Saturday, October 2, 2010

Lisaa rauhaa ja seesteisyytta ~ More tranquility and serenityMulla on nyt tassa kuukauden verran muhineet uudet ideat ja suunnitelman. On ollut ihan hyva, etta en ole voinut tai kerinnyt lahtea toteuttamaan mitaan suin pain. Laitoin tahan nyt viela plajayksen tosi varikasta ja pinkkia, koska nama varit tulee vaistymaan seesteisempien ja neutraalimpien varien myota.

Ei silti, tykkaan kylla edelleen vareista ja mielestani rempseitakaan vareja ei kannata pelata tai karttaa. Ne sopii hyvin joihinkin elaman tilanteisiin. Mun ekassa omassa asunnossa sisustus oli ekaks mustavalkoinen, sitten se muuttui lahes valkoiseksi. Varia rupes ilmestymaan lisaa lapsien myota. Ja vuosi vuodelta kotini muuttui yha varikkaammaksi. Iloisen varinen ja rempsea koti antoi silloin tarvittavaa piristysta ja energiaa.

Nyt huomaan, etta olen selvasti siirtymassa aivan toisenlaiseen elamantilanteeseen. Lapset on muuttaneet pois pesasta ja mun duunikin nykyaan vaatii tosi vahan fyysista ponnistusta. Joten lisa energiaa en oikeastaan tarvitse, vaan pikemminkin seesteisyytta ja mielenrauhaa.

Kysyin Robin mielipidetta varien suhteen. Ruskean ja valkoisen se tyrmas suoralta kadelta. Mutta innostui onneksi harmaasta, koska se musta itsestanikin tuntuu nyt houkuttelevimmalta. Ma olen nyt melkein varma, annan kylla asian viela hautua hetken, etta maalaan makkarin harmaaksi ja olohuone nurkkauksen ravakan pinkin (joka nakyy noissa kuvissa) maalaan hennommalla vaaleanpunaisella.

On mulla paljon muitakin ideoita, oikeastaan olen ihan valtavan inspiroituneessa tilassa kodin sisustuksen suhteen. Mutta nyt koitan toteuttaa kaiken niin pienilla ja hitailla askelilla kuin mahdollista. Tama on samalla hyva karsivallisyys harjoitus. Karsivallisyyden puute on aina ollut yksi heikko kohtani,  joka on aiheuttanut elamassani seka suurempia etta pienempia ongelmia.

Mutta nyt keskityn viimeisiin hetkiin poikani kanssa. Meilla on ollut ihana kuukausi, nyt jo alkaa haikeus hiipia...mutta koitan sen nyt viela tyontaa syrjaan, etta voidaan ottaa ilo irti viela tasta viikonlopusta. Me lahdetaan tasta Hollywoodiin, heippa kaikilla ja mukavaa viikonloppua!

***
I've had time to think of the new colors to my home, it has been good to let the ideas grow and develop of its own. I've always use to be too impatient. This is now also good change for me to improve my patience.

My first apartment was black and white, then white. But along with children my home got colors, and then it became more and more colorful. That was the period when I needed multicolored and joyful home to give energy.

But now I'm in totally different situation. My children have moved to own homes and my work don't require much physical energy. It's more serenity what I need now. So I will start transforming my home with very small and slow steps into more tranquil and serene. I will re-paint some of the walls (like the pink wall on photos) and I have many more ideas, actually, I'm very inspired about my new plans.

9 comments:

 1. Ihanat pinkit kuvat!

  Värimaailma saakin muuttua elämäntilanteen mukaan. Hento vaaleanpunainen kuulostaa kivalta.

  Minullekin kärsimättömyys on aiheuttanut ongelmia. Onneksi siitä joskus on hyötyäkin, hih.

  Mukavaa viikonloppua sinulle ja pojallesi!

  ReplyDelete
 2. Harmaa ja vaaleanpunainen / pinkki sopivat passelisti toisiinsa. Taitaa syksy olla puhaltemassa myös sinne kulmille, kun värit muuttuvat pikku hiljaa uudistumisen kaipuussa. Tokkopa sitä Californian ilmastossa paljoa muuten vuodenaikojen vaihtelua näkyykään. Have fun!

  ReplyDelete
 3. Pink Links
  Kiitos. Ja totta, kylla ma uskon siihen, etta eri elamantilanteissa on hyvakin ehka miettia minkalaiset varit kulloinkin parhaiten sopis.

  Ja totta, karsimattomyydesta voi kylla joskus olla hyotyakin, ja toisaalta olen huomannut, etta elamani suurimpina pitamani virheet onkin lopulta osoittautuneet suurimmiksi onnenpotkuiksi.

  Mukavaa viikonloppua myos sulle! :)


  Lepis
  Muutama sadepisara ropisi asken, mutta helteet jatkuu.

  Taitaa olla tassa muutoksen kaipuussa myos kyse oman elaman syksyyn siirtymisesta. Se tuntuu hiukan haikeelta nyt aluksi, mutta toisaalta myos todella houkuttelevalta ja kiehtovalta uudelta aikakaudelta.

  Meilla on tassa lahto viivastynyt, siksi ma viela hypin taalla koneella.

  Have a fun weekend you too. :)

  ReplyDelete
 4. Nämä värit ovat kyllä jännä asia. Minullakin on ollut musta-valkoinen vaihe, sitten tuli sininen ja punainen. Tummanruskea-keltainen-valkoinen kai on ollut se kaikista villein. Nyt mieli halajaa vaaleaa helmenharmaata. Sinulla on kyllä upean värikäs, suorastaan sykähdyttävä koti!

  ReplyDelete
 5. Harmaa-pinkki on kaunista.

  Jostain syystä omiin maalauksiini on hiipinyt ruskeaa, keltaista, myrkynvihreää ja terrakottaa! Lapsuuden väriä 70-luvulta, värejä joita olen inhonnut syvästi.

  Olen tullut vanhaksi ja nostalgiseksi.

  ReplyDelete
 6. Joskus on kiva uudistaa juttuja pienin muutoksin
  kuten hennompi pinkki tai tuo harmaa:)

  Mullakin on syksyn tullen hiipinyt enemmän
  violettia ruskeaa olkkarin sisustukseen.

  Mukavaa sunnuntaita sinne<3

  Jamssi

  ReplyDelete
 7. Tuo väri tällä hetkellä on tosi rock mutta kaikkeen kyllästyy ja jos susta tulee nyt harmoninen ja seesteinen uusi ihminen:)
  Siellä on kyllä niin kuumakin että harmaa voi tuoda viileyttä tilaan kun täällä taas pitäis vetästä lisää punaista että kestää taas talven.Ihailtavaa tuo pitkä harkitseminen ite olisin jos varmaan sutinut mutta onneksi maalaaminen on niin helppoa että jos tulee vikatikki helppo korjata.Hyvää sunnuntaita sinne itse taidan lähteä köhnimään työmaalle päin.

  ReplyDelete
 8. Musta-valkoinen oli minunkin eka oma kämppää silloin opiskelun jälkeen....tosin väriä rupesi aika pian sinne punkaamaan. Ja nyt niitä on. Seinät on kyllä aina valkoiset, kun jotenkin saan taulut niille paremmin.
  Ihanat nuo sinun pinkit kuvat, pinkit seinät. Vaihtelu kylläkin virkistää, joten kiva se on taas siellä suunnitella uuttakin. Jänskä ootella mimmonen tulee!

  ReplyDelete
 9. SusuPetal
  Selvasti eri ikakausissa tai ehka pikemminkin elamantilanteissa sita kaipaa erilaista varimaailmaa. On hyva jos voi tosiaankin ennakkoluulottomasti antaa niidenkin varien tulla lahelle, joita on joskus jopa inhonnutkin.

  Sa et nyt oo kovin vanha, jos nostalgia sijoittuu 70-luvulle, mulla nostalgia pyorii jossain 1800-luvun loppuvaiheilla. ;)

  Jamssi
  Joo, tosiaan mullakin varimieltymykset vaihtuu aina vuodenaikojen mukaan ja sitten myos pidemmilla aikavaleilla.

  Violetti ruskea kuullostaa minustakin nyt aika houkuttelevalta.

  Henrietta
  No ma yleensa sudin kaiken ihan hetken mielijohteesta. Mutta uskallan senkin tehda, koska tiedan, etta ei mitaan tartte lopulliseksi ajatellakkaan. Ma maalasin tan kampan viimeksi kevaalla. Mutta silloin en pysahtynyt ajattelemaan, vaan kopion vari-ideat itseltani aiemmista varikausista.

  Seesteisyys voisi astua nyt elamaani muutenkin kuin vain varien suhteen. Eli maltillisempaa ja karsivallisempaa elamanasennetta tassa muutenkin haen.

  Johanna
  Voi olla, etta menee pitkaankin, kun jotain konkreettista alkaa nakya, tai sitten ei, nyt en aio suunnitella mitaan aikataulua, yritan menna nyt ihan fiilispohjalla, minuutti kerrallaan.

  Ja vaihtelu tosiaan virkistaa, ma olen aina niin intoa taynna, kun on kodilla uusi lookki, joten ehka voisi pitaa kodin kaiken aikaa muutoksen tilassa, eika kiirehtiakkaan saatamaan kaiken heti valmiiksi.

  ReplyDelete