Saturday, September 3, 2011

aAviKko uNeLmia ~ deSert dReAms

Syyskamman (haaste #3) vakiokohteessa ei ole tapahtunut juurikaan mitään muutoksia. Meidän pihassa kaikki nurmikkoalueet rehottaa nykyisin kuivuuden takia pelkkää rikkaruohoa. Ilman säännöllistä kastelua on ihan turha haaveilla vihreästä nurmikosta. Eli meidän pitäis nyt joko laittaa nurmikkoalueet uusiksi ja korjata sprinklerit tai uudistaa koko piha sellaiseksi, että ylimääräistä kastelua ei tarvita. Ja se tuntuis nyt olevan ainoa järkevä vaihtoehto, koska puutarhan kastelua aletaan joka tapauksessa rajoittamaan lähitulevaisuudessa. Nykyisin kastelu on jo kiellettyä päiväaikaan.

Meillä onkin haaveissa aavikkopuutarha. Nurmikkoalueet korvattais hiekalla ja kiveyksillä. Kasveina olis kaktuksia, mehikasveja ja muita alkuperäisiä aavikkokasveja. Aavikon keskelle tulis kuitenkin pikkuinen keidas, jossa olis lammikko vesikasveille ja voishan siellä polskia muutama kultakalakin. Esikuvia etsitään nyt meksikolaisista ja välimeren puutarhoista.

Me ei olla istutettu nyt enää mitään suoraan puutarhaan, mutta ollaan alettu kerämään kaktuksia ja mehikasveja jo hiukan ennakkoon. Meillä on ikäänkuin pieni oma taimitarha  tulevaisuuden puutarhaa varten.
Me istutettiin eilen kasveja taas uusiin isonpiin ruukkuihin, kaktus tais ainakin tykätä operaatiosta, aamulla oli auennut kaunis kukka kiitokseksi.

Päiväksi kaktuksen kukat menee suppuun.

Sitruunat alkaa olla kohta kypsiä.

Aika syksyisiä värejä meidän puutarhassa on kyllä viime aikoina nähty. Kuivumassa satsi valkaisuaineessa lionneita t-paitoja. Niitä on roikkunut tossa kymmeniä.

Samat paidat näkyy virkattuina tuossa toisessa tyynyssä oikealta. Mulla taas hiukan karkas toi tyynyprojekti käsistä. En vaan tunnu voivan tehdä mitään sillain pikkusen, vaan kaikesta mitä, teen kehkeytyy pienimuotoinen tehdas.

***
There is nothing else growing in our garden except weed. Without watering it's useless even dream about green lawn. We have decided to change our garden to a desert garden, something like Mexican or Mediterranean traditional gardens. But with no hurry. Although we have a kind of little nursery for cacti and succulents for our future dream garden. There was hanging some fall colors in our garden, the bleached t-shirts. You can see those already crocheted on the second pillow from the right.

Weather for North Hollywood, Los Angeles, CA (at 3 pm)

33°C | 92 °F
SatSunMonTue
ClearClearMostly SunnyClear
Clear


Wind: SE at 16 km/h


Humidity: 32%33°16°32°17°32°18°34°18°