Thursday, December 23, 2010

Rauhaa, rakkautta, iloa ja onnellisuutta!

 Sade on vihdoin lakannut ja aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta.

Tein pienen kierroksen puutarhassa, ja kappas, mitäs sieltä pilkottaa...

Mä koitin tehdä vielä pientä joulusomistusta tohon pihalle, Olli onneksi muistutti, että hei äippä, eiks tääkin kukka oo joku joulujuttu.

Nakkasin kaktuksen paljaan havukranssin viereen, joka on meillä kuusen korvikkeena. Siinä se sitten onkin, meidän ulkokoristeet.

Mehikasvit hiukan ihmettelee havun oksia.

Hyvin vaatimatonta on tää meidän joulukoristelu, sekä sisällä että ulkona, tyypillisiin amerikkalaisiin koristeluihin verrattuna.

Tänään pitäs uskaltautua vielä ruokaostoksille. Hirvittää kyllä se ryntäys, joka siellä nyt on, kun sateen takia ihmiset pysytteli kotosalla. Robin veli voikin jo paremmin, joten huomenna päästään sitten nauttimaan kunnolla joulupöydän antimista appivanhempien luona. Ja siellä sitten voi ihailla ja ihmetellä sitä perinteisempää koristeluakin, jos anoppi on tuttuun tapaan ripotellut runsain määrin enkeleitä ja pukkeja ympäri taloa. Ja roikkuu siellä takanreunustalla kaksi joulusukkaakin, Robin ja sen veljen.

Muistojen arkistoista kaivoin taas pari kuvaa...tälläisissä maisemissa olen viettänyt useimmat jouluni.

Toi talo oli ennen mun mummola, mutta myöhemmin se oli sitten mun oman perheen kotitalo. Hiukan haikeudella katselen noita tuttuja maisemia, mutta lämmöllä muistelen niitä monia monia jouluja, joita siellä tuli vietettyä.

Mutta eniten tällä hetkellä  ikävöin tuota meidän rantasaunaa, siellä tuli kylvettyä ihanimmat joulusaunat...voi kun pääsikin saunaan...

Rob otti jo varaslähdön joulurauhaan ja kuorsaa tuolla jo täyttä päätä...mäkin sain jo työt hoidettua ainakin tältä päivältä, joten nyt otan rennosti.

Joulu rauhaa ja rakkautta teille kaikille ihanille ja toivotan samalla myös onnea ja iloa uudelle vuodelle!

 ***
Raining has finally stopped here in LA. Sun is shining and I took a little tour to our garden. And finished the very modest Christmas decorations.  The last too photos are from my former home in Finland. I miss specially the sauna by the lake.

Peace and Love. Joy and Happiness for the new year!

25 comments:

 1. Minusta on pikemminkin hyvä, että olette poikenneet perinteisestä amerikkalaisesta joulukoristelutraditiosta, joka omaan silmääni näyttää ainakin hyvin mauttomalta ja ylikliseiseltä kitschiltä. Tuollaiset kauniin klassiset mutta silti boheemiudella höystetyt yksityiskohdat on paljon hienompia! Hyvää joulua sinne myös täältä Pohjolasta :)

  ReplyDelete
 2. Ihanaa Joulua teille sinne Enkelten Kaupunkiin! Ja jos lunta kaipaatte, niin mun blogista voi vilkaista, miltä täällä näyttää :) ...riittäis teillekin!

  ReplyDelete
 3. Riemukasta ja herkullista joulua sinulle ja
  Hyvää Uutta Vuotta 2011

  ReplyDelete
 4. mikä joulu se semmonen on mis ei oo lunta? o.O ja kirjaudu messengeriin kun kerkiät, eli heti

  ReplyDelete
 5. Lähetän Sinulle Itkupilli täältä Treelta joulusaunan tuoksua ja pakkasen vilvoittavaa viileyttä. Paukkupakkasesta huolimatta aion joulusaunastani pihakiikkuuni vilvoittelemaan. Hyvää Joulua sinne Enkelten Kaupunkiin!

  ReplyDelete
 6. Ihanaa Joulua sinne lämpöön ja aurinkoon.Nyt alkoi kolmen päivän vapaat ja toivotaan että pakkasesta huolimatta juna vie meidät aamulla Joulun viettoon!!!

  ReplyDelete
 7. Oikein nautinnollista Joulua Itkis!

  ReplyDelete
 8. Susu, kiitos, rauhallista joulua myös sinulle.:)

  Magdaleena, no mun makuuni amerikkalainen koristelutyyli on kyllä aivan liian prameaa. Rauhallista joulua myös sinulle sinne Pohjolaan. :)

  Tuire, kiitos ja kävinkin kurkkaamassa teidän pihalle, kyllä sieltä tosiaan riittäis lunta tänne meillekin. ;)

  Hippityttö, kiitos samoin sinulle. :)

  Arleena, kiitos samoin sinulle.:)

  Robban, no se ei oo kyllä mikään oikea joulu, noissa vanhoissa kuvissa on just oikea tunnelma.:)

  Pva Pioni
  Voi kiitos, ja niin tuli muistoja tosta mieleen, pihakiikussa, joka tuossa kuvassakin näkyy, mekin aina saunasta vilvoteltiin. Voi nauti nyt munkin puolesta tamperelaisesta joulusaunasta ja pakkasesta, parempaa ei voi olla. :)

  Ihanuudet
  No nautippa sinä oikein kunnolla vapaa päivistä, rauhallista joulun aikaa sun koko poppoolle. :)

  Lepis
  Kiitos, samoin sinulle.:)

  ReplyDelete
 9. Mä olin eilen tosi positiivisesti yllättynyt kun menin ruokakauppaan vasta seitsemän aikaan illalla ja siellä oli tosi rauhallista. Ei tietoakaan paniikista, ihmiset olivat käyneet panikoimassa päivällä. Tästä lähtien käynkin aina vasta aatonaattona illalla.
  Täällä on -20 pakkasta lähtee järki mutta onneksi ei tarvii ulkona hengailla.
  Leppoisaa joulua anoppilaan:)

  ReplyDelete
 10. Kaunis joulukukka ja kisu sitä ihastelemassa! Ihanaa Joulunaikaa!

  ReplyDelete
 11. Oikein rauhaisaa joulua sinulle sinne Enkelten kaupunkiin! Täällä odotellaan saunan lämpeämistä, ensimmäinen joulu meillä ihan perheen kesken, minä,ukkokulta ja lapset - että olen vieläpä vapailla töistä. Meidän jokajouluinen jouluvieras (miehen ihana vanhapoikaserkku) poistui yllättäen vuosi sitten joulun alla. Hassua, nyt kun on ollut aikaa laittaa joulua (lomaviikko) olemme tehneet mahdollisimman vähän ja todella rimaa hipoen. Olisiko joulun syvin ajatus vihdoinkin sisäistynyt ;)

  ReplyDelete
 12. Hauskaa Joulua koko perheellesi! Rantasauna löylyt on aina ihania muistoja... Iso halaus täälltä ranskasta :o)

  ReplyDelete
 13. Henrietta
  Mä olen kanssa huomannut ton, joskus siellä Suomessa, että kun jättää jouluostokset ihan viime tippaan, niin saa olla ihan rauhassa ostoksilla, tosin joskus kävi niin, että ihan kaikkea mitä olisin halunnut, ei enää löytynytkään.

  Mä tosin kävin vasta aattona, kun olin ensin sulkenut oman kauppani ovet. Niin viime tippaan mulla yleensä oman joulun valmistelut jäi.

  Leppoisaa joulua sulle sinne pakkaseen. :)

  Mari
  Kiitos samoin. :))

  Trina
  Kiitos, ihanaa joulun aikaa myös sinulle. :)

  Eliisa
  No kuullostaa todella siltä, että teidän perheen joulussa on todellakin nyt jäljellä se joulun syvin ajatus. Toivotan teidän koko perheelle oikein ihanaa joulun aikaa. :)

  Hannele
  Rauhaisaa joulua myös sinulle.:)

  Pauliina
  Voi niin, rantasaunan löylyjä tulee niin monesti täällä muisteltua. Toivotan oiken ihanaa joulua sinne Ranskan maalle. :)

  ReplyDelete
 14. Oikein hyvää, inspiroivaa ja leppoista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2011.

  ReplyDelete
 15. Kaunista joulunaikaa sinne teille kauas! Ja kiitokset kivasta blogistasi! <3

  ReplyDelete
 16. Just checking in to thank you for all the inspiration and wish you HAPPY HOLIDAYS ღ.•*♥•♫ Lisbeth in Sweden, http://wabisabi-style.blogspot.com/

  ReplyDelete
 17. Sarppu
  Kiitos oikein paljon, samoin sinulle. :)

  Kati
  Kiitos paljon, tosi kiva, että tykkäät blogistani. :)

  Lisbeth
  Thank you so much and likewise! :)

  ReplyDelete
 18. Onnellista joulua Sinulle ja läheisillesi! Voi tuota rantasaunaa! Kävimme juuri tyttären kanssa kävelyllä ja haistoin ulkona savun hajun. Saunahan siitä tuli mieleen... Kyllä suomalaisella pitäisi sauna olla :)

  Kera halin,

  Johanna

  ReplyDelete
 19. Johanna
  Niin, mä kyllä maksaisin maltaita, jos pääsisin rantasaunaan. Olis kyllä ihanaa jos olis täälläkin oma sauna.

  Mulla tulee nyt nenään tosta ikkunasta ruohon tuoksu, Rob leikkaa nurmikkoa, jotenkaan en osaa sitä mieltää joulun tuoksujen joukkoon...eikä toi ruohonleikkurin äänikään kovin jouluinen ole.

  Halit myös sulle!

  ReplyDelete
 20. Levollista ja onnellista tapaninpäivää sinne! :)

  ReplyDelete