Thursday, March 8, 2012

Pizza, Love & Understanding
Mulla tulee aika usein ikävä suomalaista Kotipizzaa, ja aivan erityisesti Parmiamo-pizzaa. Vastaavanlaista pizzaa en ole täältä vielä mistään löytänyt, joten pahinpaan kotipizzaikävään teen tälläisen korvikkeen.
Meillä ei oo kunnon uunia, joten pizza pitää paistaa toaster ovenissa, eli mikä lie suomeksi, joku paahdinuuni ehkä? Pizzapohjaksi käytän tortillaa, se on sopivan ohut ja pizza valmistuukin kädenkäänteessä. Eli väännän vaan toasterin päälle ja kun se napsahtaa, niin pizza on valmis.

Parmiamossa tosin täytteet, lukuunottamatta tomaattikastiketta ja mozzarella juustoa, lisätään vasta paistetun pizzan päälle. Eli lopuksi ripotellaan päälle kirsikkatomaatteja, rucolaa, parmesania ja parman kinkkua. Voilá! Eihän se nyt ihan Kotipizzan Parmiamon veronen ole, mutta ihan kelpo nopea "kotipizza".
Pizzan päälle lisään yleensä aina ainakin oreganoa, melkein aina Tabascoa. Ja silloin tällöin valkosipulia, mutta Parmiaamoon se ei mielestäni sovi. Me tehdään tällä samalla konseptilla toki monia erilaisia versioita, mutta tämä on mun oma lemppari.

Los Angelesista ei vielä ainakaan löydy yhtään Kotipizzaa, vaikka niitä kyllä löytyy  Pietarista, ja Virosta. Kiinassakin on ainakin yksi. Kyllähän täällä toki pizzerioita on ja joitakin ihan hyviäkin, mutta yleensä pizzoissa on täällä liian paksu pohja, tai jos se on ohut, niin se on rapea, ei sillain ihanan lötsä kuin useimmiten Suomessa. Brooklyn style pizza vastaa lähimmäksi suomalaista pizzaa, mutta ei siinäkään pohja oli ihan yhtä ohut. Toistaiseksi ainakin olen syönyt parhaat pizzat Suomessa. Rosson pizzoja ikävöin myös. Postauksen otsikko on Kotipizzan motto.

Mikä on sun suosikki pizza? Ai niin, yks kysymys mua on kanssa täällä askarruttanut, nimittäin mä en ole koskaan syönyt Pizza Hutin pizzaa Suomessa, onko niissä paksut tai ohuet rapeat pohjat myös Suomessa, vai onko enempi sillain suomalaistyylisesti löysä ohut pohja?

***

I miss the Finnish "Kotipizza". The best pizzas I've eaten so far. They have very thin and soft crust. Closest to that here is Brooklyn style, I guess. Sometimes I make my own version of my favorite Kotipizza´s pizza, which is Parmiamo. We have only a toaster oven, so I make the pizza on tortilla bread. First I bake the pizza with tomato sauce and mozzarella cheese. And then on top some fresh cherry tomatoes, arugula, Parmesan cheese and sliced prosciutto. Not exactly as delicious as original Parmiamo, but pretty good anyway. The title of the post is Kotipizza´s motto.  What is your favorite pizza?