tieto ei ole totta. Tämän faktan tosin vetäsin hatusta, tietenkin.

  ReplyDelete
 14. Hah, rakastuin sun juttuihin aikanaan juurikin pinkin ja pastellivärien ilahduttavan runsaan käytön ja värien ihanan sekamelskan vuoksi.
  Tiukkapipot pyöritteli päätään vieressä.

  Mulla oli viime viikolla yksi päivä päällä vaaleansininen valkopallollinen mekko, pinkki baskeri, pinkit kengät (joihin olen laittanut nauhat pinkistä organzasta, jotta saan IIISOT pinkit rusetit jalkaterieni päälle) ja pinkit bambikorvikset.
  Joku summatyyppi otti asiakseen tulla huomauttamaan, että "Tiedätkö, on kamalan näköistä, kun aikuinen nainen pukeutuu vauvanvaatteisiin"
  En oikein osannut muuta kuin nauraa ja sopertaa että "jos sattuu silmiin niin katso muualle"
  APUA :D Mikä ihmisiä vaivaa?

  ReplyDelete
 15. Täällä yksi pinkin ystävä. Työpöydällä hurraa pinkki läppäri ja moni muukin pikkuesine on samaa sävyä. Ylleni en oikein voi pinkkiä pukea, näytän jouluporsaalta. Vaan jalassa on nytkin pinkit unisukat. Kyllä vain pinkki rules!

  ReplyDelete
 16. Kirjailijatar
  No ni, eli osaathan sa sitten vaaleanpunaista kayttaa. Ja eihan sita tietty tartte kiireesta kantapaahan pukea. ;)

  Yaelian
  No sahan olet sitten ihan pinkki tyyppi. Ja kyllahan noi varit menee kausittain. Mulla vaan tuntuu, etta nyt pinkki on tullut pysyakseen, mutta voihan se olla, etta taa on taas vaan yksi kausi. ;)

  Verdana Versalia
  Oih, olet maalaamassa pinkkia maalausta, kylla siita viela priima tulee. Anna sille aikaa.

  Toi on mielenkiintoinen juttu, toi nuorten miesten fyysinen ahdistus, pitaakin tutustua tuohon. Pinkkiahan, tai sen yhta tiettya savya on kaytetty esim. vankiloissa rauhoittamaan agressiivisia vankeja, se toimii voimakkaasti rauhoittavasti. Joten kylla tossa voi olla jotain peraakin, mutta ala toki kerro tuota tyttarellesi. ;)

  Roskilda
  Toi on just niin uskomatonta, etta jotkut ottaa ihan asiakseen huomautella muille, eli arsyyntyvat siita, etta joku uskaltaa tehda mita haluaa. Ei se todellisuudessa voi olla itse vari, joka arsyttaa, se on enemmankin rento asenne, joka negiksia ahdistaa.

  Eli ihmisia vaivaa rohkeuden puute. Ovat itse liian rajoittuneita, eivatka siksi sieda muidenkaan iloittelua

  En tietty tarkoita, etta kaikkien pitais pukeutua pinkkiin ja sisustaa kotinsa sirkukseksi, mutta ei siita toki pitais sentaan arsyyntya tai allistya, jos joku niin haluaa tehda.

  Mutta pidetaan me rohkeuden lippua korkealla.;)

  Johanna
  Ah, ma haaveilen juuri pinkista lapparista, tarttisin uuden ja vain vari on selvilla.
  Pinkki voi helposti nayttaa jouluporsaalta, ja usein sita on helpompi kayttaa pienissa yksityiskohdissa. Pinkit unisukat kuullostaa tosi suloisilta.

  ReplyDelete
 17. Mitä olisi Elämä ilman pinkkiä ? Pinkki rulettaa !!!! ;o)

  ReplyDelete
 18. Mullakin on pari pinkkiä huivia, sellaista hennon pinkkiä - porsaan värisiä ;) Mutta ei pinkki mulla intohimo ole, enemmän tykkään sellaisista 'luonnon väreistä' - vaikka onhan pinkkiä luonnossakin: muistan kesämökin pinkit meduusat meressä, raa'at puolukan marjat, sateenkaren ääristäkin sitä voi löytää, vaikka ei ole pääväri. ... :)

  Monet ihmiset näkee asiat väreinä - yksi hyvä ystäväni esimerkiksi pystyy sanomaan jokaiselle numerolle, ihmiselle, kirjalle, elokuvalle, maulle ja hajulle värin! Se on uskomatonta! Kun hän näki ekan kerran mut ja mieheni yhdessä, hän sanoi heti, että te olette samanväriset! :) Kiehtovaa!

  ReplyDelete
 19. MaaMaa
  Pinkki on aika lempea ja hyva vari kasvojen lahella, jos vaan on oikea savy, joten huiveihin se sopii hyvin.

  Toi on kiehtovaa, miten tosiaan jotkut nakee asiat eri vareina, ma olen joskus koittanut miettia, etta minka varisia esim. eri viikonpaivat on, mutta en oikein tieda. Ma naen kylla ensisijaisesti kaikessa ekana varin, sitten muodon ja sisalto seuraa vasta niita.

  Taitaa olla tosi hyva merkki, etta ystavasi nakee teidat saman varisina. ;)

  ReplyDelete