Wednesday, December 22, 2010

Joulu mennyt hiukan pipariksi...+ hyasintti edit.

Jotain trendikästä meidänkin joulussa, eli pöllö.

Ja pikkunen lintu.

Tuskin kannattaa haaveilla hyasintin tuoksusta vielä jouluna, mun hyasintit on vasta tässä vaiheessa. Mistään en löytänyt kukassa olevia.

Meillä on muutenkin joulujärjestelyt menneet vähän pipariksi. Sateiden takia ei päästä Scandianavia kauppaan, eikä Ikeaan...niistä olis saanut jotain kivoja jouluherkkuja. Yleensähän me kyllä syödään varsinainen jouluateria anopin luona, mutta sekin saattaa tänä vuonna jäädä  vaatimattomaksi, koska Robin veli on aika vakavasti sairas, voi olla että appivanhemmat viettää osan joulusta sairaalassa.

Mutta tälläsiä mun juhlapyhät aina on, vähän tilanteen mukaan. Parhaat jouluni olivat ehkä pari viimeistä joulua Suomessa. Lasten kanssa otettiin ihan rennosti, syötiin pitsaa ja oltiin vaan. Lahjat me yleensä aina aukastiin liian aikasin. Ai niin, lapsuuden joulut kyllä oli myös ihania, niitä vietettiin suurella porukalla molemmissa mummoloissa.

Tuon Robin veljen sairastumisen lisäksi tänä jouluna mua harmittaa yks toinen juttu tosi paljon, nimittäin se, etten saanut lähetettyä lahjoja ajoissa, joten Sirpu, voit tulla sieltä postin edestä kotiin lämmitteleen. Yks hyvä siinä tietty on se, että joulun jälkeen voin ostella sitten hiukan lisää lahjoja alennusmyynneistä.

Näyttää siis siltä, että täällä me vaan löhöillään kotosalla ihan rennosti. Joten mut varmaan näkee täällä netissä joulunakin. Nyt meen kyllä viimeistelemään siivouksia. Heippa toistaseksi.

Edit. klo 2.22 pm
Täällä salaman nopea askarelija...Lepis muisteli, että hyasintit pitäis ehkä hyötää pimennystötteröissä, nyt ne on tötteröissä, mitä mieltä ootte, alkaako kukinta nopeammin tötteröissä vai ilman...nimimerkillä "tällä olis vähän kiire"???

12 comments:

 1. Meilläkään en ole nähnyt kukassa olevia hyasintteja,vaikka olen etsinyt.Mutta teillä on sadetta,kade kade,täällä taas kuivaa.
  Kurjaa kuulla Robin veljen sairastumisesta,toivottavasti hän siitä paranee..
  Mukavaa joulunaikaa Itkupilli!

  ReplyDelete
 2. Pitäisikö noiden hyasinttien alkujen päälle askarrella pimennystötteröt ja pistää ne johonkin lämpöiseen itämään... Vai olikohan tuo jokin lapsuuden muisto kukkakauppiaan tyttären tötteröhyötökodista ;)

  Niin jäi lahjat täälläkin odottamaan parempia aikoja. Se viime aikojen sairastelu vei voimat.

  Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin.

  ReplyDelete
 3. Hihihii... erm... kyllä ne hyasintit sieltä ehkä vielä pukkaa. :)

  Nuo pikkulinnut ovat aika pelottavan suloisia.

  Oikein hyvää joulua ja jaksamisia!

  ReplyDelete
 4. Yaelian
  Ihme, ettei niitä hyasinttejä tosiaan löydy.

  Täällä on nyt kyllä sadellut tosi paljon ja meidän puutarha on ihanan vihreä. Mutta kyllä noi sateet on taas aiheuttanut niin valtavan paljon kaaosta, varsinkin liikenteessä.

  Mukavaa joulun aikaa myös sinulle Taelian. :)

  Lepis
  No jotekin musta tuntuu, että kukkakauppiaan tyttären neuvosta pitäisi ottaa vaari, mutta pistin nyt kuitenkin varmuuden välttämiseksi kyselyn aiheesta.

  Niin, se joulu tosiaan tulee vähemmälläkin, mä vaan tykkään huvikseni hössöttää, mutta ei se niin kamalan tärkeää ole. ;)

  eve
  No katotaan miten hyasinttien käy, nyt niillä on tötteröt päällä.

  Ihanaa joulua myös sulle! :)

  ReplyDelete
 5. Noi tötteröt on tosi makeet! Pistän puhelun, palataan.

  ReplyDelete
 6. Joo, kyllä se pimeässä virittyminen kuuluu siihen hommaan. Niin ne ammattilaisetkin tekevät niillä puutarhoillaan. Varsi ja lehdet kasvatetaan ensiksi ja sitten annetaan valoa, jotta kukka kehittyisi. Kestää sitten vähän aikaa.

  Tämän linkin lopussa on ohjeita, tosin ei sitä multaa tarvita vaan lasiastiassa onnistuu aivan yhtä hyvin:
  http://www.kainuunpuutarhayhdistys.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=12

  ReplyDelete
 7. Uh mulla ei ole kukan kukkaa eikä jääkaapissa kuin valo. Olen ollut töissä 22.30 asti viimeiset päivät joten tänään pitäis hommata kaikki ja kaupoissa kolmas maailmansota menossa, ei kauheesti hotsita lähtee muta kai sitä on muutakin saatava syödä kun valoa jääkaapissa. Hyvä jos täällä pyörii joku muukin kuin minä jouluna:)
  Hyvää lötköttely joulua ehkä törmäillään virtuaalimaailmassa jouluna.

  ReplyDelete
 8. Ei niitten lahjojen tarvi ajallaan tulla. Vaikka oli tua ulkona aika kylmä telttailla kaks viikkoo postin edessä. :P Hyrr... :D

  P.s.Meidän hyasintti kukkii mut se on ihan vihree vielä. :S Ostettiin se niinkin hurjasta paikasta kuin Lidl.

  ReplyDelete
 9. Lepis
  Voi kiitos noista vinkeistä. Hyasintit saa nyt olla sitten tötteröissä...saas nähdä koska ne kukkii, ei ehkä vielä huomenna? ;)

  Henrietta
  Meillä ihan sama tilanne täällä, mitään ruokia ei olla vielä hankittu. Ja ihan hirvittää ajatus kauppaan menosta. Täällä on nyt sateet vihdoin lakanneet, joten kaikki ihmiset ryntää nyt ostoksille.

  Mutta ei hätiä, ihan mennään lötkötellen. ;)

  Sirpu
  No hyvä, että tulit kotiin lämmitteleen, mä kerron sitten kun paketti on matkalle, ei kannata sitä telttaa sinne ennen pystyttää.

  Kuullostaa aika hurjalta, Lidl:in hyasintti. ;)

  Unelma
  Rauhaisaa Joulua myös sinulle. :)

  ReplyDelete
 10. Hyasinttien tuoksu kuuluu kyllä jouluun, onneksi sain lahjaksi, en varmaan olisi muistanut ostaa.

  Me mennään sukulaisten luo aaton illalliselle, joten pääsen tänä vuonna helpolla, vaikka lupasin nyt sentään viedä jotain kalajuttuja viemisinä. Teen kyllä ne vasta huomenna.

  Joulussa on oikeasti parasta vain se yhdessä oleminen. En minä ainakaan jaksa stressata siivoamisesta ja kaikesta hössötyksestä. Riittää, että on kuusi, se on mulle tärkeä.

  Ihanaa joulua teille!

  ReplyDelete
 11. Kirjailijatar
  Mulla jäi nyt vaan haaveeksi se hyasinttien tuoksu ja kuustakaan ei uskalleta sisälle ottaa 4 kissan takia.

  Mä aina aluksi hössötän kaikenlaista, mutta harvoin jaksan tehdä mitään kovin kummallista.

  Ihanaa joulua myös teille!

  ReplyDelete