Thursday, December 9, 2010

"Rumia" kuvia

Los Angeles on tunnettu glamourista ja julkkiksista. Mutta voit asua täällä vaikka koko elämäsi törmäämättä yhteenkää julkkikseen, mutta mihinkään et oikein voi mennä, törmäämättä köyhyyteen ja kodittomiin. Kuva on otettu viime lauantaina meidän postin parkkipaikalta.

Valokuvatorstain haasteena olleessa kuvassa New Orleansista luki HELP!

 Downtown LA

 Beverly Hills

Tässä linkki mielenkiintoisiin tilastoihin Amerikasta:

13 comments:

 1. Oivallinen kuvasarja ja kommentointi päivän haasteeseen!

  ReplyDelete
 2. Tärkeitä kuvia, hyvä kun julkaisit, ei yhtään rumia, mutta riipaisevia!

  ReplyDelete
 3. Koskettava kuvasarja. Joka puolella maailmaa samat ongelmat. Lienee ikuisuuskysymys

  ReplyDelete
 4. Aika tuneteita herättävää kuvamateriaalia, tuollaista ei ole näillä seuduilla, Porin keskustassa kyllä jonkin tasoista.....

  ReplyDelete
 5. Tosi hyva kuvasarja haasteeseen- "peukutus"!

  ReplyDelete
 6. Tiina Linkama
  Kiitos, olikin hyvin ajankohtainen ottaa tälläinen aihe esille varsinkin näin joulun alla.

  Marjaisa
  Niin, ei noi mustakaan ole rumia kuvia, mutta riipaisevia kyllä.

  Arleena
  Totta, maailman laajuinen ongelmahan tuo on.

  Sarppu
  Täällä tuollaista kuvamateriaali riittää kyllä ihan liikaa.

  Ebrufin
  Kiitos, munkin mielestäni tämä oli just nappiin haasteeseen.

  ReplyDelete
 7. Amerikka on niin kaksijakoinen maa ja varmaankin sielläpäin vielä yli korostunut.Toiset elävät yltiö överi elämää,luxus asunnoissa yms ja toiset taas keikkuvat rajoilla milloin tippuvat lopulta rajan alle ja joutuvat kadulle.Kadulta löytyy varmaan mitä ihmeellisempiä tarinoita...Säälittävää ja tosi surullista.Monilla olis paljon pois jaettavaa monien ihmisten iloksi...miksei ne koskaan kohtaa toisiaan??!!!

  ReplyDelete
 8. Kolikon toinen puoli on hyvä näyttää.

  ReplyDelete
 9. Ihanuudet
  Se on totta, täällä on kyllä niin suuret tuloerot, täällä on hyvä elää, jos on rahaa, mutta jos jokin menee pieleen, niin voi käydä tosi huonosti. Kaduilta löytyy niin monenlaisia tarinoita, monet on ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat menettäneet ensin työnsä ja sitten kotinsa.
  Kyllä tulee monesti mieleen, kun katselee täällä köyhyyttä, että eikö niistä sotimiskuluista voi edes hiukan nipistää ihmisten hyvin vointiin, edes lapsien.

  SusuPetal
  Juu, tulee enimmäkseen näytettyä sitä kaunista puolta, joten välillä tätäkin.

  ReplyDelete
 10. Eilen näin jonkun Hollywood juorupläjäyksen telkasta ja siinä oli eniten tienaavia tähtiä. Joku räppäri oli tienannu vuodessa 80 miljoona. Haloo meidän koko suvussa ei saatais sellaista rahaa tuhlattua varmaan edes kymmenessä sukupolvessa. Ei normaali-ihmisen taju edes kykyne käsitteleen tuollaisia summia ja sit toinen ihminen työntelee kärryjä ja asuu kaduilla kun menetti duuninsa rautakaupassa. Se on kyllä kumma ristiriitaisuuksien maa joskus:)

  ReplyDelete
 11. Henrietta
  Juu, täällä kyllä asuu aika liuta noita julkkiksia, jotka tienaavat kymmeniä miljoonia vuodessa, ja täällä on erittäin lempeä verotus tosi rikkaille. Joten väkisinkin tulee mieleen, että liika on liikaa. Mitä ihmettä ihminen tekee sellasilla rahoilla. Tosin niillä vois kyllä tehdä paljon hyvää.

  Tämä on kyllä niin ristiriitaisuuksien maa, että tekis mieli kirjoitella enemmänkin näistä hulluista asioista täällä. ;)

  ReplyDelete
 12. Pariisissakin on paljon kodittomia kaduilla, joillakin on paljon omaisuutta mukanaan ostoskärryissä tai muovipusseissa, toisilla ei mitään. Tässä ihan meidän lähellä asuu kadulla vanha mummo. Sielä se istuu, joka päivä, vällyissään. Usein nukkuu, joskus katselee apaattisena. Sydäntäsärkevän surullista, kun vanhoja näkee kodittomina - heillä ei ilmeisesti ole ketään, kuka pitäisi huolta ... :´( Olen kuullut, että yöllä Pariisin metroasemat avataan kodittomille talvella, että pääsevät edes lämpöisempään yöksi. Palvelukoteihin he eivät suostu...ylpeys ei ilmeisesti kestä.
  Surullista!

  ReplyDelete
 13. MaaMaa
  Niin, ajatella, kuinka kylmä siellä voi olla. Hyvä, että siellä ollaan edes sen verran inhimillisä, että päästetaan metroasemille. Siellähän vois kuolla muuten kylmyyteen.

  Täällä taas sää ei ole niin ankara, vaikka tosin talvisin yöllä lämpötila voi tippua lähelle nollaa. Täällä ei välttämättä tarjota mitään vaihtoehtoa, paitsi tilapäiset suojat, joita ei riitä kuin pienelle osalle.

  ReplyDelete