Wednesday, April 27, 2011

iHaN vÄhÄiStÄ VaPPuMEiniNkiÄ

Makroviikkojen haaste # 5 on kuvata jotain, joka sivuaa Suomessa vietettävää vappua tai kevään ensimmäistä päivää, kuten "vappu" muualla maailmassa tunnetaan. Kokemukseni mukaan vappuviikonloppu ei täällä juurikaan eroa muista viikonlopuista. Kuvassa on kiinalaisen lyhdyn nappula.Sen verran se liittyy mulla vapun viettoon, että aion ripustella muutamia värikkäitä lyhtyjä puutarhaan. Niillä saa kivasta edes pikkusen vappufiilistä.

 Näkymä  sitruunapuun takaa.

Mä jätin tän yhden lyhtyressukan lojumaan puutarhaan talven yli, tarkoituksena oli saada siihen hiukan ajan patinaa. Se onnistui kyllä, mutta nyt kaikki muut lyhdyt, jotka oli sisätiloissa, näyttää liian uusilta ja säihkyviltä se rinnalla. Jotenkin noi lyhdyt on mielestäni kauniimpia, kun niiden värit on hiukan haalistuneet.

Krassit on päässyt tosi hyvään alkuun ja nyt niistä saa tosi kivaa silmän iloa salaatteihin. Ja onhan ne toki myös tosi terveellistä naposteltavaa.
Eli vappua me vietetään täällä omassa pihassa, jos nyt edes sitäkään. En mä Suomessakaan enää mitenkään ihmeemmin vappuna bilettänyt. En jaksa oikein ihmismassoja ja jonottamista varsinkaan.  Mulle sopii hyvin tämä amerikkalainen tapa, että bailataan kotosalla. Täällä Los Angelesissa ei ole samanlaista baarikulttuuria kuin Suomessa. Yksi syy varmaan se, että alkoholi on kaupoissa halpaa ja liquer storeja löytyy joka kulmalta, mutta baareja on harvassa ja niissä viina jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Tosin mulla ei nyt ole kovin hyvää käsitystä asiasta, kun niin harvoin tulee käytyä juhlimassa oman pihan ulkopuolella.

Lämpötila kieppuu taas 30 C paremmalla puolella, ja luvassa vielä lisää lämpö. Joten tälläistä tylsää taas täältä tänään. Huomasin muuten, että toi sama lyhtyhän näkyy tuossa yläbannerissa ihan uuden uutukaisena. ;)