Tuesday, December 21, 2010

Sadepisaroita ja tulvahälytyksiä


Täällä on jo sadellut jo useita päiviä aika rankasti, en tiedä mahtoiko se olla inspiraationa tähän meidän kynttelikön täydelliseen muodon muutokseen...

Mä maalasin rungon pronssilla ja päälle sivelin patinointi jutskaa. Sama temppu jonka tein täällä. Koristeena käytin suurimmaksi osaksi ristiriipuksia...

ja vähän sitä sun tätä korumateriaalia. Tuollaisten pienten hakaneulojen avulla ne oli helppo ripustaa kynttelikköön.

Tälläiset monta päivää jatkuvat sadekelit on täällä tosi harvinaisia. Tuntuu nyt, ettei täällä mistään muusta puhutakkaan. Katselin eilen uutisia, ja siellä ihmiset päivitteli, ettei ole koskaan nähnyt mitään tälläistä, ja joku mainitsi, että tämä on sellainen myrsky, joka Kaliforniaa kohtaa vain joka 150. vuosi. Joten isosta asiasta on nyt täällä kyse. Suomalaisesta näkökulmasta se tietty tuntuu hiukan hassulta, viikon sadeputki nyt ei vielä kovin paljon hätkäytä, eikä tämä nyt mun mielestä edes ole mikään myrsky. Suomessa tälläistä säätä osuu jo yhden vuodenkin sisälle melkein 150 kertaa.

Mutta toisaalta täällä pienikin sade aiheuttaa ongelmia. Eikä tämän kaupungin infrastruktuuri kykene selviämään poikkeuksellisen rajuista sateista. Sadevedet tulvii yli äyräiden. Ja valitettavasti kaikki päätyy lopulta suoraan Tyyneen valtamereen.

Täällä keskeytetään televisio lähetyksiä silloin tällöin koehälytyksillä, mutta eilen näin ekan kerran ihan oikean hälytyksen. Siinä varoitettiin syöksytulvista.

Sateita on luvattu vielä tälle ja huomiselle päivälle, mutta torstaina pitaisi sitten taas auringon pilkistellä ja jouluksi on luvassa noin 20 C puolipilvistä säätä.