Tuesday, January 4, 2011

Harvinaisen kylmää, mutta ihanan lämpöistä ;)

Ihana aurinkoinen, mutta aika viileä päivä. Googlettamalla lämpötila näyttäis olevan 15 C, se tuntuu kyllä täällä aika viileältä ja yöksi on luvassa 4 C, sen alemmas täällä lämpö ei yleensä putoa. Luntakaan ei tarttis mennä kovin kauas katsomaan, sitä on satanut alle 20 km päässä meiltä pohjoiseen. Se on tosi harvinaista. Tää talvi on ollut poikkeuksellisen kylmä ja sateinen.

Mutta mikä ihanaa, tänä talvena ei olla enää paleltu täällä sisällä. 3 talvea kerkisin palella, mutta siihen oli syynä vain oma tyhmyyteni. Me ostettiin yks lämpöpatteri lisää ja nyt pysyy koko meidän pikku kämppä lämpösenä. Musta tuntuu, että energiaa kulu enemmän siihen, että lämpötila vaihteli niin rajusti, iltasin me lämmitettiin kylmä kämppä patteri punasena. Termostaatit pitää nyt huolen siitä, että lämpötila pysyy tasaisena koko päivän.

Mä en oikein tiedä, miksi me ei tota tultu ajatelleeksi, ehkä siinä oli jotain romanttista haahuilla untuvatäkki niskassa, mulla oli aina näpit ihan jäässä tässä koneella. Mutta olipahan sitten aina aihe mistä valittaa.

Kuvilla ei ole nyt kyllä juurikaan osuutta tähän tekstiin, mulla vaan on jotekin selvästi sinisen ja valkoisen kaipuu. Voi johtua Suomen talven ikävöinnistä. Mä rakastan siellä niitä ihania sinisiä hetkiä, kun hanki on syvän sininen ja valot niin kauniin keltaisia. Ja talvella siellä on niin upean värikkäät auringon nousut ja laskut, nauttikaa niistä, jos sää sallii.

13 comments:

 1. Oi, miten kauniit silmät tuolla kissalla!
  Täällä oli eilen -23 astetta. Taidan olla henkisesti enemmän kalifornialainen kuin suomalainen... Tai ehkä tätä lunta ja kylmää oppisi arvostamaan enemmän, jos muutaman vuoden viettäisi jossain lämpöisemmässä maassa. Epäilen, tosin. :D

  ReplyDelete
 2. Tosi ihania sinisen sävyn kuvia:)

  Täälläkin paleltaa välillä
  vaikka patterit on
  kyllä päällä:P

  Nää Hollantilaiset talot ei ole
  eristetty niin hyvin ja ikkunalaseja
  löytyy monesti vain yksi
  eikä tuplalasi:P.

  Jamssi

  ReplyDelete
 3. Sinisiä htkiä i oo vaan vilä hirvsti näyttäytynyt...pakkaset on joko ollut niin kova tai sitten on ollut pilvistä.
  Jouluaattona,kun matkustimme junan sijaan bussilla ja junalla,raiteiden katkeamisen vuoksi...bussissa istuessa joulun yhdeksi parhaimmista hetkistä muodostui mieletön suomalainen maisema lumisine puineen,pienenä heikkona aurinkona ja sinisenä hiipuvana taivaana...siis sellainen ihana sininen pysähtynyt hetki!
  Nyt sataa lunta ja on pilvistä...aurinko ei ole vielä pahemmin näyttäytynyt tänä talvena...sitä odotellessa ja voimia kerätessä.

  ReplyDelete
 4. Aivan ihanat värit noissa kuvissa!! Mä niin tykkään sinisestä : ) Täällä on sellaiset -29 astetta pakkasta, hui! Mutta oli kyllä niin hieno sininen hetki ulkona.

  ReplyDelete
 5. Voi tuon yhden heppulin jalokivisilmiä! On ne kauniit!
  Täällä kyllä sinistä ja valkoista riittää. Käytiin justiin keskustassa, kamalat kasat lunta, kuorma-autot kärräävät sitä pois eikä parkkipaikkoja oikein millään tahdo löytää kadunvarsilta. Meillä on kotona kanssa lunta pihalla jo ikkunoiden tasolle asti, aika muhkeeta!

  ReplyDelete
 6. Tiina
  No mä kanssa lähes koko ikäni olen haaveillut, että kun vois asua jossain lämpösemmässä maassa kuin Suomi, mutta kuinka ollakkaan, opin vihdoin tykkäämään syksyistä ja talvista. Ja nyt sitten olen täällä lämpöisessä. Kyllä mulla on 4 vuodenajan arvostus täällä lisääntynyt. Kesä oli todella KESÄ Suomessa, täällä se on aina, ei siitä samallalailla osaa iloita. Ja mulla on kyllä niin ikävä suloista pientä Tamperetta. ;)

  Jamssi
  No eihän täälläkään nää eristykset mitään kummosia ole, meillä on kyllä 2 kertaiset ikkunat, joten ne kyllä aika hyvin riittää täällä, kun ei koskaan lämpötila putoa pakkasen puolelle. Meillä on niin pieni tää koti, että tämän saa siksi lämmitettyä nyt ihan läpikotasin, isomman talon kanssa olis vaikeuksia.

  Ihanuudet
  Niin, pilvisellä säällä sitä sinistä hetkeä ei tietysti pääse ihailemaan. Mutta kyllä se niin kaunis on, jos vaan sattuu aurinkoinen päivä, että sitä kannattaa silmillä oikein ahmia. Tosin sähän taidat olla kyllä silloin vielä töissä, joten eihän sitä sitten pääse joka päivä ihailemaan.

  -Sanna-
  Huh...siellä on aika kylmä...mutta kyllä se sininen hetki on niin upea.

  Johanna
  Ollin silmät on kyllä tosi upean väriset. Oliskohan ollut mun vika talvi, tai toka vika siellä, että oli todella paljon lunta, muistan kun parkkipaikat väheni lumen takia niin, että oli vaikea löytää autolle paikkaa töihin mennessä.

  ReplyDelete
 7. Paleleminen lämpöisessä ilmanalassa on varmasti kamalaa! Hyvä, että löytyi konsti pysyä lämpimänä. On tämä maailma sekaisin, kun sielläkin tulee niin etelässä lunta!

  ReplyDelete
 8. Ihanat siniset silmät kissalla.
  Täällä paleltaa ulkona, mutta sisällä on niin ihanan lämmintä. On mukava katsella kaunista lumista maisemaa ikkunnoista.

  ReplyDelete
 9. Lepis
  Niin, aika hassua oli ekoina talvina, että piti usein käydä ulkona lämmittelemässä, auringon paisteessa täällä aina on lämmin.

  Ja kyllä tosi outoja sääilmiöitä täälläkin päin on ollut. Uutiset alkaa nyt usein lumiukkojen kuvilla. ;)

  Arleena
  Vau, sullahan on ihana uus kuva. :)

  Mä kanssa niin kaipaan sitä rauhottavaa lumimaisemaa ja sitä, että Suomessa yleensä kaikkialla on sisällä lämmin.

  ReplyDelete
 10. Ihania sinisiä kuvia! Kisulla suloiset silmät, väri upea. Täällä on juuri nyt iltapäivän sininen hetki, pakkanenkin on hieman armahtanut, mittari laskenut -10. Kun vanhin sisaren muutti Espanjaan aikoinaan, hän sanoi, että ensimmäisenä talvena oli niin kylmä, ettei koskaan Suomessa ollessa ollut sellaista kokenut. Nyt heillä on asunnossaan takka ja tukku villasukkia laatikossa.

  ReplyDelete
 11. Valokin värsyjä
  Mikä parasta, siellä Suomessa kyllä melko varmasti saa ihailla sitä sinistä hetkeä sisätilojen lämmössä.

  Kyllä se tosiaan on niin, että monissa lämpösissä maissa sisätiloissa saa talvellla palella. Mäkin palelin täällä ihan horkassa, onneksi on niin pieni tää asunto, että tän pystyy lämmittämään niin helpolla ja jonkilaiset erityksetkin tässä meidän tönössä on. ;)

  ReplyDelete
 12. Ollilla on maailman kauneimmat silmät.

  ReplyDelete
 13. I don't know what you said but you have lovely kitties. I love lynx point Siamese cats.

  ReplyDelete