Wednesday, February 29, 2012

HyvänMieLen poStaus


Sain MaaMaalta aivan ihanan haasteen, joka kuuluu näin:

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Olen lähes aina hyvällä tuulella. Ja olen samaa mieltä MaaMaan kanssa, että hyvä mieli on usein tietoinen päätös... se riippuu asenteesta, jolla asiat päivittäin kohtaa. Ja siihen vielä lisäisin, että kiitollisuus ja hyväntahtoisuus ovat hyvänmielen peruspilareita. Ja on hyvä myös muistaa, että sitä saa, mitä antaa. Ja sitä löytää, mitä etsii.
1. Minua ei ole vaikea ilahduttaa, ilahdun niin pienistä asioista. Asfaltin raosta puskeva rikkaruohokin riittää hivelemään kauneuden kaipuutani.

2. Hymy, ystävällinen käytös, hyväntahtoisuus. Avarakatseiset ja sydämelliset ihmiset sykähdyttävät sielua myöten. Näitä ihania ihmisiä on siunaantunut elämääni niin paljon. Ystäviä löytyy neljässä sukupolvessa. He ovat elämäni suurin rikkaus ja ilon aihe. Rakastan ystäviä, joiden kanssa voi nauraa. Ja muuten ne ystävät, joiden kanssa tulee naurettua eniten, on niitä ystäviä, joiden kanssa voi myös itkeä surun hetkellä.
3.Jostain syytä kotiini kertyy aina lemmikkejä hiukan tavallista enemmän. Vaikka niistä toki on jonkin verran vaivaakin, niin iloa kuitenkin monin verroin enemmän. Nelijalkaiset karvaiset ystävämme kääntävät suupielet ylöspäin monta kertaa päivässä. Se on hyvänmielen terapiaa. Tällä hetkellä meidän terapiatiimiin kuuluu 5 toinen toistaan persoonallisempaa kisua ja yksi kahjo koira.

4. Facebookista on tullut mulle oikea ilopilleri. Istun tässä koneella hommissa usein koko päivän ja samalla seuraan ystävien päivityksiä. Voi taivas, miten monta ilon ja hymyn aihetta sieltä päivittäin löytyy. Ja muutamat oikein kunnon naurutkin aina silloin tällöin. Unohtamatta nyt kuitenkaan blogeja, joilta saan myöskin valtavasti innostusta ja inspiraatiota. Ja kommentit tietty piristävät aina.
5. Tulen suvusta ja perheestä, jossa hyvää ruokaa on aina osattu arvostaa. Kulinaariset nautinnot on elämänsuola. On ihanaa seikkailla makujen ihmeellisessä maailmassa.

6. Taide, muoti ja design maailmasta ajantasalla pysyminen pitää mieleni virkeänä ja innostuneena. Rakastan rohkeutta ja innovatiivisuutta. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat kulkea omaa tietä ja rikkoa rajoja.

7. Rob se vasta varsinainen ilopilleri onkin. Meidän rakkauden salaisuus on se, että kumpikin saa toisen nauramaan. Me pelleillään ja hauskutellaan jatkuvasti. Jopa kun Rob on töissä, me lähetellään toisillemme hauskoja viestejä. Meillä on molemmilla aika omituinen, mutta onneksi samanlainen, huumorintaju.

8. Los Angeles on valloittanut sydämeni. Rakastan tämän jättiläiskaupungin värikästä ja urbaania tunnelmaa. Mutta parasta on kuitenkin se, että asutaan täällä rauhallisella alueella, kuin herran kukkarossa, ison pihan perällä, pienessä talossamme. Elämäni on kuin kesämökkeilyä vuoden ympäri.
9. Lahjakkuus saa mut aina suunnattoman iloiseksi. Olipa sitten kyseessä harrastus tai ammatti. Kun ihmiset tekee sitä mitä tekee, intohimolla ja antaumuksella, niin sitä on ilo katsella. Hyvä kirja, konsertti tai vaikkapa elokuva ovat mieltä nostattavia elämyksiä.

10. Kuvien tekeminen ja valokuvaaminen on mulle melkein yhtä tärkeää kuin hengittäminen. Olen onnekas kun voin täysin omistautua näille intohimoilleni.

Huomasin, että tätä listaa olis voinut jatkaa loputtomiin, monta tärkeää asiaa jäin vielä mainitsematta. Haluan tällä kertaa antaa tämän haasteen eteenpäin Kiirepakolaiselle, Lepikselle, Eliisalle, Aikatherinelle ja Johannalle.

30 comments:

 1. Todella hyviä hyvän mielen aiheita:)
  ja ihanat kuvat,kuten aina:)

  ReplyDelete
 2. Kaikki hyvän mielen aiheet aivan allekirjoittamisen veroisia :) Minä olen miettinyt tuota aina hyvällä päällä olemista, ja olenkin päättänyt, että minäkin aion olla niin hyvällä päällä kuin aina vain kykenen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elise. Itseään ei kannata stressata turhan päiten. Mitä enemmän pysyy hyväntuulisena, niin sitä helpommin selviää myös vaikeuksien ja surujen yli. Ja hyväntuulisena sitä jaksaa myös olla avuksi muille. ;)

   Delete
 3. Näitä hyvänmielen postauksia on tosi kiva lukea. Ja ihana pinkki tukka sulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos fcookie. Mulla ei oo nyt kyllä ihan noin ihanan värinen toi tukka, väri on jo haalistunut ja on aika miettiä uutta väriä. ;)

   Delete
 4. What a lovely post with great things to remember! (He he he...I used "Google Translate", and I am glad I did)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Tiffany. And you really did understood what I wrote. Maybe I should add a translator here. In earlier days they did not translate Finnish so good, but I think they have improved from those day. ;)

   Delete
  2. lol, I translated it to English, quite funny, but maybe you could understand at least something. ;)

   Delete
  3. Yes, I got the gist of what you were saying. Excellent post! xo

   Delete
 5. Oooh! Sinä kuule räjäytit pankin! Aivan ihana postaus. Tästä tuli aamuhyväntuulinen hymy ja iloinen mieli :) Kiitos.

  Yritän keritä tämän pariin viikonloppuna. Kerkiää pari päivää tutkailla arkea ja arjen iloja ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, mulla itsellänikin tässä hyväntuulisuus vain kasvaa näiden kommenttien myötä. Odotan innolla sun arjen iloja. ;)

   Delete
 6. No hups, kun aamutuimaan koneen aukaisin ja kommenttisi myötä linkittäydyin tänne, niin täältähän löytyi iiiiiiiiso kapallinen hyvää mieltä! Niin paljon ja niin usein puhutaan ja kirjoitetaan pahan mielen aiheuttajista, kuunnellaan ikäviä uutisia, että on ihan paikallaan tutkia hyvänmielen aiheuttajia!
  Tämän postauksesi myötä aloin heti ajatella vaaleanpunaisia ajatuksia! Kiitos.
  Olen hirmu huono näissä jutuissa, mutta yritän saada listattua HM-ajatuksiani :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kuten edellä Lepikselle kirjoitin, tässä minä saan nyt heti aamutuimaan oikein ihanan annoksen hyvätuulta täältä kommenteista. Nyt tosiaan vaaleanpunaiset lasit päähän ja HM-ajatuksia listaamaan. ;)

   Delete
 7. Ihastuttavia ilon ja hyvänmielen aiheita ja tosi taiteellisten kuvien saattelemana. Olen itsekin peruspositiivinen ihminen, joka harvoin vajoaa kokonaan synkkyyteen, vaikka välillä niinkin olisi voinut käydä, kun joskus elämä hakkaa vastaan oikein olan takaa. Tänään iloitsen eilen saapuneesta tiedosta, että sain tämän työni vakinaistettuna ja että talvilomaan on enää tämä ja huominen päivä aikaa!

  Oikein ihanaa maaliskuun alkua sinne enkelten ja vaaleanpunaisten tiiliseinien kaupunkiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tokihan se elämä tuntuu meitä kaikkia välillä hakkaavan vastaan, mutta enimmäkseen osaa pysystellä hyvällä tuulella, niin jaksaa kyllä vaikeiden aikojenkin yli paljon kevyemmin.

   Ja sullahan onkin nyt sitten oikein iso hyvänmielen asia, onnea vakkarityöpaikan johdosta. Ja muutenkin ihanaa maaliskuuta myös sinne koto Suomeen. ;)

   Delete
 8. Kiitos Itkupilli, ilopillerini, Kiitos hyvästä positiivesta haasteesta. Tämä sinun tekemä on niin vilpittömän hersyvä, kaikki nuo mainitsemasi asiat tuovat suurta iloa. Ehkä elämän kumppanisi on näistä suurin , hän joka vierelläs on. Sanasi kertovat sen selkeästi-
  Otan haasteen ilolla vastaan ja teen sen, kun nyt paranen vähäsen- Tosin iloisten asioiden miettiminen ja iloisen asenteen elämään tuomisen on jo lääke vaivaan kuin vaivaan. Sinun blogisi on monipuolisuudellaan aina ilon lähde. Iloista, tervettä ja hyvänmielen maaliskuuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. Toivottavasti paranet hyväntuulen asioita listaamaan ja totta on, että iloinen mieli on tehokas lääke.

   Ja täytyy kyllä myöntää, että olen onnistunut löytämään oikein hyvänmielen kumppanin. ;)

   Delete
 9. "We all seems to seek happiness, when happiness is actually only a choice. Choose happiness:" Lempi mottoni! Eihän se tietysti 100% aina toimi, mutta hyvä pohja yrittää. Olet mieltänyt saman. Paljon iloa mahtuu elämääsi,ja se siivitöityy läpi kuvissasi ja teksteissäsi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikein hyvä motto ja kyllä se näyttää toimivan, vaikkei itse aina siinä 100% onnistuisikaan. En mä aina ole osannut elämästä näin nauttia, ilo on alkanut lisääntymään nimenomaan tuon oivalluksen jälkeen, että omasta valinnasta siinä pitkälti on kysymys. Ja ilo on siitä kiva, että se vaan lisääntyy antamalla. ;)

   Delete
 10. Tästä tuli itsekin niin mielettömän hyvälle tuulelle :)! Uskon ihan samoin, että sitä löytää mitä etsii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja oma kokemukseni on kyllä niin selkeästi osaittanut toteen, että todellakin, se mitä etsiin, sen löytää. ;)

   Delete
 11. Mitäs ihmeessä syöt? Ihania kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mä olen aika kaikkiruokainen, tykkään kokeilla uusia juttuja. ;)

   Delete
 12. Sun alkusanat on niin totta. Komppaan niitä satasella =)

  Ihanat hyvänmielen tunnustukset. Eräällä työkaverillani kävi niin, että naapurista muutti kissa ihan itsekseen heille. Liekö työkaverini oli niin selvästi miellyttävämpi ruokkija ja hellijä ;-) Eläimet on kyllä oikein upeita mielen nostattajia.

  Iloa ja väriä ja naurua viikonloppuusi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Birgitta. Ja saattaapi hyvin olla, että kissa valitsi miellyttävämmän isännän, tai kuten kissojen kohdalla pikemminkin on, se valitsi itselleen paremman palvelusväen. ;)

   Delete
 13. Olipas kivaa luettavaa! Hyvä hyvä!
  Ja kiva haaste, otan vastaan kiitoksia vaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiva, jos otat haasteen vastaan. ;)

   Delete
 14. Joka kohdalle nyökyttelin päätä; oisin voinut laittaa ne omaankin listaan :)
  Toivottavasti jokupäivä vielä joskus pääsemme kikattelemaan yhdessä ihan livenä!! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, sitä minäkin toivon MaaMaa ja olen kyllä oikeastaan ihan varma, että joku kaunis päivä, me viellä kikatellaan yhdessä, livenä. ;)

   Delete