Tuesday, February 1, 2011

Melrose Avenue
Mä lupasin näyttää omia suosikkipaikkojani LA:sta ja koska nyt ei ole ollut mitään uutta kuvattavaa täällä kotosalla niin  laitankin kuvia Melrose Avanue:elta, joka on mielestäni  yksi  LA:n "must see" nähtävyyksistä. Mitään turistikuvia en kuitenkaan ala tänne laittamaan. Mieluummin haluan näyttää Los Angelesista sitä puolta, jota ei turistikuvissa yleensä näe.

Jos vaihtoehtoinen kulttuuri kiinnostaa, niin silloin kadun itäinen pää, Fairfaxin ja Highland Avenuen välissä, joka on tunnettu nimellä Melrose District, on tutustumisen arvoinen ja hauska shoppailu mesta. Tuosta alueesta tuli 80-luvulla tunnettu underground-, punk- ja uuden aallon mekka . Vaikka moni kuuluisa putiikki, kuten Vinyl Fetish ja Retail Slut, ovatkin sulkeneet ovensa, niin silti alue on onnistunut säilyttämään aika hyvin alkuperäisen vaihtoehtoisen kulttuurin leimansa.Tuolta löytyy paljon tosi hauskoja yksilöllisiä putiikkeja, pikku gallerioita ja ruokapaikkoja.

Kadun läntinen pää on tunnettu myös nimellä Melrose Heights, sieltä löytyy sitten hienompia putiikkeja, maailman kuuluja muotitaloja ja kalliimpia ravintoloita.

Sanomattakin on kai selvää, että me viihdytään paremmin tuolla underground ja vaihtoehtoisen kulttuurin puolella, kuvatkin on muuten kaikki sieltä. Se kuulu ehdottomasti meillä sellaisten paikkojen listalle, jossa tulee käytyä useammin kuin vain kerran. Tuo itäinen puoli on muuten ihan ystävällinen omalle kukkarollekin.

Melrose Place on tietty tuttu TV-sarja, jota mäkin seurasin, vaikka olikin jo hiukan "yli-ikäinen". Melrose Place on myös katu, joka erkanee Melrose Avenuesta,  tunnettu erityisesti antiikkiliikkeistä. Sitä uutta Melrose Place-sarjaa mä en muuten nähnyt yhtäkään jaksoa.

Nykyisin elokuvissa ja TV-sarjoissa vilahtelee mulle  tosi tuttuja paikkoja täältä omilta kulmilta, vaikka aikoinaan sainkin niiden perusteella aika erilaisen käsityksen Los Angelesista. Mutta nyt täällä paikan päällä näkee, että ihan oikea Los Angeleshan siellä näkyy, mulla vaan oli itselläni aikaisemmin aika vääränlainen kuva tästä kaupungista.  Oikeasti tämä on monella tavalla paljon mielenkiintoisempi ja mukavampi kaupunki, kuin etukäteen osasin odottaa.

6 comments:

 1. Minultakin on jaanyt uusi Melrose valiin. Ja tehtiinko siita Beverly Hills 90210 (olikohan toi se postari) uusi sarja?

  Tassa yksi paiva miehen kanssa puhuttiin, etta Californian auringon alla ankeampikin morska naytti ihan ok, sellainen shabby chic kuului asiaan :)

  ReplyDelete
 2. Johanna
  Juu, taidettiin siitä Beverly Hillsistäkin tehdä uusi sarja, mutta sitäkään en ole nähnyt, oli jo aikoinani liaan vanha sille alkuperäisellekin.

  Ja toi on hyvin sanottu, täällä tosiaan ankeatkin mörskät on todellakin niin shabby chic, just mun makuun. Mä nautin täällä erityisesti kaikesta kulahtaneesta menneisyyden eleganssista ja toisaalta myös sellaisesta rennosta vähän miten sattuu rakennetusta ympäristöstä.

  ReplyDelete
 3. Nämä kaupunkikierroksesi ovat kiinnostavia. Kyllä noissa turisteille vähemmän tutuissa kaupunginosissa on paljon enemmän kiinnostavaa katseltavaa, elämän makua. Joten lisää vaan mörskäkuvia :)

  ReplyDelete
 4. Seuraillut sinua jo pidempään, rakastan värejäsi mm.! Lainasin sinulta tausta blogiini, meillä kun on vanha ja punainen mylly;)

  ReplyDelete
 5. Kiinnostavia kuvia, mahtavia seinämaalauksia:)

  ReplyDelete
 6. Trina
  No kiva, että kiinnostaa, koska lisää on luvassa. Ja kaikenlaista mörskäähän täältä löytyy. ;)

  Kirsimarja
  Kiitos kaima. Ja kiva, että löysit sopivan blogitaustankin. :))

  Hippityttö
  Täällä on kyllä upeita seinämaalauksia, niitäkin tulee kyllä lisää. :)

  ReplyDelete